Bramboráky recept
Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl. Je-li třeba, můžeme ještě lehce zahustit moukou. Rozehřejeme pánev s olejem. Trochu bramborového těsta dáme na pánev s olejem a smažíme z obou stran zlatavé bramboráky.
Podobné recepty jako Bramboráky
Hraběnčiny výborné řezy
Postup přípravy. Do mouky prosáté s práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce.
Podobné recepty jako Hraběnčiny výborné řezy
Citronové tartaletky se sněhem podle Ivety Fabešové ...
Odleželé těsto vytáhněte z lednice a vyválejte ho na pomoučené ploše na plát silný 3 mm. Kulatou formičkou o průměru 8 cm vykrojte z těsta dno tartaletky. Ze zbylého těsta vykrojte rádýlkem nebo nožem pruhy o trochu širší než okraj tartaletky (přiložte na těsto a odměřte podle její šířky).
Podobné recepty jako Citronové tartaletky se sněhem podle Ivety Fabešové ...
Tarhoňa s pečenou zeleninou a slunečnicovými semínky ...
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená hlavně na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k omáčkám, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Zkuste ji smíchat s výbornou pečenou zeleninou a podávejte jako přílohu třeba ke grilovačce.
Podobné recepty jako Tarhoňa s pečenou zeleninou a slunečnicovými semínky ...
Řezy s pudinkem a zakysanou smetanou
Postup přípravy. Připravíme plech 32 x 23 cm s vysokým okrajem a vyložíme pečícím papírem, včetně boků. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky a cukr vyšleháme do světlé husté pěny, do které potom přidáme vodu a olej. Po částech vmícháme metličkou mouku
Podobné recepty jako Řezy s pudinkem a zakysanou smetanou
Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou ...
PRIMA TIPY: Palačinky můžete před podáváním nechat cca 1–2 hodiny odležet v lednici. Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte olivovým olejem. Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte olivovým olejem.
Podobné recepty jako Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou ...
Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým ...
Vepřovou panenku očistěte, naklepejte, osolte, opepřete. Obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte na rozpáleném sádle dozlatova. PRIMA TIP: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální.
Podobné recepty jako Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým ...
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Postup přípravy. Koleno očistěte, vložte do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidejte koření kromě majoránky a zalijte vodou. Vařte do měkka cca 40 minut, nechte pak ještě „dojít“ (v klasickém hrnci vařte déle, cca 2–3 hodiny).
Podobné recepty jako Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem
Kombinace rýže, mletého nebo najemno nakrájeného masa a letní zeleniny prostě chutná dobře za všech okolností! Když ho ale připravíte doma a s péčí, může být opravdu mimořádně dobré. Navíc je to jídlo z jedné pánve, kterým nakrmíte celý dům :) 6 porcí.
Podobné recepty jako Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem
Grilovaná vepřová žebírka na medu
Postup přípravy. Rajský protlak smíchejte s rybí omáčkou, sójovou omáčkou, chilli, lesním medem, osolte a opepřete. Žebra naložte do připravené marinády minimálně na 2 hodiny. Poté dejte do pekáčku, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě alespoň 2 hodiny. Nakonec opečte na grilu, aby maso
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová žebírka na medu
Grenadýr z jednoho pekáčku recept
Postup přípravy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Slaninu, cibuli a česnek nadrobno. Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme dokřupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku.
Podobné recepty jako Grenadýr z jednoho pekáčku
Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou ...
Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou Zdroj: iStock. 25x. Tuhle pomazánku mazaly svým dětem a vnukům už naše prababičky a není důvod, proč by rozhuda neměla být na našich stolech i dnes. V jednoduchosti je síla a tohle spojení tvarohu s čerstvou pažitkou a štiplavou cibulí je zkrátka dok
Podobné recepty jako Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou ...
Habánské slané pirohy s tvarohovou náplní
Složte 2 hrany k sobě a přitiskněte. Připravené pirohy vařte po 8 až 10 kusech ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vařte je přibližně 5 minut, dokud nebudou plavat na povrchu.
Podobné recepty jako Habánské slané pirohy s tvarohovou náplní
Jednoduchá a rychlá hrachová kaše výborná!!! recept ...
Jednoduchá a rychlá hrachová kaše - výborná!!! Hrachová kaše nepatří zrovna mezi nejvyhledávanější jídla, zejména u dětí. Může za to nevalná pověst z jídelen, což je velká škoda. Dejte hrachu novou šanci a připravte si chutnou, jemnou, domácí kaši a nezapomeňte na dostatek osmažené cibulky. 24.
Podobné recepty jako Jednoduchá a rychlá hrachová kaše výborná!!! ...
Křehké šátečky z tvarohového těsta s povidly
Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C a plech vystelte pečicím papírem. Vychladlé těsto přemístěte z lednice na pracovní plochu a vyválejte z něj cca 2 mm silný plát. Plát těsta rozkrájejte na čtverečky (4 × 4 cm) a do každého čtverečku přidejte lžíci povidel.
Podobné recepty jako Křehké šátečky z tvarohového těsta s povidly
Pad Thai (thajské národní jídlo) recept
Na wok (pokud nemáte wok, použijte normální hlubší pánev) přidáme kapku oleje, necháme rozpálit a přidáme kuřecí maso. Pár vteřin opékáme, přidáme vejce, pořádně s masem promícháme a přidáme červenou cibuli, jarní cibulku, chilli a chvilku restujeme. Dále přidáme špetku cukru, česnek a zázvor a opět
Podobné recepty jako Pad Thai (thajské národní jídlo)
Zadělávaná drůbeží srdíčka
Postup přípravy. Srdíčka očistěte, zbavte je případných blanek a žilek a rozpulte je, případně nakrájejte na menší kousky. Máte-li kuřecí srdíčka, v konvici dejte vařit vodu a srdíčka pak na cedníku prolijte. Máte-li větší krůtí srdce, nechte je asi 10 vařit v osolené vodě a pak slijte.
Podobné recepty jako Zadělávaná drůbeží srdíčka
Banánová buchta hrnková
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu (cca 25x35 cm). Pokud chceme buchtu nižší, použijeme větší plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 180 °C, cca 30-40 minut.
Podobné recepty jako Banánová buchta hrnková
Velikonoční jidáše recept
Podle potřeby doplníme vlažným mlékem a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme kynout na teplém místě. Z těsta nakrájíme kousky, zakulatíme, uděláme tenké válečky (asi jako ukazováček), přibližně 20 cm dlouhé, a stáčíme do spirálek, což je typický tvar jidášů, nebo do esíček, uzlů, kuřáte
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Jednoduché těstoviny s pečenou zeleninou z trouby ...
Mezitím uvařte těstoviny, které potom na plechu společně s upečenou zeleninou promíchejte a podle potřeby ještě přidejte olej. Vše nakonec zasypte nasekanou petrželkou, čerstvým rozmarýnem a parmazánem a podávejte. Jednoduché těstoviny s pečenou zeleninou z trouby 1 Zdroj: S vášní pro jídlo.
Podobné recepty jako Jednoduché těstoviny s pečenou zeleninou z trouby ...
Pečený srnčí hřbet recept
Pokud nemáme přísun zvěřiny, můžeme pochoutku udělat i z hovězího masa a to tak, že hovězí maso nejdříve naložíme na 1-2 dny do koření na divočinu. Koření do masa vmasírujeme po všech stranách, potřeme (nejlépe rukou) troškou oleje a necháme marinovat v krabičce v lednici. Pak postupujeme podle rece
Podobné recepty jako Pečený srnčí hřbet
Medovník originál recept
Medovník originál. S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků. 4,9 (32×) x-hanny-x. 80 názorů. 70 min.
Podobné recepty jako Medovník originál