Bramborové koule
...polévka, challah, pastrami nebo třeba hovězí maso. Tento recept na bramborové koule pochází z...
Sanijet kafta mlete maso na plechu recept
Maso poklademe platky brambor, rajcat a cibule (ja dala celkem 4 cibule, 2 vetsi brambory a 3 velka rajcata). Zeleninu osolime a operime. Zeleninu osolime a operime. Zalijeme vodou, cca 3 - 4 dcl, zelenina je temer potopena, a pri 200 stupnich (horni a dolni ohrev) odkryte 80 minut peceme.
Podobné recepty jako Sanijet kafta mlete maso na plechu
Holandský mletý řízek se sýrem recept
Postup přípravy receptu. Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem, kterým nešetříme a poctivě do masa vmícháme smetanu a syrové vejce.
Podobné recepty jako Holandský mletý řízek se sýrem
Hrušková povidla
Způsob přípravy. Ovoce omyjeme, odstraníme stopku, rozčtvrtíme a odstraníme jadřinec. Nejlépe na strojku na mletí masa hrušky i se slupkou rozemeleme.
Podobné recepty jako Hrušková povidla
Omáčka na špagety z mletého masa recept
Postup přípravy. Cibuli oloupeme a osmažíme dozlatova na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli i mleté maso a mletou papriku.
Podobné recepty jako Omáčka na špagety z mletého masa
Mleté řízky z vepřového bůčku recept
Technologie přípravy je špatná. Maso připravené na mletí, nakrájené na kostky, osolíme a opepříme. Po umletí NEMICHAT, jen urovnat a zalít mlékem.
Podobné recepty jako Mleté řízky z vepřového bůčku
Záhorácké válečky z mletého masa recept
Postup přípravy receptu. Do mísy k mletému masu přidáme vodu (nebo vývar), sůl, mletý pepř a utřený česnek. Dobře promícháme. Maso rozdělíme asi na 6 kuliček.
Podobné recepty jako Záhorácké válečky z mletého masa
Mleté maso na grilu recept
Mleté maso a cuketa - vhodná kombinace na pikantní špízy, které připravujeme na grilu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Mleté maso na grilu
Tatarský biftek tatarák z hovězího masa recept
Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a pouze žloutky bez bílku. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme.
Podobné recepty jako Tatarský biftek tatarák z hovězího masa
Holandské řízky recept
Uchvacuje mě, jak všichni udávají jako maso do holandského řízku, libový bůček, plecko nebo dokonce kýtu. Tyhle řízky jsme dělali už před více než 40 lety a zásadně z tučného bůčku. Tyhle libové jsou suché nedobré, ty naše byly šťavnaté a křehké.
Podobné recepty jako Holandské řízky
Bramboráky recept
Postup přípravy receptu. Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl.
Podobné recepty jako Bramboráky
Mleté řízky z vepřového bůčku recept
Řízky z mletého masa jsou velikou delikatesou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Mleté řízky z vepřového bůčku
Mleté steaky s vejcem recept
Postup přípravy receptu. Maso umeleme. Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout. Potom ji přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, dvěma vejci a vše promícháme.
Podobné recepty jako Mleté steaky s vejcem
Domácí paštika recept
Postup přípravy. Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo.
Podobné recepty jako Domácí paštika
Zapečené šišky z mletého masa recept
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, namočeným a vymačkaným rohlíkem, slaninou a nasekanou petrželkou, osolíme a okořeníme. Pořádně vše promícháme a děláme malé šišky, které lehce osmažíme na oleji.
Podobné recepty jako Zapečené šišky z mletého masa
Ďábelská směs na toasty recept
Postup přípravy. Zeleninu (rajčata, papriky, cibuli a česnek) očistíme, nakrájíme a podusíme na oleji. Zeleninu pomeleme, přidáme mleté maso z konzervy, osolíme a opepříme podle chuti.
Podobné recepty jako Ďábelská směs na toasty
Staročeská sekanina recept
Vepřové a hovězí maso umeleme spolu s uvařeným bůčkem a vekou namočenou v mléce, cibulí i česnekem. Směs vymícháme se solí, pepřem, majoránkou, vejci a vývarem z uzeného bůčku. Dobře propracujeme, dáme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Podobné recepty jako Staročeská sekanina
Tatarák recept
Popíral, že by bylo jedině správně maso na tatar škrabat a že jediné správné maso je ze svíčkové.. A tak když čtu ty " zasvěcené " komentáře o přípravě tataru, vždy si na něj vzpomenu. A vůbec nemám důvod mu nevěřit.
Podobné recepty jako Tatarák
Špekáčky z masa recept
Postup přípravy. Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C.
Podobné recepty jako Špekáčky z masa
Fantozziho bavorské karbanátky
Maso 2x nameleme (poprvé a pak po druhé, aby bylo co nejjemnější). Při druhém mletí, přidáme do mlýnku i šunku. Směs osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
Podobné recepty jako Fantozziho bavorské karbanátky
Ďábelská směs na toasty recept
Pikantní směs z vepřového vhodná na toast nebo topinku. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Ďábelská směs na toasty
Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky recept
Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme máslo. Dáme péct do trouby na 200-250°C. Dáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme máslo.
Podobné recepty jako Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky
Karbanátky s rajčaty a koprem recept
Mleté maso spojíme s chlebovou a rajčatovou hmotou, vše dobře promícháme a necháme tak 20 minut odpočívat v lednici. Na pekáč vložíme pečící papír, který potřeme troškou oleje. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky.
Podobné recepty jako Karbanátky s rajčaty a koprem
Játrová paštika recept
Postup přípravy receptu. Podbradek (lalok) uvaříme v troše vody doměkka a cibuli zpěníme na sádle do mazlava. Uvařené maso a játra umeleme, přidáme cibuli se sádlem, syrová vejce, sůl a koření a trochu vývaru z podbradku, aby směs měla konzistenci řidší kaše.
Podobné recepty jako Játrová paštika
Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Po hodině maso odkryji. Zvýším teplotu v troubě na 200°C a nechám dopéci na křupavou kůrčičku zhruba 15 -20 min. Zvýším teplotu v troubě na 200°C a nechám dopéci na křupavou kůrčičku zhruba 15 -20 min.
Podobné recepty jako Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“
Domácí paštika (od Janičky) recept
Postup přípravy receptu. Maso uvaříme a semeleme. Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku.
Podobné recepty jako Domácí paštika (od Janičky)
Domácí klobásy podle Hynka recept
Teď mám dilema, jestli cely proces mleti a uzení dokončit, nebo raději maso použít třeba na pečení. Použil jsem obyčejnou sul a mám obavu, že se maso dobre nenaloží. Prosim o radu a předem děkuji. Pavel
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Kančí karbanátky / sekaná recept
Postup přípravy receptu. Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem. Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
Podobné recepty jako Kančí karbanátky / sekaná
Pikantní Cikánský guláš recept
Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme. Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Přidáme masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.
Podobné recepty jako Pikantní Cikánský guláš
Škvařené sádlo od babičky F. recept
Nejprve jemně dozlatova cibuli, pak maso, rychle osmahnout ze všech stran, osoilit, opepřit, přidat mletou papriku, promíchat a jen velmi krátce osmahnout, hned pak přidat protlak a za míchání jen krátce osmahnout, aby se paprika ani trochu nepřipálila, poté přidat skutečný hovězí vývar místo masoxu
Podobné recepty jako Škvařené sádlo od babičky F.
Musaka po česku se zeleninou recept
Přidáme mleté maso a prudce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a česnek, vlijeme konzervu rajčat a passatu a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Pekáček vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naskládáme do něj polovinu brambor.
Podobné recepty jako Musaka po česku se zeleninou
Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
Podobné recepty jako Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Bůčková pomazánka s játry recept
Když je maso skoro hotové, asi po 1,5 hodině, odstraníme další pekáč a přidáme do pekáče umytá a očištěná kuřecí játra. Pečeme další půlhodinu. Pokud se to někomu zdá dlouho , tak upozorňuji, že čím měkčí bude upečený výrobek, tím méně práce bude s jeho další úpravou.
Podobné recepty jako Bůčková pomazánka s játry
Tatarský biftek
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.
Podobné recepty jako Tatarský biftek