Club sandwich
Všechny je vymysleli a otestovali muži, a to muži na slovo vzatí – přední čeští šéfkuchaři, kteří patří k české špičce: Roman Paulus (Alcron), Jirka Štift (Mandarin Oriental), Roman Dolejš (Corinthia), Michal Pšenička (Café Imperial), Ondřej Jíňa (TriBeCa), Titus Eliáš (Na Kopci a Na Konci), Tomáš S
Podobné recepty jako Club sandwich
Jablečný crumble
„Crumble je koláč bez všeho zbytečného, říká můj kolega Honza z Na Kopci – a já s ním naprosto souhlasím. Žádné těsto, které musíš složitě smíchat ze spousty surovin a které pak stejně okoušeš pouze proto, aby ses dostal k náplni.
Podobné recepty jako Jablečný crumble
Tatarák s bramborovými hranolky a salátem
„Co se ti vybaví, když se řekne ´pořádné chlapské jídlo k pivu´? No jasně, tatarák! K nám Na Kopec chodí spousta hostů právě kvůli němu, a přitom na něm není nic složitého, jen je prostě jiný, bez žloutků, mleté papriky i bez výrazné syrové cibule.
Podobné recepty jako Tatarák s bramborovými hranolky a salátem
Pralinky z červené řepy s kozím sýrem
Pralinky z červené řepy s kozím sýrem. Foto: Muži sobě. Muži sobě. Muži vaří jinak než ženy – jsou otevřeni novým surovinám a postupům, rádi experimentují a nevadí jim investovat do potřebných surovin a vybavení.
Podobné recepty jako Pralinky z červené řepy s kozím sýrem
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným s křenovou ...
„Musíš tam dát české bramborové knedlíky, třeba se špenátem,“ řekl mi děda, když jsem se ho ptal, co zařadit mezi klasiku. „A s uzeným, to je jasný!
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným s křenovou ...
Salát z grilovaného hovězího roštěnce
„Pěkná asijská věc! Thajská kuchyně mi připadá moc hezká, je slaná, kyselá a sladká. Slanost pochází z rybí omáčky, což je hrozně hnusná smradlavá věc – nepochopím, že z něčeho tak odporného vzniknou tak dobrá jídla.
Podobné recepty jako Salát z grilovaného hovězího roštěnce
Smažená zmrzlina s horkými višněmi
Prima tip: Obalujte rychle, zmrzlina se nesmí začít rozpouštět. Použijte klidně i jinou zmrzlinu než vanilkovou, důležité ale je, aby byla kvalitní a ze smetany – ne z mléka nebo vody, ta by se ti při smažení rozpustila.
Podobné recepty jako Smažená zmrzlina s horkými višněmi
Pečené vepřové koleno na rozmarýnu
„Vepřové koleno je ve skutečnosti vlastně lýtko. Tudíž jsou v něm dvě kosti – když tu menší vykostíš, vznikne pěkná palička, která v pekáči zůstane stát, takže se kůže neuvaří, ale krásně vypeče.
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno na rozmarýnu