Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě recept
V tomto receptu jsem použil kůru ze 4 větších pomerančů. Kandovaná byla podle mého receptu "Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)". Důležité na této kůře je, že bílou část kůry jsem odstranil ještě před kandováním.
Podobné recepty jako Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Banán v čokoládě recept
Banány poléváme celistvě čokoládou. Pokud nám nějaká čokoláda zteče na talíř, můžeme znovu použít. Banán případně opatrně otočíme, abychom se dostali i na spodní stranu. Čokoládu necháme ztuhnout. Hotové podáváme poprášené skořicovým cukrem, ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou nebo čerstvým ovoc
Podobné recepty jako Banán v čokoládě
Kandovaná pomerančová kůra recept
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat. 5,0 (45×) rebeka 73
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody. 2
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaný angrešt.
1 kg cukru krystal 1 kg angreštu (odstopkovaného) Pracovní postup: Do kastrólu dáme vodu a přivedeme k varu. Postupně přisypáváme cukr a za stálého míchání čekáme až se rozpustí. Na mírném ohni čekáme až se odpaří voda a pak přisypeme angrešt a hřebíček . Mícháme při mírném varu tak 10 minut a pak p
Podobné recepty jako Kandovaný angrešt.
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě recept
Postup přípravy. Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu. Pak kůru vyndáme a oškrábeme z kůry lžící nebo nožem co možná nevíce bílé dužiny.
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě
Pravé višně v čokoládě recept
Postup přípravy. Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované (nebo odpeckované) plody uložíme do zavařovacích sklenic a zalijeme cca 50% lihem a dobře uzavřeme víčkem. Asi po dvou měsících se můžeme pustit do výroby višní v čokoládě. Na sítě necháme višně dobře okapat.
Podobné recepty jako Pravé višně v čokoládě
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě fotografie 10
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě. Miquel. Hella. Hella. Oloupeme pomocí lžíce. Hella. Nakrájíme na půl cm široké proužky. Hella. Vaříme v sirupu.
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě fotografie 10
Višně v čokoládě, aneb domácí bonboniéra II. recept
Totéž uděláme s bílou čokoládou. Varianta I. Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích formiček díme do ledničky. Mezitím si připravíme naložené višně v rumu.
Podobné recepty jako Višně v čokoládě, aneb domácí bonboniéra II.
Banány v čokoládě recept
Mezi dvojice piškotů dáváme na kolečka nakrájený banán, propíchneme párátkem.
Podobné recepty jako Banány v čokoládě
Banánek v čokoládě recept
Postup přípravy. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a naředíme ji tukem, aby nebyla moc hustá. Poté si oloupeme banány, které ponoříme do čokolády, vyjmeme, necháme okapat na mřížce (pokud nemáte mřížku dáme na pečící papír) a necháme čokoládu zatuhnut.
Podobné recepty jako Banánek v čokoládě
Arašidy v čokoládě recept
Oloupané arašidy (cca 250-300 g) dám do mrazáku na 5 minut zchladit. Čokoládu rozlámu do hrnce a dám roztavit. Nezahřívám moc. Rozmíchám to mimo hořák. Obvykle k tomu přidávám zbytek čokolády z předchozího vaření a tři vrchovaté lžíce kakaa.
Podobné recepty jako Arašidy v čokoládě
Kandovaný zázvor recept
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Přendáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny plátky ponořené. Pod pokličkou vaříme za občasného promíchání asi 10 min. Následně vývar opatrně slijeme (uschováme), plátky zalijeme čerstvou vodou a opět 10 min povaříme. Tento postup op
Podobné recepty jako Kandovaný zázvor
Banánky v čokoládě II. recept
Mezi dvojice piškotů vkládáme plátky banánu, poté máčíme celé v rozpuštěné čokoládě, napichujeme na párátka a necháme v lednici ztuhnout. Uvařeno (3x) Přidat do oblíbených (151x)
Podobné recepty jako Banánky v čokoládě II.
Moje banánky v čokoládě recept
Postup přípravy. Na vále zpracujeme těsto. Dáme odpočinout do rána do lednice. Potom těsto vyndáme a necháme povolit při pokojové teplotě. Na masovém mlejnku děláme různé tvary. Pečeme na 180°C. Potom slepíme marmeládou dva k sobě a konce máčíme v čokoládě. Nebo jen pocákáme čokoládou.
Podobné recepty jako Moje banánky v čokoládě
Ořechy v čokoládě recept
3 polévkové lžíce smetany 2 polévkové lžíce moučkového cukru kakao skořice Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Postup přípravy Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a cukrem. Poté do ni nasypeme oříšky. Promícháme, oříšky vyndáme na pečící papír, oddělíme je od sebe, necháme ztuhnout.
Podobné recepty jako Ořechy v čokoládě
Valentýnské banány v čokoládě
Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet. Valentýnské banány v čokoládě 2 Zd
Podobné recepty jako Valentýnské banány v čokoládě
Kandované květy recept
Odložíme na cukrem posypaný pečící papír nebo alobal, tvar květu upravíme - nejlépe to jde párátkem - a při pokojové teplotě necháme uschnout. Pozor, při teplotě nad 50 °C ztrácí květy svou barvu a vůni! Hotové uschováme v teple a suchu. Zatím testuji, jak dlouho vydrží, mám je víc než 14 dní a jsou
Podobné recepty jako Kandované květy
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Smetanu vyšleháme se lžící cukru moučky (kdo rád sladké, může přidat) a vanilkovým cukrem téměř dotuha. Přidáme mascarpone a došleháme v hladký krém, kterým dozdobíme vychladlé banány s čokoládou. Na dozdobení nám postačí igelitový sáček s odstřiženým růžkem. 3. Banány v čokoládě můžeme připravit i
Podobné recepty jako Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Plněné medovníčky recept
180 g cukru moučky 2 polévkové lžíce medu 2 ks vajec půl kávové lžičky sody bicarbony 1 kávová lžička perníkového koření Náplň: 100 g mletých piškotů 0,5 dl rumu 2 polévkové lžíce povidel Poleva: 100 g hořké čokolády 50 g Omegy Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více
Podobné recepty jako Plněné medovníčky
Čokoláda s arašídy recept
Čokoládu Figaro smícháme s oloupanými praženými arašídy v poměru 100 g čokolády a 1 hrst oloupaných arašídů. Je to ideální poměr, kdy se vytratí přeslazenost čokolády. Můžete dát např. 300 g čokolády a tři hrsti arašídů. Toto množství mi dalo 354 g výrobku (54 g arašídů, 300 g čokolády).
Podobné recepty jako Čokoláda s arašídy
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě fotografie 10
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě. Miquel. Hella. Hella. Oloupeme pomocí lžíce. Hella. Nakrájíme na půl cm široké proužky. Hella. Vaříme v sirupu.
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě fotografie 10