Jidáše, jidášky… recept
Správně bychom měli jidášky pojíst na Zelený čtvrtek k snídani (nebo lépe před východem slunce) – kdo chce dodržet, musí upéct už ve středu večer. Jí se pomazané medem, který symbolizuje sílu, zdraví a soudržnost. Pekla jsem oba plechy najednou, na horkovzduch při 170 °C, asi 15-18 minut. http://www
Podobné recepty jako Jidáše, jidášky…
Velikonoční jidášky recept
Velikonoční jidášky. Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem kakaa ho děti jistě ocení jako výbornou snídani, a to nejen na Zelený čtvrtek. 4,3 (4×) Ludmila. 5 názorů.
Podobné recepty jako Velikonoční jidášky
Velikonoční jidášky s medem
Jidáše se tradičně pečou na Zelený čtvrtek, protože se věřilo, že kdo je sní za svítání, bude se celý rok těšit pevnému zdraví. 1 porce 90 minut česká Těsto mléko 100 ml med 100 g droždí (čerstvé ) 30 g hladká mouka 300 g polohrubá mouka 250 g citronová kůra (strouhaná,chemicky neošetřeného ) z 1 ci
Podobné recepty jako Velikonoční jidášky s medem
Luxusní velikonoční jidáše recept
Jidáše uložíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vykynout (cca 15-30 minut). Upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C, asi 30–35 minut. Zatím připravíme medovou směs - med dobře smícháme se šťávou z citronu. Směsí potíráme hotové, ještě horké jidáše, budou pak krásn
Podobné recepty jako Luxusní velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše recept
Velikonoční jidáše. Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu, připomínající konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se pak potírají medem. 5,0 (56×) mirca75. 72 názorů. 90 mi
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Jidáše recept
Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do středně vyhřáté trouby, asi 30 minut, aby byly dozlatova. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme. TIP Desatero o jidáší
Podobné recepty jako Jidáše
Velikonoční Jidáše recept
Videonávod: Jak tvarovat jidáše Na plech dáme pečící papír nebo ho jen potřeme máslem. Klademe šneky a pečeme při 185°C asi 20 minut, až zezlátne. Ještě horké šneky potíráme medovou směsí. Pocukrujeme moučkových cukrem. TIP Desatero o pečení jidášů Poznámka autorky receptu Je to moc dobré, dobrou ch
Podobné recepty jako Velikonoční Jidáše
Jidáše podle babičky recept
Konec "ocásku" vložíme dospod jidáše, aby se nám při pečení nerozbalil. Jidáše klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme pod utěrkou ještě asi 20 minut vykynout. Videonávod: Jak tvarovat jidáše Troubu předehřejeme na 150 °C. Jidáše pomašlujeme rozšlehaným vejcem s rumem a upečeme dozlatova
Podobné recepty jako Jidáše podle babičky
Jidáše
12x Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. 1 porce 60 minut česká Suroviny polohrubá mouka 1 kg cukr krupice 100 g sůl 1 lžička droždí 50 g žloutek (1 na potření) 3 ks mléko 200 ml máslo 120 g med (n
Podobné recepty jako Jidáše
Jidáše velikonoční recept
Videonávod: Jak tvarovat jidáše Na plechu je stočte do spirály a nechte ještě čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete rozšlehaným vajíčkem a přibližně na 25 minut dejte do trouby. Horké jidáše pokapejte medem a podávejte. TIP Med v kuchyni
Podobné recepty jako Jidáše velikonoční
Jidáše bez lepku, mléka a vajec recept
Hotové tvary přenášíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 40 minut nakynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dorůžova. Po upečení jidáše ještě horké potřeme rozehřátým řídkým medem. TIP Videonávod: Jak tvarovat jidáše Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Jidáše bez lepku, mléka a vajec
Velikonoční jidáše řezané recept
Z trochy mléka, cukru a droždí zadělat kvásek, přidat do ostatního a pořádně vymíchat těsto, nechat hodinku kynout. Rozdělit na dva díly, rozválet obdelníky asi 30x40cm potřít rozpuštěným máslem, posypat rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí.
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše řezané
Zajíčkové jidáše recept
Jidáše na plechu přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 15-20 minut. Pak je pomašlujeme zbytkem bílku prošlehaného se žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15-20 minut při 170 °C.
Podobné recepty jako Zajíčkové jidáše
Velikonoční celozrnné jidáše
Těsto rozdělte na asi 17–20 kousků. Z každého vyválejte pramen a ten stočte do libovolného tvaru. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 20 minut kynout. Potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C – horkovzduch. Pečte 20 minut. Ještě horké potřete medem.
Podobné recepty jako Velikonoční celozrnné jidáše
Velikonoční celozrnné jidáše recept
Poté je pečeme při 180°C-200°C asi 20 minut. Poznámka autorky receptu Jidáše mi "nevyskočily" tak, jak jsem na to u kynutého těsta zvyklá, takže jsem si v první chvíli myslela, že z toho budou nevykynuté placky, nicméně výsledek je přepychový, takže se neděste toho, když vám těsto nenakyne zrovna ta
Podobné recepty jako Velikonoční celozrnné jidáše
Jidáše
Vařečkou vypracujeme vláčné těsto a přidáme rozinky nebo mandle. Necháme kynout. RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše 2 Vykrajujeme kousky těsta, rukou uděláme válečky a stáčíme do tvarů. Potřeme bílky a pečeme v troubě do růžova. Při podávání mažeme medem. RADA: Velikonoční rece
Podobné recepty jako Jidáše
Velikonoční jidáše
Z těsta tvarujeme malé uzlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše 2 Horké jidáše potřeme rozehřátým máslem smíchaným s medem a rumem. Necháme zaschnou
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Jidáše
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek, bude to trvat asi 10 minut. RADA: Velikonoční jidáše: Naučte se tradiční pečivo podle video návodu 2
Podobné recepty jako Jidáše
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Máslo rozehřejte. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, oslaďte a promíchejte. Nechte vzejít kvásek, na teplém místě to trvá 10–15 minut. Do velké mísy prosejte mouku a osolte ji. Přidejte vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo a vypracujte hladké těsto, které se odlepuje od stěn nádoby
Podobné recepty jako Celozrnné jidáše ze špaldové mouky