Nakládané zelí do klasického sudu recept
Nakládané zelí do klasického sudu. Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s chutí naberete do misky a budete ho umlsávat.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Nakládané zelí recept
Nakládané zelí. Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem pro zelňačku nebo segedínský guláš. 4,2 (8×) cvrnda. 14 názorů. 75 min.
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Nakládané zelí bez sterilování recept
Nakládané zelí - bez sterilování. Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Tělu tak dodáte plno zdraví prospěšných látek. Stačí vydržet 2-3 týdny a můžete se
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Nakládané zelí do sklenic
Postup přípravy receptu. Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme. Nesterilizujeme! Odložíme na chladné a tmavé místo.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
1. ks deko. 300. g cukr krystal. cukr krupice. Postup přípravy receptu. 1. Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší. 2.
Dělám ho na podzim, kdy mohu mít skleni
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Postup přípravy. Zelí velmi jemně nakrouhejte, tradičně se k tomu používá kruhadlo, v menším množství můžete použít krouhací nástavec robotu, v nouzi můžete zelí i velmi jemně nakrájet. Krouhejte ideálně do kameninové nádoby, tzv. zeláku, pokud vyrábíte větší množství, pak do třeba do vaničky nebo .
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Nakládané zelí
Klasické lečo. Nakládané zelí - recept: Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje.
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Kysané zelí do sklenic recept
Jak jednoduše nakrájet zelí. Necháme odležet alespoň 3–4 hodiny, zelí pustí šťávu. Potom zelí natlačíme do čistých sklenic o objemu 0,7 l tak, aby v každé byla i šťáva. Otřeme je dočista a zavíčkujeme. Sklenice dáme na hlubší plech nebo jinou podložku s okraji, nejlépe k topení nebo někam do tepla.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Nakládané zelí s křenem recept
Postup přípravy. Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí. Vše dáme do dostatečně velké nádoby a promícháme. Umícháme nálev a zalijeme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na…
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládat lze různé druhy zeleniny, například cukety, hrášek, mrkev, papriky, kukuřici, cibulky, zelí apod. Zeleninu také můžeme různě kombinovat, a když ji zajímavě nakrájíme a navrstvíme, bude sklenice vypadat jako hotové umělecké dílko. Zeleninu nakládáme do různých nálevů a mezi nejoblíbenější ..
Podobné recepty jako Slaný nálev na zeleninu základní recept
Zelí recept
Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou přílohu, která se skvěle hodí k masovým pokrmům, klobásám nebo jen tak. Vychutnejte si bohatou chuť plnou vitamínů kdykoli během roku.
Podobné recepty jako Zelí
Křenové zelí recept
Suroviny: zelí, cibule, křen, cukr, olej, ocet, deko. Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část….
Podobné recepty jako Křenové zelí
Řecké zelí recept
Řecké zelí. Zelí je takovým všelékem a v jakékoliv formě je zdravé a plné vitamínů. Naložte si na zimu sklenici hlávkového zelí s česnekem a feferonkami, které vás zároveň svojí pikantností i zahřeje. Zalito je pouze vodou se solí a tak 3 týdny se nakládá. 5,0 (27×) JanaDorazinova. 97 názorů.
Podobné recepty jako Řecké zelí
Obyčejné nudle se smaženým zelím recept
Obyčejné nudle se smaženým zelím. Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na obyčejných potravinách, pokud se nápaditě upraví. 4,9 (49×) Marie Svarcova. 27 názorů. 45 min.
Podobné recepty jako Obyčejné nudle se smaženým zelím
Kysané zelí ze sudu recept
Očištěné zelí nakrouháme nožem nebo kuchyňským robotem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Jak snadno nakrájet zelí. Nakrouhané zelí přesypeme do vaničky/lavoru. Přidáme sůl, kmín a cibuli a vše dobře promícháme. Pak začneme směs pěchovat do sudu.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Papriky plněné zelím recept
Papriky plněné zelím. Papriky plněné zelím jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně levnějších paprik alespoň pár sklenic, určitě vám v zimě přijdou vhod. 5,0 (30×) JanaDorazinova. 36 názorů.
Podobné recepty jako Papriky plněné zelím
Pikantní zelí s klobásou recept
Postup přípravy. Do nálevu z kapie dáme trochu soli, pepře, chilli papričky, ocet, cukr a svaříme. Do mísy si vložíme zelí, zalijeme připraveným nálevem. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájené kapie a klobásy na kolečka.
Podobné recepty jako Pikantní zelí s klobásou
Halušky se zelím a slaninou recept
Když jsou halušky hotové, přecedíme je a necháme okapat. Slaninu nakrájenou na kostičky na pánvičce rozškvaříme. Ze zelí slijeme vodu, popřípadě překrájíme, dáme do hrnce a dusíme pod pokličkou cca 10-20 minut. Občas dolijeme vodu, asi 5-10 ml. Když je zelí hotové, přidáme ho k haluškám i se slanino
Podobné recepty jako Halušky se zelím a slaninou
Lehký salát z hlávkového zelí
Postup přípravy. Zelí nakrouháme najemno a osolíme. Jak nakrájet zelí nebo kapustu - jednoduchý postup. Rukou promneme, aby zelí pustilo šťávu a přidáme cukr, ocet a trošku oleje. Napěchujeme do sklenic a zavřeme víčky. V lednici vydrží měsíc bez zavařování. TIP Jak udělat ozdoby z mrkve. Uvařeno.
Podobné recepty jako Lehký salát z hlávkového zelí
Klobásy se zelím recept
Vložíme do trouby zahřáté na 220°C. Pečeme asi 3/4 hodiny, z toho první čtvrtinu přikryté, aby změklo zelí. Podáváme s bramborami nebo chlebem.
Podobné recepty jako Klobásy se zelím
Zelňáky z čerstvého zelí recept
Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky).
Podobné recepty jako Zelňáky z čerstvého zelí
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Uvařené flíčky přecedíme, dáme do mísy a důkladně promícháme s opečeným zelím. Přendáme do připraveného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci (volitelně) a dáme péct na cca 20 minut, pak zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme do zlatavé barvy. Podáváme samotné nebo s nakládanou zeleninou. Flíčky promí
Podobné recepty jako Zapečené flíčky se zelím hlávkovým