Jednoduché vafle
Už vás nebaví utrácet peníze za vafle na skvělou snídani. Řešení je naučit se je vařit. Mnoho lidí má pocit, že pečení va...
Caesar salát s Ančovičkami
Kdo by neznal Caesar salát? Ideální v horkých dnech. Zasytí a přitom osvěží....
Perník s cuketou
Perník s cuketou je vláčný a jemný moučník. Konečné zdobení je na vás, může to být čokoládová nebo bílková poleva, nebo p...
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Domácí rohlíky jako z pekárny. Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné. 4,9 (79×) indulina28. 115 názorů. 50 min. 27.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Rusle z přerostlých okurek (nebo cuket) recept
Konečně jsi mi to vysvětlila, že jde vlastně o nakládané ryby, a z okurek to ty nakládané ryby asi připomíná. Ještě jednou moc dík za komentář a moc zdravím! Odpovědět magdalenka 6. 8. 2019 15:39 U nás v mojom okolí sa robia rusle inak, nie je to šalát, ale "vyzlečené" uhorky zavarené s klasickým sl
Podobné recepty jako Rusle z přerostlých okurek (nebo cuket)
Jarní pánev s vejci a zeleninou
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do pánve. Papriku očistíme, nakrájíme na proužky a vhodíme k rajčatům. Zeleninu osolíme, opepříme a pár minut dusíme. Když je zelenina skoro měkká, rozhrneme ji na čtyřech místech a do nich rozklepneme vajíčka. Pánev přiklopíme
Podobné recepty jako Jarní pánev s vejci a zeleninou
Voňavé švestkové čatní s cibulí
Voňavé švestkové čatní s cibulí. Čatní nebo také chutney je pikantní sladkokyselá omáčka původem z Indie. Jejím základem je vždy aromatické, šťavnaté ovoce a hodně koření. Teď je všude spousta zralých švestek; proč je tedy nevyužít právě tímto způsobem? Švestkové čatní je perfektní k výrazným masům
Podobné recepty jako Voňavé švestkové čatní s cibulí
Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá ...
Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá rodina. Vepřové na paprice patří k oblíbeným jídlům, které jsou součástí stálého repertoáru v mnoha rodinách. Není se čemu divit, měkké maso, jemná, ale přesto výrazná chuť papriková omáčka zjemněná smetanou, a příloha podle nálady. Vepřové maso
Podobné recepty jako Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá ...
Křupavé cuketové bramboráky – nejlepší recept na pánvi i v ...
Save. Oblíbené bramboráky můžete kromě tradičních brambor připravit i z cukety nebo ještě lépe ze směsi brambor s cuketou. Cuketa zařídí šťavnatost a brambory křupavost. Placičky smažené na pánvi budou výrazně křupavější než varianta pečená v troubě, ta je ale zase zdravější a méně pracná. do 1 hodi
Podobné recepty jako Křupavé cuketové bramboráky – nejlepší na pánvi i v ...
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Já do rendlíku dala 250 ml vody, přisypala obsah sáčku a přidala 2 lžíce třtinového cukru. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu. Pak odstavte a sem tam zamíchejte, dokud želatina trošku nevychladne. Jakmile se začne tvořit želé, zalijte želatinou dort. Nechte dort ideálně přes noc v l
Podobné recepty jako Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Jednoduchý ostružinový koláč s tvarohem a drobenkou
Jednoduchý ostružinový koláč s tvarohem a drobenkou. Sladké recepty pozdního léta jsou opravdu plné chuti! Můžeme snadno zpracovat poslední zásoby čerstvého ovoce, které máme tak moc rádi. Třeba takové ostružiny – objevit je můžete ještě během září, kdy si je snadno užijete v dezertech nebo koláčích
Podobné recepty jako Jednoduchý ostružinový koláč s tvarohem a drobenkou
Nakládaná grilovaná zelenina aneb léto ve skleničce
Zeleninu rozložte na plech s pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a pečte v troubě na 220 °C dozlatova asi 20 minut. Upečenou zeleninu postupně navrstvěte do sklenic, každou vrstvu ještě lehce osolte, zakápněte citronovou šťávou a zasypte bylinkami. Vše nakonec zalijte olejem, aby byla zelenina
Podobné recepty jako Nakládaná grilovaná zelenina aneb léto ve skleničce
Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná
Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná. Během léta je bezový keř nenápadný, zatímco na jaře ohromuje nádherným velkým květenstvím s příjemně navinulou chutí a vůní, na podzim září trsy černých bobulí na červených stoncích. Připravte z nich výborný sirup, který má nav
Podobné recepty jako Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná
Řecký salát – autentický recept na prázdninovou klasiku, jak ji dělají ...
Avengers 5 a 6 konečně mají názvy a data premiéry. Co Marvel chystá na příští tři roky? Vznik atomové bomby podle Nolana: První trailer očekávaného hitu s Downeym a kupou hvězd je tady. Prima Krimi. Hvězda z Rizzoli a Isles odjela z luxusu do krvavé Rwandy v Africe. Sběratelé kostí byli občas rodinn
Podobné recepty jako Řecký salát – autentický na prázdninovou klasiku, jak ji dělají ...
Smažené bramborové placičky s dipem ze skyru a cukety
Suroviny (4 porce) střední brambory 6 ks. malé cukety 2 ks. sůl. čerstvě namletý pepř. skyr 1 kelímek. pažitka 2 svazečky. vejce 1 ks. ovesné vločky 5 lžic.
Podobné recepty jako Smažené bramborové placičky s dipem ze skyru a cukety
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Sekaná jako od babičky
Vložte do trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Sekaná pustí tuk, bude se vypékat – bude tedy v jednu dobu mokrá, ale nebojte se, pěkně se vypeče. Pečte tak, aby slanina byla nahoře křupavá a postupně steklým tukem podle potřeby sekanou polévejte. Sekaná jako od babičky; foto: Češka z Česka.
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Základní recept na sekanou z mletého vepřového masa ...
Můžete ještě potřít a uhladit olejem. Zabalte do alobalu a vložte do pekáče s trochou vody. Takto pečte asi půl hodiny při 200 °C, pak ji rozbalte a dopečte. Trvá to přibližně další půlhodinu. Během této doby ji několikrát přelijte výpekem. Základní recept na sekanou z mletého vepřového masa.
Podobné recepty jako Základní na sekanou z mletého vepřového masa ...
Rybízový drobenkový koláč s tvarohem
Po 20 minutách zapněte troubu na 175 °C. Na náplň promíchejte mascarpone s tvarohem nebo krémovým sýrem, vanilkou, cukrem a škrobem. Zatřete vejce. Polovinu náplně rozetřete na vychladlé těsto do formy a posypte polovinou rybízu. Pokryjte zbytkem náplně, posypte zbylým rybízem a zbylou drobenkou.
Podobné recepty jako Rybízový drobenkový koláč s tvarohem
Nadýchaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Z mléka, cukru a vanilkových pudinků uvařte hustý pudink dle návodu na obalu. Ještě horký pudink dejte po lžících na neupečené těsto a opět uhlaďte. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut dozlatova. Na upečenou a ještě horkou buchtu namažte rovnoměrnou vrstvu zakysané smetan
Podobné recepty jako Nadýchaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Domácí zavařené lečo s cuketou
Domácí zavařené lečo s cuketou. Až se zima zeptá, co jste dělali v létě, můžete být připraveni! Schovejte si kousek léta do sklenice. Zavařené lečo v chladných měsících určitě oceníte, zvlášť pokud použijete lokální zeleninu, ať už z vlastní zahrádky, nebo od českých farmářů.
Podobné recepty jako Domácí zavařené lečo s cuketou
Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
Možná je to trochu kacířské, ale neuvěřitelně dobré a navíc to konečně bere na milost vegetariány. Jen pozor na to, že jako každý pokrm z hub ani tento nenecháváme rozležet a nepodáváme ohřívaný. do 30 minut 4 porce Nové recepty z lesních hub, které rozšíří váš repertoár ...
Podobné recepty jako Houbový guláš: nejlepší z lesních hub
Hrušková marmeláda s voňavým kořením
Hrušky rozvařte na kaši cca za 15 minut. Poté ze směsi vyndejte všechno koření a citronovou kůru. Rozkrájené hrušky vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr a zvolna zahřívejte. Hrušky vařte cca 15 minut. Poté přidejte hruškovou kaši a vařte ještě 5 minut. Ještě teplou směs přendejte do sterilizova
Podobné recepty jako Hrušková marmeláda s voňavým kořením
Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je zároveň to jídlo, u kterého zvlášť vyn
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso
Cuketu nastrouhejte nahrubo. Papriky a rajčata pokrájejte. Do hrnce postupně přidávejte zeleninu a nechte dusit. Místy zamíchejte, abyste zabránili připékání. Připravte si zálivku ze směsi k nakládání, červeného vinného octa, cukru a worcesteru. Můžete naředit troškou vody, aby se směs dobře rozpust
Podobné recepty jako Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso
Švestkový litý koláč s mákem
Těsto vlijte na plech pokrytý pečicím papírem a stěrkou namáčenou ve vlažné vodě rozetřete po celé jeho ploše. Povrch poklaďte rozpůlenými švestkami (řezem nahoru), posypte oslazeným mákem a drobenkou ručně smíchanou z másla, mouky a cukru a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Po vytaž
Podobné recepty jako Švestkový litý koláč s mákem
Bůček po asijsku
Maso vyndejte z marinády, odstraňte cibuli i česnek a rozložte plátky na pečicí mřížku. Troubu dostatečně rozehřejte, maso vložte dovnitř a pod mřížku dejte plech. Grilujte dozlatova. Do misek si nandejte porci rýže, několik plátků bůčku a na závěr zasypejte čerstvou jarní cibulkou i sezamem. Bůček
Podobné recepty jako Bůček po asijsku
Sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě
Zalijete teplou vodou tak, aby hladina sahala přibližně 2 cm nad víčka sklenic, ohřejete na teplotu 85–100 °C a sterilujete 20–40 minut. Vyjmete zavařovacími kleštěmi, ponecháte víčky nahoru a postavíte na chladné místo, kde kolem skleniček může proudit vzduch. Necháte zchladnout a pak zkontrolujete
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě
Jednoduché květákové placičky
květák 1 kg. hladká mouka 150 g. olivový olej 1 lžíce. velká vejce 2 ks. mléko 150 ml. sůl a čerstvě namletý černý pepř. řepkový nebo slunečnicový olej na smažení. Hledáte inspiraci pro každodenní vaření? Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Podobné recepty jako Jednoduché květákové placičky
Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky; foto: V kuchyni vždy otevřeno. V kuchyni vždy otevřeno. Andrea Motlíková. Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku.Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské bar
Podobné recepty jako Kynuté ovocné knedlíky
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Zatímco se základ vaří, opláchněte rajčata, zbavte je stopek a případně rozkrájejte. V kastrůlku na nízkém stupni a mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu omáčky prolisujte přes cedník uvařená rajčata, dobře promíchejte a ještě asi 10 minut vařte, až bude omáčka správně hustá
Podobné recepty jako Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a ...
jablka 4–5 ks. třtinový cukr 2 lžíce + 2 lžíce do mléka. mletá skořice 1 lžička. rozpuštěné máslo 50 g + na vymazání formy. plnotučný měkký tvaroh 250 g. vejce (zvlášť žloutky a bílky) 4 ks. moučkový cukr 2 lžíce + 1 lžíce na sníh. vanilkový cukr 2 bio (nebo 4 lžíce domácího) plnotučné mléko 300 ml.
Podobné recepty jako Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a ...
Cuketová omáčka do zásoby
Postup. Zeleninu nakrájejte na kostičky. Na oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, osolte a 15 minut restujte. Poté přidejte zbytek ingrediencí, provařte a směsí plňte skleničky. Kdo chce, může ke konci přidat posekaný česnek. Sklenice sterilujte při 80 °C 15 minut.
Podobné recepty jako Cuketová omáčka do zásoby
Meruňkový koláč
Plech vystelte pečicím papírem. Připravte si drobenku z mouky, cukru a másla. Těsto ušlehejte a vylijte do formy. Polévkovou lžící udělejte několik bochánků na těsto. Pokrájejte si meruňky na měsíčky a rozprostřete je na plech. Nakonec posypte drobenkou a pečte cca 30 minut dle výkonu trouby. Meruňk
Podobné recepty jako Meruňkový koláč
Česnečka se sýrem
Na závěr do polévky přidejte čerstvou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Servírujte – na dno talíře dejte nastrouhaný sýr, přidejte orestované plátky česneku, zalijte polévkou a nakonec ozdobte sýrovými krutony a čerstvou majoránkou. Česnečka se sýrem.
Podobné recepty jako Česnečka se sýrem
Znojemská hovězí pečeně
Okurky nakrájejte na plátky (nebo kostičky či půlky plátků, jak je libo) a vložte do omáčky prohřát. Maso nakrájejte na plátky, přelijte je omáčkou a podávejte s houskovým knedlíkem a nebo dušenou rýží. Znojemská hovězí pečeně , Foto: Pradobroty.cz.
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Šunkofleky s uzeným masem podle rodinného receptu ...
Save. Ať už je milujete, nebo ne, šunkofleky s uzeným masem jsou zkrátka snadná pochoutka z jednoho hrnce nebo pekáče. Tento známý recept ocení řada z vás, především ve chvíli, kdy se nechcete vymýšlet s ničím složitým. :) Inspirujte se vyzkoušeným receptem podle Kačky z blogu Smoothcooking. do 1 ho
Podobné recepty jako Šunkofleky s uzeným masem podle rodinnéhou ...
Kynutý švestkový koláč
Postup. Ve vlažném mléce rozmíchejte rozdrobené droždí a nechte 10–15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Do velké mísy prosejte polohrubou mouku, přidejte cukr krupici, špetku soli, vejce, slunečnicový olej a za postupného přilévání drožďové směsi vypracujte hladké a vláčné těsto. Jakmile se těst
Podobné recepty jako Kynutý švestkový koláč
Polévka z červené čočky
Pořádně všechno promíchejte, osolte a nechte asi 20 minut vařit. Během vaření je potřeba kontrolovat, jestli je v hrnci dost tekutiny. Pokud ne, přidávejte ještě vývar. Také je potřeba ochutnávat čočku. Měla by být měkká, ale malinko křupat. Na závěr dochuťte solí a troškou sirupu podle chuti.
Podobné recepty jako Polévka z červené čočky
Švestkové chutney
Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut. Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte. Když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť
Podobné recepty jako Švestkové chutney
Tvarohový dort s hruškami a kokosem
Postup. Troubu předehřejte na 170 °C. Odepínací formu o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte ji papírem na pečení. Sušenky rozdrťte, rozmixujte nebo rozemelte. Máslo rozehřejte a vmíchejte do něj sušenky, cukr a sůl. Hmotu přesuňte do formy a rovnoměrně ji roztlačte po dně. Vložte do trouby a před
Podobné recepty jako Tvarohový dort s hruškami a kokosem