Zelný hrnec s hovězím masem
Zelný hrnec s hovězím masem Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí pouze dopřát dostatek času masu, aby správně změklo.
Podobné recepty jako Zelný hrnec s hovězím masem
Zelný hrnec s hovězím masem fotografie 1
Fotografie k receptu Zelný hrnec s hovězím masem.
Podobné recepty jako Zelný hrnec s hovězím masem fotografie 1
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Rozpalte velký hrnec (s kovovými uchy, který se dá dát do trouby) a vložte do něj 90 g pokrájené slaniny, za stálého míchání nechte pustit tuk. Bude to trvat necelé 2 minuty. Poté přilijte olej, rozpalte a vložte do hrnce maso a opečte ze všech stran. Pokud maso pustí vodu, vyvařte jí. Zbyde vám tro
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 1
Podobné recepty jako Staročeská pochoutka v římském hrnci
Hovězí pečeně po italsku. recept
Recept do mého milovaného pomalého hrnce. Už ani nevím, kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru. Proto se o něj musím podělit. Už ani nevím, kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru.
Podobné recepty jako Hovězí pečeně po italsku.
Kachna v pomalém hrnci
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se rozpadat. Nesmí chybět dva druhy zelí a knedlíky. Buďte první, kdo přidá fotku receptu!
Podobné recepty jako Kachna v pomalém hrnci
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Proti uvedenému receptu nic nemám, nicméně s tradičním italským receptem na spaghetti carbonara to má pramálo společného, tak proč tam je tam ten dovětek "po italsku", když je to typická česká verze tohoto slavného jídla. Ostatně i ta prezentace jídla je taková "česká". Pokud si chcete dát carbonara
Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku
Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Máte rádi uzené maso, ale udírnu si doma jen tak nepostavíte? Nevadí, i tak tu máme možné řešení. :) Stačí mít doma pomalý hrnec a nějaké to další náčiní. Ani na ingredience není příprava nijak extra nároční – celé kouzlo tkví v použití tekutého kouře. Naopak budete potřebovat dostatek času a trpěli
Podobné recepty jako Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce recept
Krok 1: Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa. Krok 2: Pak vložíme na špalíčky mrkev a zalijeme vínem. Přidáme bobkový list, nové koření a nasekaný rozmarýn. Zalijeme vývarem a dáme vše do PH. Z
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce
Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Pokud máte doma pomalý hrnec, vyzkoušejte ghí připravit v něm, je to jednoduché a ekonomicky výhodné. Přepuštěné máslo je stále oblíbenější a není divu. Přepuštěním se máslo stává vhodné ke smažení, nepřepaluje se, ale přitom si zachovává chuť a vůni másla.
Podobné recepty jako Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Zeleninový hrnec recept
Na olej pridame zemiaky, premiesame dobre so zakladom, po 10 minutach pridame patizon a kapusticky, znovu premiesame a pridame koreniny, podlejeme horucou vodou, po dalsich 10 min pridame paradajky. Ked budu zemiaky skoro makke, tak pridame udeninu a papriku.
Podobné recepty jako Zeleninový hrnec
Králík v pomalém hrnci recept
Krok 1: Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. Krok 2: V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu.
Podobné recepty jako Králík v pomalém hrnci
Dušené hlávkové zelí recept
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků. Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci recept
Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem zjistil, že veškeré ingredience se do hrnce vkládají hned na začátku vaření. Vyndal jsem morkovou kost i žebro, do hrnce jsem dodal zeleninu, okrájené a nakrájené masíčko a dal znovu dodělat. Jsem z pomalého hrnce úplně nadšený
Podobné recepty jako Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Golubce ( plněné zelné listy ) II. recept
Přidáme na nudličky pokrájenou 1/4 zbylé hlávky zelí, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkové listy a rajčatový protlak a 2 minuty restujeme. Podlijeme vodou, ve které jsme vařili hlávku, a na takto připravený základ naskládáme závitky. Přiklopíme a v rozehřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Podobné recepty jako Golubce ( plněné zelné listy ) II.
Plněné zelné listy recept
Krok 1: Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě. Krok 2: Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí:
Podobné recepty jako Plněné zelné listy
Koule na zelí v pomalém hrnci recept
Mleté maso smícháme s hrnkem propláchnuté nevařené rýže, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením, vajíčkem, osolíme, opepříme. Všechno dobře propracujeme a uděláme koule velikosti větší než pingponkový míček.
Podobné recepty jako Koule na zelí v pomalém hrnci
Cizrna po italsku recept
Krok 1: Z přes noc namočené cizrny slijeme vodu a dáme jí vařit v čisté vodě. Až je cizrna uvařená, scedíme jí a přendáme do pekáčku spolu s nasekaným česnekem, nakrájeným pórkem a všemi ostatními surovinami. Krok 2: Vše dáme péct na 20-30 minut na 200°C a pak už stačí jen podávat s bagetou nebo rýž
Podobné recepty jako Cizrna po italsku
Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci recept
S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně se hodí k nedělnímu obědu. Krok 1: Syrové zelí nakrouháme, dáme do hrnce, posolíme a pokmínujeme dle chuti a zamícháme.
Podobné recepty jako Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
Zelňačka z uzených žeber recept
Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do něj vařit brambory. Krok 2: Když máme brambory dostatečně uvařené (jsou brzy), přidáme na menší kousky překrájené a vymačkané zelí (zelnou šťávu nevyléváme).
Podobné recepty jako Zelňačka z uzených žeber