Currywurst – nejoblíbenější street food z Berlína s ...
Currywurst je tradiční německá bílá klobása, osmažená nebo ogrilovaná a podávaná se speciální omáčkou, jejímž základem je kečup a kari koření.V Německu je tahle pouliční dobrota nesmírně populární a z Berlína se rozšířila velmi rychle a mohutně. Z výletu do Německa si můžete přivézt i hotovou omáčku
Podobné recepty jako Currywurst – nejoblíbenější street food z Berlína s ...
Německý jablečný koláč
V míse promíchejte změklé máslo společně s vejcem, cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Vznikne polotuhé těsto. Formu na dort vymažte máslem a vysypte strouhankou. Těsto vmáčkněte do formy a navlhčenými prsty roztáhněte rovnoměrně po celém dně formy. Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a
Podobné recepty jako Německý jablečný koláč
Poklady světové kuchyně: Quiche Lorraine
Poklady světové kuchyně: Quiche Lorraine Zdroj: Vejce na 100 způsobů. 21x. Gurmánskou klasikou severovýchodní Francie je populární quiche Lorraine. Tento klasický koláč se už dočkal nespočtu variací, ten základní a jednoduchý quiche Lorraine je však bez nadsázky jídlem pro bohy. Chutě celého pokrmu
Podobné recepty jako Poklady světové kuchyně: Quiche Lorraine
Pravé louhované bavorské preclíky
Pravé louhované bavorské preclíky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 9x. Brezen, Brez´n, korektně Laugenbrezen – tohle starobylé pečivo, které se do bavorských klášterů, kde jeho pečení zdokonalili, dostalo prý až ze starověkého Říma – je stálicí každé bavorské pekárny či obchodu, potažmo i tamního způsobu
Podobné recepty jako Pravé louhované bavorské preclíky
Leberkäse – tradiční bavorská sekaná ze tří druhů masa
Od naší klasické sekané se liší konzistencí. Maso do Leberkäse se totiž mele na úplně jemné pyré a díky tomu má výsledná sekaná podobnou strukturu jako jemný salám. Většinou se podává nakrájená na silnější plátky v housce a s hořčicí, ale můžete ji i orestovat na pánvi a pochutnat si na ní s brambor
Podobné recepty jako Leberkäse – tradiční bavorská sekaná ze tří druhů masa
Rýnská hovězí pečeně na zelenině
PRIMA TIP: Aromatický malinový ocet si můžete celkem snadno připravit sami vymáčením hrsti malin (i mražených) v jablečném nebo bílém vinném octě. Pozor na to, že běžný lihový ocet je mnohem razantnější, pokud ho používáte, zřeďte ho na polovinu vodou! Rýnská hovězí pečeně na zelenině Zdroj: L.A. CR
Podobné recepty jako Rýnská hovězí pečeně na zelenině
S Klárou v kuchyni: Zelený chřest s omáčkou gribiche z ...
Podávejte se zeleným chřestem – odkrojte tuhé konce, případně oloupejte škrabkou spodní třetinu pazochů, pokud je chřest silný. Chřest vařte 3–5 minut v osolené vodě nebo ho na lžíci oleje restujte asi 5 minut na pánvi s trochou soli a pepře. Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec 2 Zdroj
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Zelený chřest s omáčkou gribiche z ...
Pizza salsa verde
Obložení. čerstvé lístky oregana 2 lžíce. hladkolistá petržel, najemno nasekaná 2/3 hrnku. opláchnuté malé kapary 2 lžíce. česnek, rozdrcený 2 velké stroužky. bocconcini (malé kuličky mozzarelly), nakrájené na 1cm plátky 270 g. rukola 30 g. extra panenský olivový olej, na pokapání.
Podobné recepty jako Pizza salsa verde
Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem
16x. Čočka je ideální jídlo, pokud potřebujete nakrmit partu lidí. Z jednoho balíčku vykouzlíte opravdu plný hrnec skvělého jídla. Doplňte ji zeleninou a na dochucení použijte kousek uzené slaniny a paprikový ajvar a uvidíte, že se po ní jen zapráší! A pokud vám přece jen nějaká zbyde, stačí ji naře
Podobné recepty jako Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem
Bavorská pivní pomazánka obazda
Bavorská pivní pomazánka obazda. Bavorská pivní pomazánka obazda Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 16x. Kuchyně našich blízkých sousedů nese spoustu styčných bodů s tou naší, především v západní části země. Pochopitelně, obě národnosti tady spolu dlouhá staletí žily společně. Přesto je zajímavé se podívat
Podobné recepty jako Bavorská pivní pomazánka obazda
Pečivo
Česká kuchyně. Cukroví . Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem Nejlepší recept na palačinky jako od maminky Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem Jednoduchá dýňová polévka Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub Pečivo Hit týdne.
Podobné recepty jako Pečivo
Butter chicken a raita
Raita: Okurku oloupejte a nakrájejte na co nejjemnější kousky. Do větší misky přidejte jogurt, koření a sůl a vše promíchejte. Poté vmíchejte nakrájenou okurku a mátu a případně dosolte a dokořeňte. Vložte na alespoň 15 minut do ledničky a podávejte. Butter chicken & raita 2 Zdroj: Janina Černá / Cu
Podobné recepty jako Butter chicken a raita
Chilli con CukrFree
červená paprika (nakrájená na kostičky) 1 ks. chilli (nebo kajenský pepř) 1–2 lžičky. paprika (mletá) 2 lžičky. římský kmín 2–3 lžičky. oregano 1 lžička. mletá skořice 1/2 lžičky. hovězí vývar 1,5 hrnku. rajčata (nasekaná nebo rajčatové pyré) 1,5 hrnku. rajský protlak 2 lžíce.
Podobné recepty jako Chilli con CukrFree
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou ...
Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou Zdroj: Rychlé večeře: Kuře. 6x. Typické indické jídlo zdomácnělo v Evropě díky Britům. Příjemně pálivé voňavé šťavnaté kuře připravovali místní v oválných pecích tandoor, ve kterých teplota dosahovala téměř 500 °C a maso tak bylo hotové během chv
Podobné recepty jako Kuřecí křídla tandoori s citronovo-jogurtovou omáčkou ...
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
chřest 8 ks. máslo 20 g. bramborové noky 500 g. smetana na vaření (15%) 400 ml. parmazán (nebo sýr Gran Moravia) 100 g.
Podobné recepty jako Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Izraelský sabich s pečeným lilkem a tahini omáčkou podle ...
Izraelský sabich s pečeným lilkem a tahini omáčkou podle Ottolenghiho. Hit izraelské pouliční kuchyně, který musíte 100% vyzkoušet. Přesně to je sabich – pita chléb naplněný lilkem, vejcem, skvělými omáčkami a křupavým salátem. Připravte si doma variantu od Yotama Ottolenghiho, nejslavnějšího kuchař
Podobné recepty jako Izraelský sabich s pečeným lilkem a tahini omáčkou podle ...
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem Zdroj: Klára Michalová. 7x. Ryze jarní recept na těstoviny obsahuje krásně zelenou čerstvou zeleninu, která restováním příjemně zesládne. Recept se nebojte obměňovat podle aktuální nabídky, můžete přidat třeba čerstvý špenát nebo mladé hráškové lusky. 3
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem
Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem ...
Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem Zdroj: Mora. 9x. Jehněčí a bylinky patří k Velikonocům stejně jako mazanec nebo malovaná vajíčka. Na svátečním stole by se měla tato lahůdka objevit podle tradice na velikonoční neděli, aby uzavřela čtyřicetidenní půst. Jestli nevíte, jak mlad
Podobné recepty jako Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem ...
Luxusní koprová omáčka
Luxusní koprová omáčka. Luxusní koprová omáčka Zdroj: Marek Kučera. 11x. Láska, anebo také nenávist na první pohled – koprovka vzbuzuje silné emoce. My si ale troufáme tvrdit, že druhá reakce je důsledkem lajdáckého přístupu k této malé perle naší kuchyně, a že dáte-li jí šanci podle příkladu nestor
Podobné recepty jako Luxusní koprová omáčka
Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem
Vyšlehejte sníh z bílků. Žloutky, mouku, mléko, rozpuštěné máslo, podmáslí, muškátový oříšek, sůl a bylinky smíchejte dohromady a směs přilijte k opečeným rohlíkům a promíchejte. Poté k nim opatrně vmíchejte sníh z bílků. Vytvarujte knedlíky a vařte je v páře 20 minut. Svíčková na smetaně s žemlovým
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem
Švarcvaldský dort
Švarcvaldský dort Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 11x. Klasika z hloubi minulého století a stálice německé i středoevropské tradiční cukrařiny je absolutně retro. A tím i znovu velmi žádaná – spojení vláčného čokoládového těsta, šlehačky a višní či třešní je totiž dokonalé a rozhodně by nemělo upadnout v
Podobné recepty jako Švarcvaldský dort
Houby
Česká kuchyně. Cukroví . Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem Nejlepší recept na palačinky jako od maminky Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem Jednoduchá dýňová polévka Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub Houby Hit týdne.
Podobné recepty jako Houby
Nepečené
Poklady německé kuchyně: Košíčky z Černého lesa neboli Black forest či Schwarzwald Saláty. Bez masa: Sytý salát s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem Recepty Těstoviny. Sladké. Maso. Zelenina. Nápoje. Ryby a mořské plody. Polévky. Předkrmy a chuťovky. Vegetariánské. Ovoce. Sa
Podobné recepty jako Nepečené