Domácí slanina recept
Potom se rozhodnete, kolik pruhů necháte jen tak na "přírodno" a kolik kusů obalíte v paprice. Dříve, než vše dáte do udírny, musíte ji pořádně nechat vyhřát a potom snížit na teplotu maximálně 30 - 35 °C! Udíte dřevem, které si zvolíte. Já použil olši. Doba uzení závisí na tloušťce sádla a u mne to
Podobné recepty jako Domácí slanina
Klobásky recept
30 dkg soli 15-20 dkg česneku 15-20 dkg paprika sladká (maďarská) 2,5 dkg pálivé papriky(i víc, podle chuti) 4 dkg pepře trošku celého kmínu majoránka (nemusí být) Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na menší kostičky, za předpokladu, že je
Podobné recepty jako Klobásky
Hovězí na houbách
Plátky masa naklepeme a z obou stran okořeníme solí a pepřem. Na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme plátky masa a z obou stran je opečeme. Nakonec přidáme pokrájené houby, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme až maso změkne. Hotové plátky přendáme na talíř. Mouku rozmíc
Podobné recepty jako Hovězí na houbách
Parmezánové chuťovky
Jsou nejen zdravé, ale jsou i velmi chutné a můžete jich sníst bez špatného svědomí kolik chcete. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Omyté cukety nakrájíme na tenké plátky a naskládáme je na vymazaný pečící plech.Na každé kolečko cukety nasypeme nastrouhaný sýr a trochu soli. Plech vložíme do předehř
Podobné recepty jako Parmezánové chuťovky
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Sušené maso
Lidi mějte rozum, maso obalte směsí kterou ochutnáte, nevalte tam soli ,jako když nakládáte maso na uzení. Já si namíchám směs do misky fantazii se meze nekladou, poté ochutnám, doladím a jde se obalovat. ...
Podobné recepty jako Sušené maso
Svíčková od babičky recept
Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, t
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Nakládaný bůček Pantůček recept
Po vychladnutí dáme do chladničky na pár dní uležet (u nás vydržel v utajení 2 dny). Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem. Sůl a koření si můžeme upravit podle své chuti. Dala jsem 1 lžičku soli při vaření a 1 lžičku do směsi, ale malinko bych příště při vaření přisolila.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Maso pečené na soli
Pro méně chápavé: Do pekáče nasypeš jedno až dvě kila soli a na tu solnou vrstvu položíš maso a je jedno jestli kuře či bůček, žádné další solení či koření. Jedno kilo soli stojí +-8.-Kč, což je cena směšná a proto tu hroudu, která obsahuje krev z masa z pekáče vyhodíš. Ovšem pečené maso je šťavnaté
Podobné recepty jako Maso pečené na soli
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzeni bučku domaci uzeny bucek recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzený bůček uzení masa v domácích udírnách udíme buček domácí udírny a uzení uzený bůček recept bucek na uzeni uzeni v lokomotyve .
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Domácí klobásy podle Hynka recept
Vše jsem udělal podle receptu. Maso mi sedí v lednici na chatě, ale zjistil jsem, ze termostat ledničky nefunguje a lednice jede furt naplno. Po 15 letech! Teď mám dilema, jestli cely proces mleti a uzení dokončit, nebo raději maso použít třeba na pečení. Použil jsem obyčejnou sul a mám obavu, že se
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Mé domácí uzené recept
Den před uzením maso dobře od soli a česneku umyjeme, osušíme a navlékneme do síťky. ( Kdo nemá síťku, může jen tak napíchnout na háčky) Přes noc opět necháme v chladu. Než dáme do roztopené udírny, necháme aspoň 2 hodiny v pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Na každý kilogram bôčika si navážte 250 gramov hrubozrnnej soli, 250 gramov kryštálového cukru a 5 gramov čierneho korenia. Ak máte chuť, časť soli môžete nahradiť údenou, aby ste do mäsa dostali jemnú arómu dymu. Hoci by sa mohlo zdať, že kôpka ktorú navážite je príliš veľká, vedzte že väčšina z po
Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Vynikající marináda nejen na gril
marta | 30. 6. 2016 22:54. Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přid
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Domácí uzená makrela recept
Tématické fráze: jak naložit makrely na uzení jak naložit makrelu na uzení nalozeni makrely na uzeni nálev na makrely uzení makrel nálev na makrelu uzená makrela nalev na uzeny makreky uzena makrela recepty jak udit makrely recept uzená makrela uzená makrela recept jak naložit makrely naložení makre
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Kuře v komíně recept
Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak udit kurata jak doma vyudit kuře kuře v udírně udírny plechové udit kuře jak se udí kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat priprava kurete
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí klobásky recept
Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně.
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou recept
Papriku nakrájíme na proužky, česnek na tenké plátky a cibuli na hrubší kousky. Na olej dáme osmažit cibuli, přidáme česnek, papriku, na směs položíme stehna, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Stehna jsou už uzením dost měkká. Pak zeleninu dochutíme solí, pepřem, worčestrem nebo opět jak
Podobné recepty jako Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnuti
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Doma uzená makrela recept
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Domácí vepřové klobásy recept
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobá
Podobné recepty jako Domácí vepřové klobásy
Uzená kuřata recept
Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Uzená kuřata
Nové recepty
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli.... více o Uzené maso. 45 minut. Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce. Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryb
Podobné recepty jako Novéy
Uzený losos na grilu
Misku vytřete do sucha a připravte si marinovací směs, což není nic jiného než směs hrubozrnné mořské soli a hnědého cukru. Doporučený poměr je 2 díly soli a 1 díl cukru, ale můžete si ho upravit dle chuti. Na 500g filet dejte hrnek soli a půl hrnku cukru a navíc 1 lžičku čerstvě drceného pepře.
Podobné recepty jako Uzený losos na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané olejem necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna, aby se nepřepaloval tuk ani maso, opékáme spolu s hlavičkami žampionů, které rovněž okořeníme.
Podobné recepty jako Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Uzený tolstolobik recept
Tolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet. Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, b
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Svíčková na smetaně II.
Na druhý den dáme péct - pečeme dokud není maso měkké a pokud se nám odpaří hodně vody podléváme. Musíme dát pozor, aby nám zelenina nezčernala jinak bude omáčka hořká. Po upečení maso vytáhneme (vytáhneme i nové koření, hřebíček a bobkový list) a do výpeku nalijeme šlehačky a mléko v kterém jsme ro
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně II.
Zauzená vepřová kotleta na grilu recept
Navrch nasypte zbytek cibule a koření, celé zalijte připravenou marinádou a dejte minimálně na 2hodiny do lednice. Namočte dřevěné lupínky na uzení do vody a připravte gril na nepřímé grilování. Poté vyjměte maso z marinády, osušte ho papírovou utěrkou a nechte asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřá
Podobné recepty jako Zauzená vepřová kotleta na grilu
Segedín z naloženého bůčku
Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku
Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...
Soľ sa ale kvasením neprodukuje. Časť slanej vody sa pri utláčaní kapusty odčerpá, podiel soli sa teda zníži. Napriek tomu, soli je v kvasenej kapuste dosť veľa. Kyslá kapusta je zdravá pre iné veci (vitamíny, minerály, vláknina), pozor na jej konzumáciu si musia dávať ľudia s vysokým tlakom, obličk
Podobné recepty jako Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí ...
Domácí klobásy recept
Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným k
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Divoká konina,nebo hovězí na žampionech recept
Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.
Podobné recepty jako Divoká konina,nebo hovězí na žampionech
Matesy v oleji recept
Dobrý den, dovolím si reagovat na některé příspěvky: 1) co se týká tvrdosti masa, tak záleží i na velikosti ryby, když je to malá čudla a necháte jí 3 dny nasolenou, tak se tzv. spálí a maso už nikdy nezměkne, takže když máte malé sledě cca 15cm stačí max. 12 - 24 hodin.
Podobné recepty jako Matesy v oleji