Uzené maso
Uzené maso - recept: Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli.
Podobné recepty jako Uzené maso
Jednoduchý lák na maso k uzení recept
Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku. 0,0 (0×) pavelk. 2 názory.
Podobné recepty jako Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Postup přípravy. Maso vcelku nasolíme Pragandou, zavakuujeme a necháme 4-5 dnů uložené v chladu lednice. Po této době sáček otevřeme, maso potřeme tekutým kouřem, znovu zavakuujeme a uložíme na 3-4 dny do lednice.
Podobné recepty jako Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Výborné recepty s uzeným masem. Pokud neseženete Pragandu, můžete použít stejné množství soli + 1 lžičku ovocného cukru (fruktózy). Z náčiní budete potřebovat pomalý hrnec, nějakou mřížku nebo pařák na dno hrnce, aby maso neleželo následně ve výpeku, který bude z masa odkapávat.
Podobné recepty jako Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA. Milujete chuť uzeného masa, ryb nebo sýrů? Stačí vybrat kvalitní suroviny, dodržet návod pro jejich přípravu a naučit se správně ovládat udírnu.
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Uzené maso na česneku
Uzené maso na česneku - recept: Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve
Podobné recepty jako Uzené maso na česneku
Mé domácí uzené recept
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme.
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Opékané uzené maso recept
Hotové uzené maso vyjmeme z obalu a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Maso opékáme na oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovou oblohou nebo salátem.
Podobné recepty jako Opékané uzené maso
Uzené maso jako lahůdka recept
Postup přípravy. Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso.
Podobné recepty jako Uzené maso jako lahůdka
Řeznická sekaná
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podobné recepty jako Řeznická sekaná
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Jak naložit maso na uzení. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Doma uzená makrela recept
Postup přípravy. Rozmražené a opláchnuté ryby uložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme asi 10-12 hodin odležet. Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme,
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Naložené maso je v pohodě a před uzením dám do 60 stupňů horké vody asi na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Vhodné dřevo na uzení je suché a tvrdé, nejlépe z buku, ovocných stromů, akátu, atd. Vyuzené ryby, které nám zůstaly po ochutnávání, obereme od kůže a kostí. Do skleniček od dětské výživy (nebo skleniček podobné velikosti) nalijeme trochu oleje a vložíme obrané maso z ryb.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Domácí uzená makrela recept
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Domácí slanina recept
Postup přípravy. Upravené pásy sádla obalíme v soli a naskládáme do vhodné nádoby a uložíme v chladu (po 8 °C). Maximálně po 3-4 dnech sádlo přerovnáme a zalijeme vychlazenou a osolenou vodou (na 1 l vody - 100 g soli) tak, aby vše bylo ponořené a zatížíme.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela. Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku
Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Domácí uzený sýr recept
Postup přípravy. Sýr nakrájíme na kostičky 1x1 cm. Punčochu nastříháme jako rukáv. Dáme do sebe tři rukávy a na konci zavážeme provázkem. Do vytvořené punčochy nasypeme nakrájené kostičky sýru. Pokud chceme, tak můžeme přidat šunku, bylinky, česnek nebo cokoliv dle fantazie a pevně zavážeme. Vznikne
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Nakládaný bůček Pantůček recept
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a bůček, nakrájený na tenké plátky na krajíčku čerstvého chleba, nebude mít chybu.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Přírodní vepřová kýta recept
Nic proti ni nemám, ani náhodou, ale já myslela, že se to používá třeba u uzení, nebo na vepřovou konzervu a pod. To maso má pak i jinou barvu. Jinak moc hezký recept, naložená masa jsou vynikající.
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Uzená pečeně na dvě varianty recept
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého plátku hovězího masa zabalíme klínek slaniny.
Podobné recepty jako Uzená pečeně na dvě varianty
Omáčka k uzenému masu recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova. Cibuli zasypeme hladkou moukou a mícháme, dokud jíška nemá nazlátlou barvu. Poté zalejeme vodou nebo vývarem. Jak připravit jíšku?
Podobné recepty jako Omáčka k uzenému masu