Vepřová kýta s bratislavskou omáčkou recept
Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem. Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s cibulí. Přidáme teplou vodu do čtvrt hrnce a dusíme45 minut.
Podobné recepty jako Vepřová kýta s bratislavskou omáčkou
Trhané maso vepřové recept
Postup přípravy. Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do mističky. Přidáme prolisovaný česnek (může být i nakrájený) a všechny ostatní ingredience na marinádu a vše smícháme. Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici do druhého dne. Maso pečeme na cca 160 stupňů 5 hodin, poté ho natrh
Podobné recepty jako Trhané maso vepřové
Citronové tartaletky se sněhem podle Ivety Fabešové ...
Odleželé těsto vytáhněte z lednice a vyválejte ho na pomoučené ploše na plát silný 3 mm. Kulatou formičkou o průměru 8 cm vykrojte z těsta dno tartaletky. Ze zbylého těsta vykrojte rádýlkem nebo nožem pruhy o trochu širší než okraj tartaletky (přiložte na těsto a odměřte podle její šířky).
Podobné recepty jako Citronové tartaletky se sněhem podle Ivety Fabešové ...
Tarhoňa s pečenou zeleninou a slunečnicovými semínky ...
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená hlavně na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k omáčkám, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Zkuste ji smíchat s výbornou pečenou zeleninou a podávejte jako přílohu třeba ke grilovačce.
Podobné recepty jako Tarhoňa s pečenou zeleninou a slunečnicovými semínky ...
Vepřová pečeně opravdu skvělá recept
Postup přípravy. Nasekáme česnek, smícháme s olejem, kmínem a sladkou paprikou. Vzniklou směsí celé maso potřeme, zabalíme ho do fólie a necháme přes noc odležet v chladničce. Tři hodiny před stolováním vyhřejeme troubu na 250 °C (horkovzdušnou na 220 °C).
Podobné recepty jako Vepřová pečeně opravdu skvělá
Řezy s pudinkem a zakysanou smetanou
200 g polohrubé mouky 100 g krupicového cukru 1 lžička kypřícího prášku 80 ml vlažné vody 80 ml slunečnicového oleje 15 g kakaa špetka soli Pudink: 500 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru Dokončení: 800 ml zakysané smetany 18 % 1 sáček želatiny za studena skořice na poprášení Naše kuc
Podobné recepty jako Řezy s pudinkem a zakysanou smetanou
Grenadýr z jednoho pekáčku recept
Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se slaninou, česnekem a kořením a podávat ho můžeme jako hlavní chod, ale také jen jako přílohu. 5,0 (45×) mika59. 8 názorů. 70 min. 16. 7. 2019 16:13. +3.
Podobné recepty jako Grenadýr z jednoho pekáčku
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Postup přípravy. Koleno očistěte, vložte do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidejte koření kromě majoránky a zalijte vodou. Vařte do měkka cca 40 minut, nechte pak ještě „dojít“ (v klasickém hrnci vařte déle, cca 2–3 hodiny).
Podobné recepty jako Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Grilovaná vepřová žebírka na medu
Postup přípravy. Rajský protlak smíchejte s rybí omáčkou, sójovou omáčkou, chilli, lesním medem, osolte a opepřete. Žebra naložte do připravené marinády minimálně na 2 hodiny. Poté dejte do pekáčku, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě alespoň 2 hodiny. Nakonec opečte na grilu, aby maso
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová žebírka na medu
Tvarohovo-citrónová bábovka recept
Videonávod: Jak nastrouhat a uchovat citronovou kůru. Vyšleháme bílky se solí. Ty vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 °C asi 50 minut. Uvařeno (5x) Přidat do oblíbených (50x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu.
Podobné recepty jako Tvarohovo-citrónová bábovka
Habánské slané pirohy s tvarohovou náplní
Složte 2 hrany k sobě a přitiskněte. Připravené pirohy vařte po 8 až 10 kusech ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vařte je přibližně 5 minut, dokud nebudou plavat na povrchu.
Podobné recepty jako Habánské slané pirohy s tvarohovou náplní
Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem
Těsto vyndejte z lednice, nechte pár minut v pokojové teplotě povolit a na válu ho vyválejte na cca 2–3 mm silný plát. Z těsta vykrajujte tvary podle vlastního výběru (např. stromečky a srdíčka).
Podobné recepty jako Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem
Vláčný velikonoční beránek z tvarohového těsta
Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů. PRIMA TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou.
Podobné recepty jako Vláčný velikonoční beránek z tvarohového těsta
Perfektní recept na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Vývar vařte 30–45 minut. Zeleninový vývar se může vařit naplno na rozdíl od vývarů masových, což je jeho výhoda. Hotový vývar sceďte přes jemné síto nebo přes mušelínový ubrousek a rychle zchlaďte nebo rovnou použijte. TIP: Doporučuji udělat si větší množství vývaru a po částech si ho zamrazit. Máte
Podobné recepty jako Perfektní na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Pad Thai (thajské národní jídlo) recept
Na wok (pokud nemáte wok, použijte normální hlubší pánev) přidáme kapku oleje, necháme rozpálit a přidáme kuřecí maso. Pár vteřin opékáme, přidáme vejce, pořádně s masem promícháme a přidáme červenou cibuli, jarní cibulku, chilli a chvilku restujeme. Dále přidáme špetku cukru, česnek a zázvor a opět
Podobné recepty jako Pad Thai (thajské národní jídlo)
Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem
Kombinace rýže, mletého nebo najemno nakrájeného masa a letní zeleniny prostě chutná dobře za všech okolností! Když ho ale připravíte doma a s péčí, může být opravdu mimořádně dobré. Navíc je to jídlo z jedné pánve, kterým nakrmíte celý dům :) 6 porcí.
Podobné recepty jako Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem
Domácí medovník
Jeden díl si připravte na vál a zbytek kousků zakryjte potravinovou fólií, aby neokoraly. Nyní vyválejte tak hubenou placku, jak jen dokážete. Samozřejmě nemusí být průhledná, ale je dobré, aby měla tak 2 – 3 mm, protože v troubě zdvojnásobí svůj objem.
Podobné recepty jako Domácí medovník
Banánová buchta hrnková
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu (cca 25x35 cm). Pokud chceme buchtu nižší, použijeme větší plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 180 °C, cca 30-40 minut.
Podobné recepty jako Banánová buchta hrnková
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem recept
Postup přípravy. Nejdříve zapneme troubu na 180°C, formu silně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, škrob a žloutek dáme do misky, zamícháme, až se pěkně spojí. Třtinový cukr, vanilkový cukr, vejce s bílkem šleháme ručním šlehačem
Podobné recepty jako Koláč ze zakysané smetany s tvarohem
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Pokud ji nebudete podávat hned a necháte ji chvíli odstát, těstoviny nasáknou tekutou složku a z polévky se stane hutný pokrm. Pokud budete chtít navrátit polévce její řidší konzistenci, stačí přilít trochu vývaru a zlehka ohřát. 4 porce. 30 minut. italská.
Podobné recepty jako Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Perník z litého těsta jako od babičky
14x. Perník je velmi oblíbený a vychutnat si ho můžete v několika variantách. Například jako litý, ale také vykrajovaný, v podobě tvrdých vánočních perníčků. Dnes tu ale máme ten první, voňavý perník z litého těsta, na který by byla každá babička jistě pyšná! 1 porce.
Podobné recepty jako Perník z litého těsta jako od babičky
Pesto z medvědího česneku recept
Přidáme sůl, zbytek oleje a zamícháme. Pesto urovnáme do skleničky, povrch zalijeme vrstvou oleje, hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Uchováváme v lednici, kde vydrží až do příští sezóny medvědího česneku. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo d
Podobné recepty jako Pesto z medvědího česneku