Maršálkovy dvojctihodné koláčky
Maršálkovy dvojctihodné koláčky jsou oblíbeným druhem moučníku, který se vyznačuje svou plněnou nádivkou. Tento dezert obsahuje tvarohovou náplň a povidla, a je navíc ozd...
Rychlé rohlíčky s makovou náplní
Rychlé rohlíčky s makovou náplní jsou lahodné pečivo, které se snadno připravuje. Listové těsto se rozválí a plní se směsí z mletého máku, který se spaří horkým mlék...
Marokánky - měkké a vláčné
Marokánky jsou jemné a vláčné placičky, které kombinují sušené ovoce, kandovanou citrusovou kůru a ořechy. Toto exotické cukroví je oblíbené pro svou chuť a zajímavou texturu. Je skvěl...
Nepečené šišky s mandlemi podle Josefa Maršálka
Nepečené šišky s mandlemi jsou nejen lahodné, ale i velmi atraktivní. Tyto malé sladkosti se obvykle ocitnou na stole jako jedny z prvních, které zmizí. Je to oblíbený druh...
Škvarkové pracny s hřebíčkem a mléčnou čokoládou podle Josef Maršálka
Škvarkové pracny s hřebíčkem a mléčnou čokoládou jsou tradičním vánočním cukrovím, které se popularizovalo za první republiky, kdy bylo máslo vzácné a domácnosti často měly v...
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa Maršálka
Tento podzimní makový koláč z pohankové mouky je bezlepkovým pohoštěním, které vytvořil známý cukrář Josef Maršálek. Jeho příprava je velmi jednoduchá a díky citrono...
Plněné ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Plněné ořechy s jablečným karamelem jsou lahodným dezertem, který kombinuje zemitou chuť ořechového těsta s úžasně krémovým karamelem. Sladkost karamelu je vyvážena jablečným moštem,...
Rychlý švestkový koláč s mákem
Rychlý švestkový koláč s mákem je lahodný dezert, který se připravuje na plechu z litého těsta, což z něj činí snadnější a rychlejší alternativu ke klasickým kynutým...
Kynutá máslová vánočka s mandlemi
Vánočka je tradičním pečivem, které se na Vánoce považuje za nezbytnou součást. I když se v současnosti jen málokdo odhodlá upéct si ji doma, přicházíme s plánem tuto tra...
Švestkový koláč s mákem
Švestkový koláč s mákem je lahodný dezert, jehož základem je těsto připravené z prosévání mouky a rozdrobení droždí. Do směsi se přidává cukr, vše se zalévá vlažným mlékem a nechává se vze...
Recept na nejlepší marokánky ze smetany
Tento recept na marokánky se zakládá na jednoduchých, ale vysoce kvalitních surovinách. Takže pokud chcete obohatit svůj vánoční výběr cukroví, tyto fantastické marokánky jsou skvělou...
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Nadýchaná bublanina s meruňkami je snadný a rychlý dezert, který si může připravit opravdu každý. Tento jemný máslový koláč s kousky meruněk je osvěžený vůní citronové kůry a nabízí lahodn...
Máslové loupáčky s mákem
Máslové loupáčky s mákem jsou skvělou delikatesou, která vás zavede zpět do dětství. Kdo by si nepamatoval tenkrát oblíbené snídaně? V poslední době sice loupáky ustoupily jiným sladkým p...
Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky
Masarykovo cukroví, známé také jako lískooříškové knoflíky, se vyrábí z jemného těsta obohaceného o lískové ořechy. I když je jednoduché na přípravu, patří mezi oblíbené pochou...
Myslivecké knoflíky od tety Marušky – oblíbené oříškové cukroví z rodinného receptáře
Myslivecké knoflíky od tety Marušky jsou oblíbené oříškové cukroví, které se stalo neodmyslitelnou součástí rodinných tradic. Tento recept, který se předává z generace na generaci...
Martinská husa pečená na hruškách s červeným zelím a třemi druhy knedlíků
Na svátek svatého Martina je tradičním pokrmem pečená husa, přičemž nejlépe chutná kus masa vážící tři až čtyři kilogramy. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd neb...
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou jsou lahodným pokrmem inspirovaným indickou kuchyní. Tyto zeleninové placičky se často podávají jako hlavní chod a vynikají kombinací chutí....
Vláčný makovec s citronovou polevou
Vláčný makovec s citronovou polevou je vynikající buchta, která dokonale zdůrazňuje chuť máku. Tento pokrm představuje pravé národní dědictví, které jinde na světě ne...
Gyros marinovaný podle "Kluků v akci"
Gyros je chutné jídlo, které se připravuje z masa nakrájeného na tenké plátky nebo nudličky. Maso se nejprve osolí a poté se dochutí směsí koření, jako jsou mletá paprika, ore...
Honzovy buchty: makové a tvarohové
Honzovy buchty jsou lahodným dezeretem, které se vyznačuje svou vláčností a dokonalou oddělitelností. Klíčem k úspěchu je použití sádla na pomazání před pečením, což zajistí, že buchty...
Věnečky z odpalovaného těsta od Marcely
Věnečky z odpalovaného těsta jsou lahodné pečivo, kterým se můžete potěšit ke kávě nebo čaji. Příprava tohoto receptu začíná přivedením vody, oleje a soli k varu. Jakmi...
Vepřové kostky pečené s cuketou a libečkem
Vepřové kostky pečené s cuketou a libečkem představují lahodnou kombinaci šťavnatého masa a jemné chuti cukety, doplněnou o výrazné aroma libečku. Kousky vepřového masa jsou d...
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové
Biskupský chlebíček je jednoduchý, pestrý a variabilní moučník, který si zachovává vláčnost i po delší době. Skvěle se hodí jako dezert na vánoční stůl, obzvláště když máte p...