Čičmianske vysmážané zemiaky recept
Krok 1: Zemiaky očistíme pozdĺžne nakrájame na hrúbku 3-5 mm, z vajíčka,múky a mlieka si spravíme cestíčko. Krok 2: Zemiaky posolíme tesne pred prípravou,obalíme v troj obale a vysmážame do zlatista. Príloha tatárska omáčka.
Podobné recepty jako Čičmianske vysmážané zemiaky
Bramborový oběd
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i houby pokrájíme, přidáme trochu oleje asi 2 lžíce a 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme.
Podobné recepty jako Bramborový oběd
Falešné halušky
Ak by som mohla doplniť pani Terezu, tak strapačky sa robia zo zemiakov a múky a pridáva sa k nim bryndza (strapačky bryndzové), kapusta -dusená alebo aj surová (kyslá) - strapačky s kapustou, údený syr...podľa toho na čo máme práve chuť:-) a halušky sú z múky, vajca a vody, príp. mlieka a používajú
Podobné recepty jako Falešné halušky
Halušky
Takto připravené halušky jsou vynikající přílohou k masu s pikantní omáčkou. S tvarohem, brynzou nebo škvarkami je můžeme podávat jako hlavní chod. Halušky se zelím II. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Podobné recepty jako Halušky
Halušky se zelím a slaninou recept
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a příjemně překvapte své blízké. Krok 1: Všechny brambory oloupeme a na struhadle s bodci je nastrouháme. Pot
Podobné recepty jako Halušky se zelím a slaninou
Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám, s naším receptem se povedou každému. Krok 1: Ručním šlehačem s hákovými nástavci vymícháme polotuhé těsto. Pokud nemáte šlehač, ta
Podobné recepty jako Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Halušky se zelím
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až vznikne tužší těsto. Hlávkové zelí nastrouháme na hrubém struhadle a na sádle usmažíme.
Podobné recepty jako Halušky se zelím
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím recept
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme (není nutné). Kysané zelí nechám
Podobné recepty jako Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Slovenský bramborák
Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo. Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička. Konzumujeme teplé
Podobné recepty jako Slovenský bramborák
Žemlovka jako od babičky recept
Máte chuť na sladký oběd nebo i skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co zkusit? Připomeňte si dětství a vyzkoušejte žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude jistě chutnat celé rodině. Krok 1: V teplém mléku rozšleháme vanilkový a moučkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo.
Podobné recepty jako Žemlovka jako od babičky
Bramborový salát
Poznám okolo 20 druhov zemiakového šalátu, a určite ich je viac. Nie do každého zemiakového šalátu treba dať kopec ingrediencií. Poznám podobný šalát, ktorý je zložený len zo zemiakov a šalátových uhoriek a je výborný. Tu by som vynechala len tú majonézu, ochutená smotana by stačila. Alebo opačne, n
Podobné recepty jako Bramborový salát
Halušky se zelím a uzeným masem recept
Bramborové halušky s uzeným masem a zelím jsou slovenská klasika, která zde dávno zdomácněla. Je to jídlo dobré, výživné a snadné na přípravu, kterou zvládne i naprostý začátečník. Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Krok 2: Dále k bramborám přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl
Podobné recepty jako Halušky se zelím a uzeným masem
Domácí dalamánky z žitné mouky
Dalamánky jsou oblíbené pečivo, většinou připravované z žitné nebo chlebové mouky. Mají hutnější konzistenci, perfektně se hodí třeba s sebou na svačinu, během cesty se jen tak nepomačkají, ani se tak snadno nerozmáčí, takže je klidně namažte pomazánkou a přidejte rajče nebo okurku, dalamánek to bez
Podobné recepty jako Domácí dalamánky z žitné mouky
Živánská
Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme. Připravenou směs vysypeme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přikryjeme a peč
Podobné recepty jako Živánská
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude chybět. Budou stačit brambory a přece bude jídlo skvělé. Krok 1: Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno.
Podobné recepty jako Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Žemlovka s jablky a tvarohem
Je tradiční součástí české kuchyně a často je podáván ve školních jídelnách nebo jídelnách závodního stravování. Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků housek v něm jednou stranou namočíme, hned vyndáme a klademe namočenou
Podobné recepty jako Žemlovka s jablky a tvarohem
Brambory na kyselo recept
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl, bobkový list a povaříme. Nakonec ochutíme octem, nalijeme smetanu, přidáme natvrdo nakrájená vajíčka, hrášek (bez nálevu) a nasekaný kopr.
Podobné recepty jako Brambory na kyselo
Bramboráky se zelím recept
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí, výsledná chuť vás dostane do kolen. Ze zelí slijeme šťávu a pak nakrájíme na co nejjemnější kousky - po vyklopení z pytlíku nechá
Podobné recepty jako Bramboráky se zelím
Tatarák z řepy a brambor recept
Krok 1: Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky. Krok 2: Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen půlku a druhou půlku si nechám na posypání na topinku). Vše promíchám a dám vychladit ještě do lednice.
Podobné recepty jako Tatarák z řepy a brambor
Zelňáky z čerstvého zelí recept
Krok 1: Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Krok 2: Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Krok 3: Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva. Krok 4: Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na ti
Podobné recepty jako Zelňáky z čerstvého zelí