Arabský pita chléb recept
Postup přípravy receptu. Ve 250 ml vlažné vody rozmícháme droždí, cukr a necháme chvilku odstát. Mouku prosijeme, přidáme sůl, olivový olej, kvásek a zbytek vlažné vody.
Podobné recepty jako Arabský pita chléb
Domácí Harissa
Harissu můžete koupit v obchodě, velmi často je to ale spíš jakási napodobenina. Přitom není nic jednoduššího, než si harissu vyrobit doma, pěkně poctivě.
Podobné recepty jako Domácí Harissa
Kuřecí shawarma
Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř.
Podobné recepty jako Kuřecí shawarma
Kebab, akroška a chlebové placky
Gruzínský kebab se připravuje z kvalitního, mírně prorostlého hovězího. Je proto krásně šťavnatý. Jako příloha s ním dobře ladí nasucho opečené chlebové placky a osvěžující jogurtový nápoj zvaný akroška.
Podobné recepty jako Kebab, akroška a chlebové placky
Arabský chléb Pide
Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké těsto, a sice tak, abychom do něj dostali co nejvíce vzduchu.
Podobné recepty jako Arabský chléb Pide
Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
V malé míse rozmícháme kvasnice, cukr a 50 ml teplého mléka. Promícháme, až se vše rozpustí. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočnout 15 minut.
Podobné recepty jako Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)