Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky
Po návratu z chladné podzimní procházky můžete ocenit vydatný a chutný pokrm z moravského vrabce, který je podáván s aromatickou slaninovou kapustou a nadýchanými nočky. Tot...
Moravský vrabec
Moravský vrabec je pokrm, jehož vůně láká a přitahuje, a když se začnete těšit na jeho chutě, začnou se vám sbíhat sliny. Můžete si ho vychutnat s čerstvým chlebem a nakládanou ok...
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Moravský vrabec je tradiční pokrm, který se připravuje z vepřového masa, obvykle plece a bůčku, doplněný cibulí a česnekem. Maso se nakrájí na plátky a umístí se na pekáč s nakr...
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Moravský vrabec je tradiční pokrm, který si zachovává svou oblíbenost po generace. Tento recept zahrnuje maso ze vepřového hrudního svalu, které se vaří na kmínu a kombinace...
Moravský vrabec se smetanovým listovým špenátem a knedlíkem
Moravský vrabec je tradiční pokrm, který se připravuje z větších kousků masa. To se nejprve zpění na sádle spolu s pokrájenou cibulí, aby získalo lahodnou chuť. K masu se přidává r...
Moravští "rošťáci"
Moravští "rošťáci" jsou pokrm, který se skládá z naklepaných kotlet. Tyto kotlety se marinují ve směsi všech rozmixovaných surovin, což jim dodává výraznou chuť a aroma. Kotlety jsou...
Česko-moravský vrabec (sparrow)
Česko-moravský vrabec je tradiční české jídlo, které se vyznačuje šťavnatým pečeným masem. Tento pokrm je servírován s knedlíky a dušeným zelím, což dotváří jeho bohaté chutě a vůn...
Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Vepřové kostky ala moravský vrabec jsou lahodným jídlem, které se připravuje z kvalitního masa nakrájeného na větší kousky. Toto poctivé jídlo je doplněno aromatickou cibulí a...
Brněnský vrabec
Brněnský vrabec je tradiční pokrm, který je připravován z celých palců masa, obvykle v množství 8-10 kusů. Tyto kousky masa se smíchají se solí, kmínem, drobně nasekanou cibulí...
Morče pro Barunku
Morče pro Barunku je lahodný dezert, který sestává ze dvou pečených plátů. Po upečení a vychladnutí se pláty rozkrojí na delší poloviny a promažou krémem. Po ztuhnutí krému se vykra...
Pikantní vepřové kostky se slaninovou kapustou
Pikantní vepřové kostky se slaninovou kapustou je lahodné jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso s výraznou chutí slaninové kapusty. Maso je nakrájeno na větší kostky a osmahnuto s ci...
"Moravský vrabec" po mexicku
"Moravský vrabec" po mexicku je chutné jídlo, které se vaří s různými ingrediencemi, které se kombinují v tlakovém hrnci. Maso se vaří přibližně tři čtvrtě hodiny, což umožňuje, aby by...