Sdílet:

Kvásek. recept


Kvásek. recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kvásek., které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Kvásek.. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Kvásek. receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Kluci v akci vánočka ze šesti
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci vánočka ze šesti

Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...

Vánočka
Uložit recept!
recepty
recepty

Vánočka

Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...

Langoše
Uložit recept!
recepty
recepty

Langoše

Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple....

Kvásek (z droždí  do buchet, rohlíků aj.) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte! 16. 5. 2010 10:44.

Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)

Kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek recept

Kvásek by měl konzistencí připomínat těsto na lívance. Kdyby směs zrůžověla a nepříjemně čpěla, dostaly se do ní nějaké špatné kvasinky a musíme začít od začátku. Před použitím kvásek vyndáme z ledničky a necháme ho pár hodin (až 12 hodin) odpočívat v teple. Pak odebereme tolik kvásku, kolik je ho p

Podobné recepty jako Kvásek

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

150 g žitný kvásek 4 kávových lžiček sůl 1/2 kg mouka – pšeničná 1/2 kg mouka – pšeničná chlebová 1/2 kávové lžičky koriandr – mletý Způsob přípravy. Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Krkonošské kyselo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Krkonošské kyselo

Chlebový kvásek důkladně rozmíchejte v 1 litru vlažné vody. Osolte, okmínujte a přidejte houby; čerstvé pokrájejte, sušené namočte a přilijte i s nálevem. Potom se rozhodněte, jestli chcete mít brambory v polévce, nebo je budete podávat zvlášť. V prvním případě je oloupejte, rozkrájejte , přidejte d

Podobné recepty jako Krkonošské kyselo

Skvělý domácí kváskový chleba

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek. 2. Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší. 3.

Podobné recepty jako Skvělý domácí kváskový chleba

Dvoudenní kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dvoudenní kvásek recept

Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600 ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5 dne před pečením).

Podobné recepty jako Dvoudenní kvásek

Žitný kvásek z podmáslí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek z podmáslí recept

Kvásek stačí zamíchat a přítomný alkohol a ocet, který se v něm vytváří ho dezinfikuje sám. Tento malinko upravený kvásek z podmáslí pochází z kuchařky Scandinavian Baking. Uvařeno. Přidat do oblíbených (22x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Sdílejte s přáteli Poslat recept Zko

Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí

Kvásek z kefírové houbičky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek z kefírové houbičky recept

Smícháme vodu a mouku, vmícháme houbičku. Zakryjeme proti osýchání a necháme v teple místnosti kvasit. Po 10-12 hodinách opatrně promícháme, znovu zakryjeme a necháme dokvasit. Po 20 hodinách od smíchání bývá kvásek hotový. Houbičku z něj vytáhnete a kvásek zpracujete. Můžete z něj zadělat přímo na

Podobné recepty jako Kvásek z kefírové houbičky

recept internet
recept internet

Kváskový chleba základní

Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. dohromady 165 g mouky + 165 m

Podobné recepty jako Kváskový chleba základní

Domácí kmínový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí kmínový chleba recept

Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Pak těsto propracujeme a vytvarujeme z něj bochník. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek a necháme přikrytý utěrkou opět kynout, asi 30 minut. Předehřejeme t

Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba

Vypěstujte si pšeničný kvásek
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vypěstujte si pšeničný kvásek

5. den – Kvásek by se měl už začít projevovat bublinkami a výraznou nakyslostí. Pokud příliš nezvětšuje svůj objem, ještě zopakujte "krmení" a dejte mu čas do dalšího dne. Ještě bych vás ráda povzbudila, proces může trvat i déle, tak není důvod kvásek hned vyhodit, pokud mu tento čas nestačil. Zálež

Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek

Kynuté lívance mojí babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky - recept: Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém

Podobné recepty jako Kynuté lívance mojí babičky

Staročeský domácí chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou

Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb

recept internet
recept internet

Chlebový kvásek

Chlebový kvásek - recept: První den dáme do 7 dl skleněné zavařovací sklenice o něco méně než do poloviny řidší těsto. Sklenici přikryjeme prodyšnou tkaninou, např. gázou, a

Podobné recepty jako Chlebový kvásek

recept internet
recept internet

Kvásek jako od pekaře

Kvásek jako od pekaře - recept: Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do

Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře

Žitný kvásek  tzv. ananasové řešení recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek tzv. ananasové řešení recept

žitný kvásek,který zde popisujete je příliš složitý už v popise a odradí mnoho začátečníků.Nevím,kde se objevila pomerančová šťáva a proč,to naše babičky neměly k dispozici a chleba se pekl běžně a jaký o tom se může dnešním spotřebitelům jen zdát. Pěču chleba z žitného kvásku několik let a kvásek d

Podobné recepty jako Žitný kvásek tzv. ananasové řešení

Chodský koláč
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chodský koláč

Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a štávu, žloutky, zaděláme vláčné těsto a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílků a vyválíme koláče, okraje musí být zvýšené.

Podobné recepty jako Chodský koláč

recept internet
recept internet

Krkonošské kyselo

Dobrý den , já si dělám kvásek sám doma , a to tak, že si vezmu trochu mouky z připravené směsi na domácí chléb , přidám obyčejné droždí trochu cukru a nechám v teple vykvasit. Není to sice jako pravý chlebový kvásek ale účel to splnuje.Přeji dobrou chutˇ.

Podobné recepty jako Krkonošské kyselo

Domácí langoše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí langoše recept

Zaděláme kvásek- droždí, 150 ml vlažné vody, cukr a trocha mouky. Jeden s kečupem, česnekem a sýrem, prosím! Proč se langošům říká maďarská pizza? Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí přidáme mouku.

Podobné recepty jako Domácí langoše

Žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek recept

Kvásek tedy nakrmíme - dobře přimícháme asi 70-100 ml vlažné vody a mouky tolik, aby ve sklenici bylo opět těstíčko o konzistenci kaše. Necháme stát v teple. Třetí den už kvásek určitě mírně nakysle voní. Přikrmíme jako 2.den a necháme v teple. (Dala jsem mouky víc, než bylo třeba, kvásek putoval na

Podobné recepty jako Žitný kvásek

Chléb z kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb z kvásku recept

Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem nebo překrytý látkou. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. Na chléb smícháme kvas s moukou, já používám 300 g žitné a 200 g pšeničné mouky a výsledný chléb je hutný, pokud chcete nadýchanější, použijte jen p

Podobné recepty jako Chléb z kvásku

Kváskové lívance
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskové lívance

Připravený kvásek smíchejte ve velké míse se všemi ingrediencemi kromě vajec. Vznikne vám řídké těsto, které zakryjte fólií a nechte do druhého dne odpočívat v lednici. Druhý den, přibližně hodinu před servírováním (smažením), těsto vyndejte, vmíchejte vejce a nechte při pokojové teplotě znovu vykyn

Podobné recepty jako Kváskové lívance

Vdolky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vdolky recept

Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít. Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Přimícháme rozpuštěné máslo.Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

Podobné recepty jako Vdolky

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Postup přípravy receptu. 1. Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč, ale méně než třeba na vánočku. 2. Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1

Podobné recepty jako Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Podkrkonošské kyselo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Podkrkonošské kyselo recept

Podkrkonošské kyselo. Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy. 11.

Podobné recepty jako Podkrkonošské kyselo

Kvásková pizza recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásková pizza recept

Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do odpoledne. Ke kvásku přidáme prosátou mouku, sůl, olej a vlažnou vodu, té přidáme tolik, aby šlo vypracovat vláčné těsto. Propracované

Podobné recepty jako Kvásková pizza

Babiččina vánočka
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Babiččina vánočka

Já dělám vánočku zásadně z polohrubé mouky a nikdy nebyl žádný problém.Mléko se nahřeje na kvásek jen vlažné,tuk rozehřeje a také jen vlažný se zapracuje do těsta.Já zadělávám v misce kysce,ta s dvěma víčky ve které těsto kyne jedna báseň a používám hnětač.Během, kynutí několikrát prohnětu a na výsl

Podobné recepty jako Babiččina vánočka

Moravské koláče
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Moravské koláče

Postup přípravy receptu. 1. Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Až vzejde kvásek, přilijeme ho do mouky společně s olejem a vypracujeme hladké těsto. 2.

Podobné recepty jako Moravské koláče

Povidlové buchty
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Povidlové buchty

Nejdříve se připravuje kvásek (droždí, lžička cukru a vlažné mléko). Pokud přidáte i trochu mouky, bude kvásek lépe kynout. Pak nechte kvásek na teplém místě vzejít. 10. Všechny suroviny smíchejte dohromady. Rozpuštěný tuk, který nesmí být příliš horký, přidávejte ho nakonec. To proto, že mouka se s

Podobné recepty jako Povidlové buchty

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

1. Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. 2. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout. 3.

Podobné recepty jako Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Kyselo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kyselo recept

Kvásek - do hrnku (já mám hliněný kvasák), dáme 250ml vody, rozdrobíme 30 g kvasnic a zaděláme 5 lžícemi žitné mouky. Přidáme patku chleba nebo hrst kůrek. Zakryté necháme v teple. 2.den máme kvásek. Babička vždycky nechala kus kvasu od pečení chleba a stále se v kvasáku "přiživoval" vlahou vodou, p

Podobné recepty jako Kyselo

Nejjednodušší chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Nejjednodušší chleba

Pšenično  žitný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný kváskový chléb recept

Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujeme a dáme do pomoučněné ošatky znovu kynout, asi na 1 1/2 až 2 hodiny. Do trouby dáme plech s pečícím papírem a zahřejeme na 220°C. Chléb z ošatky opatrně vyklop

Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb

Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept

Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud nevznikne tuhé těsto, které se nelepí…dobře propracujeme. Přikryté necháme kynout (pod pokličkou, víkem nebo dáme do igelitky, těs

Podobné recepty jako Kváskové housky, rohlíky, pečivo

Cukrářské koblihy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Cukrářské koblihy recept

Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme koblihy, a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout. Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran. Poznámka autorky receptu Z tohoto množství je asi 25 koblížků Uvaře

Podobné recepty jako Cukrářské koblihy

Kynutá cmunda
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda - recept: - z mléka a kvasnic udělat kvásek- brambory nastrouhat - vymačkat vodu- přidat kvásek, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, houby- přisypávat hrubou

Podobné recepty jako Kynutá cmunda

recept internet
recept internet

Rozpeky

Rozpeky - recept: Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté

Podobné recepty jako Rozpeky

Kde najít informace



×