Domácí vepřová šunka recept
Postup přípravy receptu. Připravíme si cca 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), formu na šunku (šunkovar), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1dl vody.
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Zavařené maso recept
na 1 kg masa + 2 dkg Pragandy (obchodní název rychlosoli) ... stejné dílo,chuť je rozdílná.A těm,co odmítají rychlosůl,zkuste dnes už běžně prodávanou mořskou sůl a na kilo těto soli vmíchat PL moučkového cukru,maso také dostane narůžovělou barvu.A jestli chcete mít výborný rosol v konzervě,nezapome
Podobné recepty jako Zavařené maso
Bezový sirup
Ingredience receptu. bezové květy - 25 květů na 1 litr vody, cukr 1 kg (může být klasický bílý nebo třtinový, případně můžete použít i med),
Podobné recepty jako Bezový sirup
Uzené maso
Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso je dobré po týdnu otočit. Maso dáme do teplé udírny a necháme maso chvíli oschnout, pak teprve udírnu zavřeme.
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Když jí použiji, nechám v ní maso naložené, cca 2-5 dní, bude to na škodu výsledného produktu? 2, Jelikož ceny hovězího jsou kde jsou,a dostal jsem k dispozici jednu mladší kozu, myslíte že bych mohl smíchat 4 kg kozího masa (na prát) a 6 kg vepřového boku na mozaiku?
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Maso je sice na povrchu trochu bledsi, ale vevnitr krasne ruzove i bez rychlosoli. Rychlosul, to je chemicka sloucenina. Dosti chemikalii do sebe dostaneme nevedome v ruznych potravinach,a hlavne polotovarech, proto si nekazme aspon svoje domaci vyrobky.
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Sekaná recept
Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku. Maso pak dáme na pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky. Podlijeme mírně vodou a dáme péct.
Podobné recepty jako Sekaná
Grilovaná vepřová kýta recept
Postup přípravy receptu. Do 200 ml vody rozpustíme potřebné množství soli (na 9 kg masa asi 2 polévkové lžíce soli). Připraveným roztokem napícháme pomocí injekční stříkačky a jehly celou kýtu na různých místech.
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová kýta
Hovězí guláš podle norem recept
Na vysvětlenou - recept je vždy na 100 porcí ve třech kategoriích: A - maso 32g, omáčka 120g B - maso 45g , omáčka 120 - 150g C - maso 64g, omáčka 150 - 200g Zvolil jsem rozpis A. Nepředpokládám, že budete vařit guláš z 5 nebo 10 kg masa, spíše šlo o poměry surovin a postup. A samozřejmě o doklad, j
Podobné recepty jako Hovězí guláš podle norem
Vynikající marináda nejen na gril
Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-) zdeninka92 |
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Na 1 kg mletého masa dávám místo rohlíků sojový granulát, který předem asi 10 minut povařím s masoxem nebo vegetou, přecedím přes cedník a lehce promačkám. Vlažné přidám k masu a zpracovávám obdobným způsobem.
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Segedínský guláš recept
Na másle či nejlépe sádle osmažíme cibulku a na kousky nakrájený česnek dozlatova, přidáme na kostky nakrájené posolené a popepřené maso a smažíme, těsně před tím, než budeme podlévat přidáme mletou papriku, kmín a podlijeme vodou.
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Kuřecí maso na způsob Číny
Já na 1/2 kg masa (kuřecí, vepřová kýta) dávám 3 kávové lžičky sojové omáčky, 3 káv.lžičky worchesterové omáčky, 3 káv.lžičky polévkové koření MAGGI a 2 lžíce solamylu. Pak 3 žloutky, 1 cibuli, 1 káv.lžičku soli, cukru a kari koření.
Podobné recepty jako Kuřecí maso na způsob Číny
Špekáčky z masa recept
Proto že dnešní špekáčky po zrušení norem nejsou špekáčky ale příšerná a životu nebezpeřná sloučenina všeho nejedlého, narvané odpady a separáty z německa hledám dosud marně původní recept na výrobu špekáčků asi předválečný.
Podobné recepty jako Špekáčky z masa
Sekaná od maminky recept
Do mísy dáme oba druhy masa. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté. Přidáme majoránku, sůl, vejce, prolisovaný česnek a osmaženou cibulku.
Podobné recepty jako Sekaná od maminky
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Domácí sekaná z mletého masa recept
1/2 kg mletého masa ... toprecepty.cznikdy nedokážu odhadnout kolik soli dát třeba na 1kg masa, bud je to málo, nebo je vypečená štáva přesolená. Odpovědět. čenda (neregistrovaný) 9. 9. 2012 13:58:39. dělám ji na autodílně už je v remosce tak se na ní moc těším.
Podobné recepty jako Domácí sekaná z mletého masa
Sekaná jako od řezníka (z domácí pekárny)
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. Vše dáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny a zapneme program "těsto" (můžeme ho ukončit už po 30-40 minutách, ale i nechat doběhnout), pak zapneme program pečení (program bývá jen na 1 hodinu, proto přidáme je
Podobné recepty jako Sekaná jako od řezníka (z domácí pekárny)
Zavařené vepřové maso recept
Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Bůčková roláda plněná hovězím masem recept
3/4 kg mletého hovězího masa 4 plátky šunky ... Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se nám nelepí na ruce a jde lépe uhladit do požadované vrstvy. Na rozprostřené mleté hovězí v jedné polovině položíme námi zvolenou klobásu a na další polovinu rozprostřeme plátky šunky.
Podobné recepty jako Bůčková roláda plněná hovězím masem
Sušené maso
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa, které je podle mého mínění nejchutnější.
Podobné recepty jako Sušené maso
Domácí klobásky recept
Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně.
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí klobásy podle Hynka recept
Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Guláš lázeňského šviháka recept
2 kg hovězí kližky 1/4 kg sádla ... porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí luxusní guláš kolik masa na gulas luxusní hovězí gul ...
Podobné recepty jako Guláš lázeňského šviháka
Tatarský biftek tatarák z hovězího masa recept
1 kg hovězí svíčková (může být i falešná nebo mladé hovězí zadní nejlépe od soukromníka) ... 1 PL kečupu špetka mletého bílého pepře sůl dle chuti (my raději slanější) česnek až na topinky olej ... ať neztratíme chuť masa!!! Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.
Podobné recepty jako Tatarský biftek tatarák z hovězího masa
Čínská vepřová konzerva
Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezn
Podobné recepty jako Čínská vepřová konzerva
Domácí šunka z plecka recept
Šunka se vaří při 80°C, přibližně hodinu na kilo hmotnosti masa. Na její vaření používáme elektrický zavařovací hrnec s nastavitelnou teplotou, takže těch 80°C nemusíme hlídat. Vaříme ji 70-80 minut (někdo vaří i plné dvě hodiny).
Podobné recepty jako Domácí šunka z plecka
Vepřový guláš
Stejně tak tam nepatří mouka, dává se kolik kilo masa, tolik kilo cibule. Pracuju 16 let jako kuchař, tak opravdu vím co tam příjde a co ne. ... a to do rozvaření nebo cibulí které je stejně jako masa a nechá se opéct před přidáním masa na oleji nebo slanině zezlátnout. Po vytažení masa (guláš se tá
Podobné recepty jako Vepřový guláš
Domácí šunka
Jak udržet teplotu kolem 80 st. Jeden z možných způsobů, když není termostat a čas a nálada na "babysitting" u hrnce: Šunkovar dám do menšího vyššího hrnce s vodou (vršek masa je pod hladinou vody v hrnci okolo, vody je cca 1 l) a zahřeju na sporáku na 80 st (měřím teploměrem).
Podobné recepty jako Domácí šunka
Dušená šunka recept
Pokud použiji 1kg masa dám 20-25 g rychlosoli (praganda) přidám neúplnou lžičku pepře spíše méně a to samé papriky. Koření není nutné!! Maso nakrájím na kousky cca jako na guláš muže být i menší.
Podobné recepty jako Dušená šunka
Báječná sekaná recept
Postup přípravy receptu. Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a dáme na pánev. Pečeme dozlatova. Mezitím v misce smícháme oba druhy mletého masa.
Podobné recepty jako Báječná sekaná
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě recept
Pragandy nebo soli(2,4 dkg/2 kg masa) je na 2 kg masa málo. Dává se 2 dkg/1 kg masa. Jinak těm, co mají výhrady na Pragandu, musí jíst jen zeleninu vypěstovanou doma na zahrádce.
Podobné recepty jako Zavařené vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřovka po česku ala Rillettes (rijet)
Jiný zase pouze a jenom z na kostičky pokrájeného. V každém případě ale maso podléváme vínem (lze i šampaňským) a to cca 15 ml vína na 1 kg masa + další na podlití a to lze použít i vodu.
Podobné recepty jako Domácí vepřovka po česku ala Rillettes (rijet)
Low Temperature Roastbeef
Při větším kusu masa, třeba pro menší hostinu o deseti až dvanácti lidech, tj. cca 2,5 kg, to může orientačně trvat 5-6 hodin, máte-li naopak velmi malý kus, třeba pro dvě až tři osoby, dejme tomu 0,5 kg, pak to může trvat třeba i jen cca 2,5 hodiny.
Podobné recepty jako Low Temperature Roastbeef
Šlehané bifteky recept
Tématické fráze: slehane bifteky bifteky šlehaný biftek biftek recept biftek z mletého masa recept na bifteky bifteky z mletého masa recepr na bivteky mletý biftek biftek kolik soli na kilo mletého masa bifteky z mletého masa s nastrouhanou bramborou kolik soli na kilo masa chvilka pro tebe recepty
Podobné recepty jako Šlehané bifteky
Vepřové ve vlastní šťávě recept
(Soli se dává 2 dkg na kilo masa) ... Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je
Podobné recepty jako Vepřové ve vlastní šťávě