Kluci v akci vánočka ze šesti
Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Langoše
Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple....
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte! 16. 5. 2010 10:44.
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Kvásek recept
Kvásek by měl konzistencí připomínat těsto na lívance. Kdyby směs zrůžověla a nepříjemně čpěla, dostaly se do ní nějaké špatné kvasinky a musíme začít od začátku. Před použitím kvásek vyndáme z ledničky a necháme ho pár hodin (až 12 hodin) odpočívat v teple. Pak odebereme tolik kvásku, kolik je ho p
Podobné recepty jako Kvásek
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
150 g žitný kvásek 4 kávových lžiček sůl 1/2 kg mouka – pšeničná 1/2 kg mouka – pšeničná chlebová 1/2 kávové lžičky koriandr – mletý Způsob přípravy. Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne
Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Krkonošské kyselo
Chlebový kvásek důkladně rozmíchejte v 1 litru vlažné vody. Osolte, okmínujte a přidejte houby; čerstvé pokrájejte, sušené namočte a přilijte i s nálevem. Potom se rozhodněte, jestli chcete mít brambory v polévce, nebo je budete podávat zvlášť. V prvním případě je oloupejte, rozkrájejte , přidejte d
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Skvělý domácí kváskový chleba
RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek. 2. Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší. 3.
Podobné recepty jako Skvělý domácí kváskový chleba
Dvoudenní kvásek recept
Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600 ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5 dne před pečením).
Podobné recepty jako Dvoudenní kvásek
Žitný kvásek z podmáslí recept
Kvásek stačí zamíchat a přítomný alkohol a ocet, který se v něm vytváří ho dezinfikuje sám. Tento malinko upravený kvásek z podmáslí pochází z kuchařky Scandinavian Baking. Uvařeno. Přidat do oblíbených (22x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Sdílejte s přáteli Poslat recept Zko
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Kvásek z kefírové houbičky recept
Smícháme vodu a mouku, vmícháme houbičku. Zakryjeme proti osýchání a necháme v teple místnosti kvasit. Po 10-12 hodinách opatrně promícháme, znovu zakryjeme a necháme dokvasit. Po 20 hodinách od smíchání bývá kvásek hotový. Houbičku z něj vytáhnete a kvásek zpracujete. Můžete z něj zadělat přímo na
Podobné recepty jako Kvásek z kefírové houbičky
Kváskový chleba základní
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. dohromady 165 g mouky + 165 m
Podobné recepty jako Kváskový chleba základní
Domácí kmínový chleba recept
Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Pak těsto propracujeme a vytvarujeme z něj bochník. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek a necháme přikrytý utěrkou opět kynout, asi 30 minut. Předehřejeme t
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Vypěstujte si pšeničný kvásek
5. den – Kvásek by se měl už začít projevovat bublinkami a výraznou nakyslostí. Pokud příliš nezvětšuje svůj objem, ještě zopakujte "krmení" a dejte mu čas do dalšího dne. Ještě bych vás ráda povzbudila, proces může trvat i déle, tak není důvod kvásek hned vyhodit, pokud mu tento čas nestačil. Zálež
Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky - recept: Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém
Podobné recepty jako Kynuté lívance mojí babičky
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Chlebový kvásek
Chlebový kvásek - recept: První den dáme do 7 dl skleněné zavařovací sklenice o něco méně než do poloviny řidší těsto. Sklenici přikryjeme prodyšnou tkaninou, např. gázou, a
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Kvásek jako od pekaře
Kvásek jako od pekaře - recept: Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do
Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře
Žitný kvásek tzv. ananasové řešení recept
žitný kvásek,který zde popisujete je příliš složitý už v popise a odradí mnoho začátečníků.Nevím,kde se objevila pomerančová šťáva a proč,to naše babičky neměly k dispozici a chleba se pekl běžně a jaký o tom se může dnešním spotřebitelům jen zdát. Pěču chleba z žitného kvásku několik let a kvásek d
Podobné recepty jako Žitný kvásek tzv. ananasové řešení
Chodský koláč
Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a štávu, žloutky, zaděláme vláčné těsto a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílků a vyválíme koláče, okraje musí být zvýšené.
Podobné recepty jako Chodský koláč
Krkonošské kyselo
Dobrý den , já si dělám kvásek sám doma , a to tak, že si vezmu trochu mouky z připravené směsi na domácí chléb , přidám obyčejné droždí trochu cukru a nechám v teple vykvasit. Není to sice jako pravý chlebový kvásek ale účel to splnuje.Přeji dobrou chutˇ.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Domácí langoše recept
Zaděláme kvásek- droždí, 150 ml vlažné vody, cukr a trocha mouky. Jeden s kečupem, česnekem a sýrem, prosím! Proč se langošům říká maďarská pizza? Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí přidáme mouku.
Podobné recepty jako Domácí langoše
Žitný kvásek recept
Kvásek tedy nakrmíme - dobře přimícháme asi 70-100 ml vlažné vody a mouky tolik, aby ve sklenici bylo opět těstíčko o konzistenci kaše. Necháme stát v teple. Třetí den už kvásek určitě mírně nakysle voní. Přikrmíme jako 2.den a necháme v teple. (Dala jsem mouky víc, než bylo třeba, kvásek putoval na
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Chléb z kvásku recept
Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem nebo překrytý látkou. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. Na chléb smícháme kvas s moukou, já používám 300 g žitné a 200 g pšeničné mouky a výsledný chléb je hutný, pokud chcete nadýchanější, použijte jen p
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Kváskové lívance
Připravený kvásek smíchejte ve velké míse se všemi ingrediencemi kromě vajec. Vznikne vám řídké těsto, které zakryjte fólií a nechte do druhého dne odpočívat v lednici. Druhý den, přibližně hodinu před servírováním (smažením), těsto vyndejte, vmíchejte vejce a nechte při pokojové teplotě znovu vykyn
Podobné recepty jako Kváskové lívance
Vdolky recept
Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít. Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Přimícháme rozpuštěné máslo.Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Podobné recepty jako Vdolky
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
Postup přípravy receptu. 1. Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč, ale méně než třeba na vánočku. 2. Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1
Podobné recepty jako Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
Podkrkonošské kyselo recept
Podkrkonošské kyselo. Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy. 11.
Podobné recepty jako Podkrkonošské kyselo
Kvásková pizza recept
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do odpoledne. Ke kvásku přidáme prosátou mouku, sůl, olej a vlažnou vodu, té přidáme tolik, aby šlo vypracovat vláčné těsto. Propracované
Podobné recepty jako Kvásková pizza
Babiččina vánočka
Já dělám vánočku zásadně z polohrubé mouky a nikdy nebyl žádný problém.Mléko se nahřeje na kvásek jen vlažné,tuk rozehřeje a také jen vlažný se zapracuje do těsta.Já zadělávám v misce kysce,ta s dvěma víčky ve které těsto kyne jedna báseň a používám hnětač.Během, kynutí několikrát prohnětu a na výsl
Podobné recepty jako Babiččina vánočka
Moravské koláče
Postup přípravy receptu. 1. Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Až vzejde kvásek, přilijeme ho do mouky společně s olejem a vypracujeme hladké těsto. 2.
Podobné recepty jako Moravské koláče
Povidlové buchty
Nejdříve se připravuje kvásek (droždí, lžička cukru a vlažné mléko). Pokud přidáte i trochu mouky, bude kvásek lépe kynout. Pak nechte kvásek na teplém místě vzejít. 10. Všechny suroviny smíchejte dohromady. Rozpuštěný tuk, který nesmí být příliš horký, přidávejte ho nakonec. To proto, že mouka se s
Podobné recepty jako Povidlové buchty
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
1. Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. 2. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout. 3.
Podobné recepty jako Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Kyselo recept
Kvásek - do hrnku (já mám hliněný kvasák), dáme 250ml vody, rozdrobíme 30 g kvasnic a zaděláme 5 lžícemi žitné mouky. Přidáme patku chleba nebo hrst kůrek. Zakryté necháme v teple. 2.den máme kvásek. Babička vždycky nechala kus kvasu od pečení chleba a stále se v kvasáku "přiživoval" vlahou vodou, p
Podobné recepty jako Kyselo
Nejjednodušší chleba
Nejjednodušší chleba - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Nejjednodušší chleba
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujeme a dáme do pomoučněné ošatky znovu kynout, asi na 1 1/2 až 2 hodiny. Do trouby dáme plech s pečícím papírem a zahřejeme na 220°C. Chléb z ošatky opatrně vyklop
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept
Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud nevznikne tuhé těsto, které se nelepí…dobře propracujeme. Přikryté necháme kynout (pod pokličkou, víkem nebo dáme do igelitky, těs
Podobné recepty jako Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Cukrářské koblihy recept
Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme koblihy, a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout. Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran. Poznámka autorky receptu Z tohoto množství je asi 25 koblížků Uvaře
Podobné recepty jako Cukrářské koblihy
Kynutá cmunda
Kynutá cmunda - recept: - z mléka a kvasnic udělat kvásek- brambory nastrouhat - vymačkat vodu- přidat kvásek, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, houby- přisypávat hrubou
Podobné recepty jako Kynutá cmunda