Tuňákový chlebíček
Tuňákový chlebíček je chuťovka zapečená v troubě. Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu....
Rychlá rybí pomazánka
Rychlá rybí pomazánka namazaná na čerstvý, třeba i doma upečený chléb, to je opravdu pochoutka pro labužníky. Navíc v ní ...
Zeleninová polévka s červenou čočkou
Zeleninová polévka s červenou čočkou obsahuje spoustu pro nás důležitých vitamínů, minerálů a vlákniny. Je sytá a s pečiv...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Cuketová pomazánka
Zdravá a nápaditá pomazánka, díky které připravíte skvělou svačinu do práce nebo do školy. Pokud už nevíte co si počít s ...
Kuřecí stehna se zelím
Kuřecí stehna se zelím můžete doplnit bramborovými knedlíky. Nebo vařenými bramborami, podle chuti....
Fazolová polévka s těstovinou
Tato fazolová polévka s těstovinou se trochu podobá slavné italské sestřičce polévce minestrone. Tento recept je však o d...
Zelný salát s mrkví
Zelný salát s mrkví a další zeleninou je nabitý vitamíny a minerály. Může být přílohou, nebo s kouskem pečiva i jednoduch...
Cuketová polévka se slaninou
Tahle krémová polévka chutná snad všem. Sezónní cuketa v kombinaci s krémovým sýrem a opraženou slaninou je opravdu poved...
Bublanina
Bublanina je rychlý nadýchaný moučník, který všichni známe už od našich babiček. Můžeme použít ovoce jaké máme zrovna n...
Croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a z...
Jablečné lívance
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablk...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Třešňový trhanec
Ideální snídaně nebo svačina pro letní dny, kdy jsou třešně běžně dostupné v obchodech, na trzích nebo v zahradách. Sladk...
Ovesná kaše
Ovesná kaše je zdravá. O tom není pochyb. Můžete ji mít k snídani nebo jako sladkou odpolední svačinku....
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Červená řepa s křenem
K hlavnímu jídlu si rádi dáváme něco pikantního. Vhodnou a chutnou přílohou může být červená řepa s křenem....
Rybí filé v troubě
Rybí filé v troubě upečené může chutnat pokaždé trochu jinak. Záleží na tom, jakou rybu vyberete ,a na zvoleném koření. M...
Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka je luxusní zákusek k odpolední kávě. Vláčná a hlavně celá čokoládová....
Hruškový dezert
Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouha...
Tarte tatin z jablek a hrušek
Netradiční kombinace tradičního francouzského obráceného koláče. Využijte sezónní ovoce a připravte si lahodný tarte tati...
Velikonoční nádivka
Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hos...
Cuketová buchta
Vláčná litá cuketová buchta na plech. Připravte si tento jednoduchý dezert ze sezónních surovin a podávejte ho k odpoledn...
Jemné krůtí řízky
Jemné krůtí řízky smažíme bez strouhanky a chutnají opravdu báječně. Vyzkoušejte je....