Kaldoun recept
Kaldoun. Máte rádi staročeské recepty? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tento, kaldoun proslavila především Magdalena Dobromila Rettigová. Je to tradiční recept na sytou a hřejivou polévku, ve které využijete s noblesou všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z kachny nebo jiné drůbeže. 4,8 (12×) Mirusha
Podobné recepty jako Kaldoun
Strouhankové knedlíčky do polévky recept
Po mírném zchladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vypracujeme rukou. Vytvarujeme malé knedlíčky a můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě, nebo zavářet přímo do polévky. Jakmile knedlí
Podobné recepty jako Strouhankové knedlíčky do polévky
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové - recept: Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla
Podobné recepty jako Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové