Sdílet:

Našeho recept


Našeho recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Našeho, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Našeho. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Našeho receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Velikonoční  beránek
Uložit recept!
recepty
recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek je spolu s barevnými vajíčky ozdobou našeho stolu o jarních svátcích. Řada z nás si bez této sladké ...

Velikonoční jidáše
Uložit recept!
recepty
recepty

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...

Kokosové řezy
Uložit recept!
recepty
recepty

Kokosové řezy

Kokosový dezert uděláte podle našeho receptu velmi snadno. Řezy Raffaelo zmízí z pekáče jako nic, všem budou chutnat. ...

Masové hašé recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Masové hašé recept

Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme (rozkutrujeme) na jemnou celistvou kaši (tzv. hašé). Jakmile je směs promíchána, přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dob

Podobné recepty jako Masové hašé

Štěpánská omáčka /moje/ recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Štěpánská omáčka /moje/ recept

Štěpánská omáčka /moje/. Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.

Podobné recepty jako Štěpánská omáčka /moje/

Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty ...

Základní ingredience mnoha receptů, kterou si můžete snadno připravit doma ze surovin, u kterých znáte jejich původ. Řeč je o majonéze, hojně používané v celé řadě pokrmů. S naším receptem si ji můžete připravit i v několika ochucených variacích! 1 porce. 10 minut.

Podobné recepty jako Domácí majonéza: základní + 4 ochucené varianty ...

Sekaná recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Sekaná recept

Sekaná. Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší. 5,0 (118×) pelda. 79 názorů. 70 min. 21. 8.

Podobné recepty jako Sekaná

Karamel recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Karamel recept

Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilijeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, pozor na opaření) a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka.

Podobné recepty jako Karamel

Živáňská pečeně recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Živáňská pečeně recept

Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.

Podobné recepty jako Živáňská pečeně

Koprová omáčka
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Koprová omáčka

Přilijte opět deci vývaru a postup opakujte, dokud nedolijete všechen vývar. Tímhle postupem zajistíte, že omáčka v sobě nebude mít hrudky špatně rozmíchané mouky. Omáčku osolte, opepřete, přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a na mírném ohni nechte 30 minut provařit.

Podobné recepty jako Koprová omáčka

Domácí tatarská omáčka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí tatarská omáčka recept

Máte v plánu si trochu zahřešit jídlem? Možná se vám už sbíhají sliny na dozlatova usmažený sýr a hranolky. Zapomeňte na omáčku ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.

Podobné recepty jako Domácí tatarská omáčka

Medovník originál recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Medovník originál recept

Vodu přiveďte k varu. Do misky dejte Heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidávejte med, cukr, mouku a nakonec jedlou sodu. Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

Podobné recepty jako Medovník originál

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Postup přípravy. V hrnci na másle lehce osmažte nakrájenou cibuli. Zalijte ji vodou nebo zeleninovým vývarem a přidejte vařit na malé kostičky nakrájené brambory s kmínem, bobkovým listem a novým kořením. Jakmile cibule trochu povolí, přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků).

Podobné recepty jako Poctivá domácí česnečka s bramborem

Medovníkové nepečené kuličky

Postup přípravy. Do větší misky nalijte rozpuštěné máslo a tekutý med. Pokud má tužší konzistenci, stačí ho prohřát ve vodní lázni do 60 °C. Přidejte vejce a cukr a míchejte, dokud se vše hezky nepropojí. Mouku smíchejte s jedlou sodou, nasypte do misky a vyhněťte těsto.

Podobné recepty jako Medovníkové nepečené kuličky

Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...

Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě. Pomalu pečená masa se těší velké oblibě, i když je příprava přece jen trochu náročnější. Hlavně ale pro vaši troubu, to se zase musí říct. Můžete si takto připravit fantastická krůtí stehna, kdy se maso bude krásně rozpadat.

Podobné recepty jako Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...

recept internet
recept internet

Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem

hovězí maso (pravá svíčková, falešná svíčková nebo loupaná plec) 1–1,2 kg. máslo 200 g. špek (v celku a nakrájený na klínky nebo anglická slanina nakrájená na plátky) 100 g. tymián. saturejka. bobkový list. petržel (nebo pastinák) 2–3 ks. cibule (větší) 1 ks. mrkev 2–3 ks.

Podobné recepty jako Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem

Recept na drožďové knedlíčky do polévky

Přisypte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho nechte rozpustit – vznikne jakási kašička. Pak směs nechte vychladnout. Směs zahustěte moukou, strouhankou, osolte, vmíchejte vejce a případně nakrájené bylinky. Tvarujte knedlíčky nebo nočky, vkládejte do mírně vroucí polévky a vařte asi 5 minut.

Podobné recepty jako Recept na drožďové knedlíčky do polévky

Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...

Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině.

Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...

recept internet
recept internet

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Přidejte bobkový list, pepř, nové koření, tymián a skořici, osolte a přiveďte k varu. Pak do omáčky přidejte připravené masové koule, zlehka promíchejte, přikryjte pokličkou, snižte plamen a duste 45 minut. Po stanoveném čase vyjměte maso z hrnce. Zbylou omáčku přes síto přeceďte a na plamen už nevr

Podobné recepty jako Rajská omáčka s masovými kuličkami

Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...

46x. „Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá.

Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

V kastrůlku na nízkém stupni a mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu omáčky prolisujte přes cedník uvařená rajčata, dobře promíchejte a ještě asi 10 minut vařte, až bude omáčka správně hustá. Je-li třeba, osolte ji a oslaďte.

Podobné recepty jako Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Rozlítaný španělský ptáček

Orestované maso nechte z pánve sklouznout ke zkaramelizované cibulce a zalijte ohřátým vývarem tak, aby maso jen lehce koukalo ven. Přiveďte k varu, promíchejte, přikryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Nyní maso brazírujte (= pomalu dusí) 2–3 hodiny podle potřeby.

Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček

Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...

Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Zatímco Američané je jedí jako přílohu, nám vystačí bohatě jako hlavní chod.

Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...

Pečené kuře s nádivkou
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pečené kuře s nádivkou

Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte. Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou. Podávejte s omáčkou.

Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou

Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Vše vložte do misky a osolte. Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce. Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu. Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno.

Podobné recepty jako Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Česnečka se sýrem

Na závěr do polévky přidejte čerstvou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Servírujte – na dno talíře dejte nastrouhaný sýr, přidejte orestované plátky česneku, zalijte polévkou a nakonec ozdobte sýrovými krutony a čerstvou majoránkou. Česnečka se sýrem Zdroj: Slepičárna blog.

Podobné recepty jako Česnečka se sýrem

Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...

Postup přípravy. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dvě části. Pracovní desku poprašte moukou a každou část těsta rozválejte na obdélník o rozměrech 35 x 30 cm. Případné nepravidelné okraje odřízněte. Obě části těsta potřete rozšlehanými žloutky a každo

Podobné recepty jako Dokonalý na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...

Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou

Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou Zdroj: Marek Kučera. 12x. Snad už pominuly doby, kdy školní nebo závodní hrachovka vyvolávala noční můry. Byl to strašný a nezasloužený osud pro jednu z nejlepších polévek, jaké lidstvo vymyslelo. Luštěniny jsou odpradávna jedním z pilířů národní kuchyn

Podobné recepty jako Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou

Valašská kyselica recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Valašská kyselica recept

Valašská kyselica. Zelí je nejen v zimě takovým všelékem. Vykouzlete voňavou a chutnou zelňačku i u vás doma. Kysané zelí povařené s vývarem a kořením, doplní brambory, klobása, třeba i pikantnější chuti a vše na závěr zjemní smetana. 4,8 (14×) Jurajda. 19 názorů. 90 min. 1.

Podobné recepty jako Valašská kyselica

Domácí medovník

Těsto zvažte a rozdělte ho na 5 stejných dílů. Jeden díl si připravte na vál a zbytek kousků zakryjte potravinovou fólií, aby neokoraly. Nyní vyválejte tak hubenou placku, jak jen dokážete. Samozřejmě nemusí být průhledná, ale je dobré, aby měla tak 2 – 3 mm, protože v troubě zdvojnásobí svůj objem.

Podobné recepty jako Domácí medovník

recept internet
recept internet

Hrachová kaše

Postup přípravy. Hrách nechte dva dny namáčet ve vodě a vodu vyměňujte. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Spolu s hrachem přidejte koření a nechte asi minutu povařit. Zalijte horkou vodou, tak aby byl hrách ponořený. Vařte doměkka. Nakonec osolte, opep

Podobné recepty jako Hrachová kaše

recept internet
recept internet

Sekaná jako od babičky

Teď jen sekanou opatrně vložte na plech s pečicím papírem, obalte ji plátky slaniny a potřete zbylým bílkem. Vložte do trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Sekaná pustí tuk, bude se vypékat – bude tedy v jednu dobu mokrá, ale nebojte se, pěkně se vypeče. Pečte tak, aby slanina byla nahoře křupavá

Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky

Babiččiny zelňáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Babiččiny zelňáky recept

Babiččiny zelňáky. Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť. 5,0 (35×) Lilith-Isa. 26 názorů.

Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky

Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami. Horké dny se blíží a chuť postávat u plotny nebo zapínat troubu postupně klesá. V takových chvílích se hodí mít zásobu receptů na snadné obědy i večeře, ale také pár klasik pro sladkou tečku na závěr. Přesně takové podmínky splňuje legendární Malakov. Dort

Podobné recepty jako Nepečený tvarohový dort Malakov s jahodami

Domácí houskový knedlík recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí houskový knedlík recept

Potom přidáme vejce, kostičky rohlíků a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny. Pak ho propracujeme a znova necháme 1/2 hodiny kynout. Potom vyválíme 2 stejně velké knedle, které před vařením necháme nakynout. Vaříme v osolené vodě, na elektrice 7 minut z jedné strany a 7 minut z dr

Podobné recepty jako Domácí houskový knedlík

Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...

Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka. 46x. Česká variace na čínu bez zbytečného glutamátu. Maso naložte večer předem, než se uvaří rýže, orestujete ho se zeleninou a mandlemi. Máte-li rádi křupavé mandle, opečte je nasucho a př

Podobné recepty jako Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ...

Poté k banánové kaši zašlehejte krupicový cukr a vejce. K mokré směsi zašlehejte suchou směs. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo. Těsto přelijte do máslem vymazané formy na chlebíček. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 50–60 minut. PRIMA TIPY: Banana bread je vděčná snídaně nebo sva

Podobné recepty jako Banana bread – jednoduchý na banánový chlebíček s ...

Segedínský guláš
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Segedínský guláš

Přidejte zelí do hrnce k masu a společně duste ještě 15 minut, dokud nebude měkké i zelí. Do hotového guláše vmíchejte kysanou smetanu a už nevařte. Jinou možností, jak zahustit a zároveň zjemnit segedínský guláš, je použít obyčejnou smetanou na vaření a lžíci hladké mouky. Mouku dobře rozmíchejte v

Podobné recepty jako Segedínský guláš

Kynuté ovocné knedlíky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kynuté ovocné knedlíky

Vypracujte hladké těsto. V teple nechte kynout asi hodinu. Pak prohněťte, vyválejte a větším hrnkem vykrojte kolečka, která poklaďte ovocem dle chuti. Zabalte a v ruce uválejte kuličky. Nechte ještě asi10 minut kynout. Vkládejte do vroucí vody na cca 12 minut. V polovině vaření otočte vařečkou ty kn

Podobné recepty jako Kynuté ovocné knedlíky

Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...

Pak podle potřeby přidávejte strouhanku. Podstatné je, aby se daly knedlíčky mokrými dlaněmi uhníst a držely tvar. Když přidáte moc strouhanky, knedlíčky budou po uvaření tvrdé. Vodu přiveďte k varu a poté knedlíčky vařte 5 až 10 minut podle velikosti. Vyndejte knedlíčky a použijte je do oblíbené po

Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...

Kde najít informace



×