Dančí medailonky
...do tří let věku. U starší zvěře je maso houževnatější a hůře stravitelné. Zvěřinu je dobré ... připravit si den předem a maso naložit, například do oleje. Přidat lze i koření, například...
Brusinková omáčka
...se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je...
Jelení guláš recept
Jelení guláš. Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale vzhledem k tomu, jak krásně voní, je téměř nemožné odolat. 4,6 (8×)
Podobné recepty jako Jelení guláš
Jelení guláš
Jelení guláš - recept: Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme,
Podobné recepty jako Jelení guláš
Guláš z jeleního masa recept
Guláš z jeleního masa. Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu doporučuji domácí houskový knedlík. 5,0 (16×) suslajda. 19 názorů. 200 min.
Podobné recepty jako Guláš z jeleního masa
Jelení guláš podle Jirky recept
Postup přípravy. Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla.
Podobné recepty jako Jelení guláš podle Jirky
Recept Jelení guláš
Jelení guláš je jedním ze speciálnějších gulášů, na který budeme potřebovat více ingrediencí. Jinak platí, že u zvěřiny dosti záleží na mase. Na pánvi na rozehřátém oleji krátce osmaheme cibuli. Přidáme maso a několik minut restujeme.
Podobné recepty jako Recept Jelení guláš
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí recept
Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu. Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka. Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Podobné recepty jako Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Jelení guláš na víně
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín a maso krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé koření. Zalijeme vínem a zvolna dusíme pod poklicí cca 1,5 hodiny. Ke změklému masu přidáme 2 lžíce brusinek a omáčku provaříme.
Podobné recepty jako Jelení guláš na víně
Jelení guláš
Jelení guláš - recept: Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme,
Podobné recepty jako Jelení guláš
Jelení guláš s povidly a skořicí recept
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Časté chyby při smažení cibulky. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody. Přidáme protlak, povidla a masox a táhneme cca 80-90 minut, do změknutí masa. Podle potřeby podl
Podobné recepty jako Jelení guláš s povidly a skořicí
Jelení guláš babičky Aničky recept
Maso pokrájíme na větší špalíčky (asi po 40 g) a naložíme přes noc do vína (víno můžeme trochu zředit vodou, ale ne moc) a přidáme několik kuliček pepře, nového koření a 1-2 bobkové listy. Maso scedíme a necháme pečlivě okapat.
Podobné recepty jako Jelení guláš babičky Aničky
Jelení hřbet s batátovým salátem a quinoou
Jelení hřbet s batátovým salátem a quinoou. Batáty se nazývají sladké brambory, ale botanicky jim nejsou příbuzné. Povijnice bátátová roste v tropech a nádherně kvete, jedí se její hlízy, nám známé batáty. Po uvaření či upečení chutnají opravdu lehce nasládle, což se ke zvěřině báječně hodí.
Podobné recepty jako Jelení hřbet s batátovým salátem a quinoou
Jelení guláš s houbami recept
Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém sádle dohněda, zasypeme kvalitní červenou paprikou a v tomto základu prudce opečeme připravené maso ze všech stran. Zalijeme červeným vínem a dusíme. Při dušení podléváme trochou vody. Když je maso poloměkké přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby.
Podobné recepty jako Jelení guláš s houbami
Jelení guláš (kotlíkový) recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky). Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme.
Podobné recepty jako Jelení guláš (kotlíkový)
Jelení kýta se švestkovou omáčkou recept
Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat :)
Podobné recepty jako Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Pečená jelení kýta nebo plecko recept
Pečená jelení kýta nebo plecko. Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani zapřísáhlý odpůrce takových pokrmů. 4,6 (5×) lenka-m. 6 názorů.
Podobné recepty jako Pečená jelení kýta nebo plecko
Jelení kýta s okurkami recept
Postup přípravy. Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka.
Podobné recepty jako Jelení kýta s okurkami
Kostelecké jelení maso recept
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky.
Podobné recepty jako Kostelecké jelení maso
Jelení žebra na jalovci pečená recept
Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice. Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber.
Podobné recepty jako Jelení žebra na jalovci pečená
Jelení kýta na smetaně recept
Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny vaše blízké. Určitě recept vyzkoušejte.
Podobné recepty jako Jelení kýta na smetaně
Jelení ragú recept
Postup přípravy. Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrá
Podobné recepty jako Jelení ragú
Jelení steak se švestkovou omáčkou recept
Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Na jemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme rozpustit a zalijeme vývarem a vínem.
Podobné recepty jako Jelení steak se švestkovou omáčkou
Sváteční vývar z jeleních žeber recept
Postup přípravy. Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme.
Podobné recepty jako Sváteční vývar z jeleních žeber
Podzimní jelení ragů recept
Postup přípravy. Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda.
Podobné recepty jako Podzimní jelení ragů