Zelný závin recept
Stočíme do závinu. Krok 3: Závin potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry upiecť. Po 10 minutách stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme dozlata. Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno (na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme d
Podobné recepty jako Zelný závin
Závin se zelím kysaným a masem uzeným recept
Závin se zelím kysaným a masem uzeným Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři.
Podobné recepty jako Závin se zelím kysaným a masem uzeným
Zelné závitky
Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře ochuceného masa. Podáváme je s kečupovou omáčkou.
Podobné recepty jako Zelné závitky
Závin se zelím a uzeným masem
Takový je závin z listového těsta nadívaný směsí kysaného zelí a uzeného masa. Upečte jej na setkání s přáteli. Věřte, že se jim budou ze vší té dobroty dělat až boule za ušima.
Podobné recepty jako Závin se zelím a uzeným masem
Slaný závin se zelím
Závin je velmi jednoduchý. Rozválíme si listové těsto, na které poklademe nastrouhanou uzeninu nebo klobásu, poklademe zelím, které jsme osolili a opepřili, zamotáme, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve předem vyhřáté troubě, dokud není těsto zlatavé.
Podobné recepty jako Slaný závin se zelím
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem - recept: Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné.
Podobné recepty jako Závin s uzeným masem
Bramborový závin s uzeným a červeným zelím
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem mají v české kuchyni své místo jisté. Zkuste je tentokrát připravit podle prvorepublikového receptu – jako efektní závin. A vynikajicí teplý salát z červeného zelí k tomu!
Podobné recepty jako Bramborový závin s uzeným a červeným zelím
Zelné rohlíky či závin recept
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo. Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso. lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit.
Podobné recepty jako Zelné rohlíky či závin
Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Skvěle můžete experimentovat s náplní a hodí se jako chuťovka na oslavu, ale i jako svačina na cesty. Jaký máte nejraději vy? :)
Podobné recepty jako Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Zelný závin z listového těsta recept
Závin oběma rukama od středu ke straně pomačkáme, abychom vytlačili vzduch. Pevně zaděláme konce. Pak už je na naší fantazii jak si s proužky pohrajeme. Já použila způsob, že jsem vždy dva proužky zkřížila střídavě. Druhý závin uděláme stejným způsobem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypem sezamem.
Podobné recepty jako Zelný závin z listového těsta
Švábsky zelný závin recept
Zalejeme studenou vodou na 3 cm vysoko (aby boli roládky natesno zaliate). Zakryjeme a dáme do rúry na 200°C na 30 minút. Na posledných 10 minút odkryjeme. Vyberieme z rúry, zakryjeme a necháme cca 15 min zakryté stáť. Roládky prebytočnú vodu vsiaknu. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom
Podobné recepty jako Švábsky zelný závin
Sladký zelný závin recept
Krok 1: Kapustu (zelí) najemno nastrúhame a na troške masla so štipkou soli a hrozienkami podusíme asi 10 min (aby neostala žiadna šťava). Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto rozdelíme na polovicu (2 záviny). Krok 3: Každú časť cesta vyvaľkáme, pokvapkáme roztopeným maslom a rozložíme podusenú kapustu
Podobné recepty jako Sladký zelný závin
Veganská zelňačka s uzeným tofu
Vánoce nemusí být jen plné masa, i když se vždy tradičně servíruje už od nepaměti. Recepty s tofu se těší velké oblibě a chutnají nejen veganům nebo vegetariánům. Zkuste ozvláštnit svou sváteční tabuli touto variací na známou zelňačku, jistě nebudete litovat.
Podobné recepty jako Veganská zelňačka s uzeným tofu
Patero slaných závinů recept
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně, plný chutí, které nikoho neurazí. Přijde vhod jako lehký oběd nebo pohoštění na párty. Krok 1: Troubu si předehřejeme na 230 °C.
Podobné recepty jako Patero slaných závinů
Křehký jablečný závin recept
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení.
Podobné recepty jako Křehký jablečný závin
Brokolicový závin s uzeným tofu recept
Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájenou brokolici. Osolíme, opepříme a asi 15 minut mírně zakápnuté vodou dusíme. Krok 2: Pak odstraníme ze zdroje tepla a necháme vychladit.
Podobné recepty jako Brokolicový závin s uzeným tofu
Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím recept
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Záhorácký závitek recept
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký závitek podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.
Podobné recepty jako Záhorácký závitek
Tofu závin recept
Krok 2: Lístkové cesto vyvaľkáme a rozotrieme naň náplň z tofu. Stočíme do závinu, potrieme mliekom a posypeme sezamom. Pečieme na 250°C 10 minút. Krok 3: Potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme. Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Podobné recepty jako Tofu závin
Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím recept
Aromatický slaný závin, který při každém soustu křupne. Tukové těsto je zaděláno se světlým pivem a plněno skvělou náplní. Na tu podusíme hlávkové zelí a spolu se slaninou a tvarůžky jimi naplníme závin. Kdo má rád pálivé, může přidat i chilli papričku.
Podobné recepty jako Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím