Segedínský guláš
Segedínský guláš je oblíbené jídlo, jehož kořeny sahají do Maďarska. Tento pokrm se vyznačuje šťavnatým vepřovým masem a kyselým zelím, které dohromady vytvářejí jedi...
Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením
Krkovičkové plátky jsou šťavnaté kousky masa, které se jemně naklepou a ochutí solí, pepřem a voňavým provensálským kořením. Poté se obalí v hladké mouce, což dodá pokrmu krásnou křu...
Recept Špíz na grilu
16. červenec 2016 Špíz na grilu z kvalitního steaku a zeleniny je možné podávat s pečivem, nebo třeba s pečenými brambory. V létě můžeme p.
Podobné recepty jako Recept Špíz na grilu
Cizrna na zázvoru, paprice a rajském
Cizrna na zázvoru, paprice a rajském je chutné a výživné jídlo, které se připravuje z předem namočené cizrny. Pro optimální výsledky je nejlepší namočit cizrnu přes noc, ale...
Plecko s vůní libečku
Plecko s vůní libečku je chutné jídlo, které začíná škvařením nakrájeného uzeného špeku, který dodá pokrmu bohatou chuť. Do směsi se přidává mrkev a klobáska, které...
Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky
Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek je tradiční pokrm, který se připravuje na másle, kde se nejprve osmahne cibule a následně se přidává hladká mouka na vytvoření tmavší jíšky....
Žampionový krém
Žampionový krém je chutná a krémová polévka, která je připravena z čerstvých žampionů. Tato domácí specialita nabízí bohatou chuť a jemnou konzistenci, což ji činí ideální volbou pro ch...
Troubovatá dršťkovka
Troubovatá dršťkovka je vydatná polévka, která se obvykle připravuje na základě hovězího loje. Tento pokrm se hodí k vaření přibližně tři litry, což stačí na pořádné nasytění. Přípravu je...
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa je lahodné jídlo, které se připravuje z vepřového bůčku. Nejprve se bůček opláchne a na prkénku se ostrým nožem vytvoří podélná kapsa mezi masem a vrstvou t...
Lahodná játrová omáčka
Játrová omáčka je pokrm, který si získává pozornost díky své delikátní chuti, pokud je správně připraven. I když se mnozí lidé jater obávají, představují vynikající zdro...
Falešný španělský ptáček
Falešný španělský ptáček je ideální volba pro všechny, kteří si oblíbili tradiční španělské ptáčky, ale nechtějí trávit přípravy příliš mnoho času. Tento recept je skvělý pro ví...
Rajská polévka III
Rajská polévka je oblíbeným pokrmem, zvláště mezi dětmi. Její příprava je snadná a rychlá, což je další z jejích výhod. Existuje velké množství variant tohoto pokrmu, a to i včetně rů...
Listový závin se srnčím masem a houbami
Tento recept představuje zajímavý a chutný pokrm připravený z listového těsta. Plněný je srnčím masem a houbami, což mu dodává výraznou zvěřinovou chuť. I když jeho přípr...
Zahuštěná kuřecí polévka se smetanou a domácími nudlemi
Zahuštěná kuřecí polévka se smetanou a domácími nudlemi je tradiční pokrm, který se připravuje z kuřecích skeletů a koření, jež se vaří pomalu, aby se získala bohatá chuť. Když použijete če...
Špenátová polévka s bramborem
Špenátová polévka s bramborem je jednoduché a ekonomické jídlo, které nabízí skvělou chuť a výživnou hodnotu. Tato polévka kombinuje čerstvý špenát s bramborami, což v...
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Jídlo "Kuře s červeným zelím a bramborovým knedlíkem" se skládá z křehkého kuřete, které je porcionováno a dochuceno solí a kmínem. Toto kuře je umístěno do pekáče, kde je proloženo...
Staročeské plátky podlévané pivem
Staročeské plátky podlévané pivem spojují v sobě vepřové maso a zeleninu, které jsou potřený hrubozrnnou hořčicí. Po upečení v troubě vznikne jemná omáčka, která skvěle dop...
Falešné krkonošské kyselo - báječné
Falešné krkonošské kyselo je lahodné jídlo, které vyniká svojí chutí a krásným vzhledem. Příprava začíná vařením hub v osolené vodě, přičemž je nejlepší použít houbičky...
Kuřecí prsní řízky podle Álá spořic
Kuřecí prsní řízky podle Álá spořic jsou jednoduchým a chutným pokrmem. Příprava začíná vypranými kuřecími prsy, která se nakrájejí na středně dlouhé nudle. Ty se následně opékají...
Vepřový plátek v paprikové šťávě
Vepřový plátek v paprikové šťávě je lahodné jídlo připravené z mírně naklepaného vepřového masa, které je naříznuto na okrajích, aby se lépe propeklo. Maso je jemně osoleno a op...
Králík na černém pivu a slanině
Králík na černém pivu a slanině je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso králíka s bohatou chutí černého piva a křupavou slaninou. Před přípravou je dobré nechat pivo ohřát na...
Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem
Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem je lahodné jídlo, jehož základem jsou opečená žebírka, která se předtím osolí a zlatavě ugrilují na sádle. Při přípravě se přidává česnek...
Kančí guláš II.
Kančí guláš II. je chutné jídlo, které začíná přípravou masa nakrájeného na kostky. Základem této lahodné pochutiny je kombinace sádla a cibule, kterou opékáme do zla...
Masová směs ve vlastní šťávě
Masová směs ve vlastní šťávě je chutné jídlo, které se připravuje z vepřového masa, krůtího masa a slaniny. Vepřové maso se nakrájí na kostky a krůtí a slanina se také upravují...
Hlučínské koláče
Hlučínské koláče jsou lahodným pečivem, které se připravuje s různými náplněmi. Příprava zahrnuje smíchání surovin pro posypku a jejich uchování v chladu. Základem těsta je prosá...
Medovník - trochu jinak
Medovník - trochu jinak je dezert, který se připravuje z kombinace cukru, vajíček, medu, octa, jedlé sody, mléka a másla. Všechny tyto ingredience se důkladně promíchají, aby s...
Medovníky (perníky, perníčky)
Medovníky, známé také jako perníky či perníčky, představují lahodné tradiční cukroví, které vás potěší svou chutí. Příprava těchto drobností může být náročná, ale výsledek stojí za...
Lahodné dušené hlávkové zelí
Lahodné dušené hlávkové zelí je oblíbenou přílohou v české kuchyni. Tento pokrm vyžaduje zkušenosti a schopnost odhadnout správná množství surovin, aby se dosáhlo ideální chuti a konziste...