Kedlubnové zelí s jablky a česnekem recept
Klasické české pokrmy si nikdo nedovede představit bez dušeného zelí. Zkoušeli jste však zelí z kedlubny? Má příjemně nasládlou chuť, voní po česneku a hodí se k pečenému masu a knedlíkům.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí s jablky a česnekem
Kapustové zelí
Kapustové zelí - recept: Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou.
Podobné recepty jako Kapustové zelí
Kedlubnové zelí recept
Nechce se vám dělat s klasickým zelím a díváte se po inspiraci? Vyzkoušejte tradiční recept české kuchyně - kedlubnové zelí. Nebojte se ho připravit ke kachně či huse, perfektně se k vypečenému masu hodí. Krok 1: Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí. Kedlubnové zelí dušené na špeku … Kedlubnové zelí na cidru s bramborami… Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji ve vysoké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je k cibuli a trochu podlijeme vodou.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem recept
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky se perfektně hodí k české klasice – pečenému masu a knedlíkům. Krok 1: Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Dušené kedlubnové zelí
Dušené kedlubnové zelí se perfektně hodí k české klasice – pečené kachně/huse a knedlíkům. Rozhodně totiž není nad domácí! :)
Podobné recepty jako Dušené kedlubnové zelí
Dušené kedlubny
Kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme cukr a mírně podlijeme vývarem. Dusíme doměkka. K měkkým kedlubnám přidáme lžíci másla a zaprášíme moukou. Promícháme a chvíli ještě podusíme. Můžeme také zahustit jíškou.
Podobné recepty jako Dušené kedlubny
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Krok 1: Kapustu (zelí) nastrúhame. Krok 2: Cibuľu narezanú na kolieska, soľ, nakladače a bobkové listy premiešame. Krok 3: Na dno súdka dáme kôpor a prikryjeme ho jedným kapustným listom. Krok 4: Kapustu dobre premiešame so zmesou cibule a 15 minút necháme postáť. Potom kapustu nakladáme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Zelné karbanátky
Sterilované kedlubny na dušené zelí recept
Tento recept nabízí jednoduchou metodu konzervace, jako ideální základ pro rychlou přípravu dušeného zelí. Připravte si zásobu těchto konzerv a užijte si výtečné dušené zelí kdykoli dostanete chuť. Krok 1: Oloupané a nastrouhané kedlubny dáme do velké mísy a smícháme se všemi uvedenými surovinami.
Podobné recepty jako Sterilované kedlubny na dušené zelí
Cibulovo-kapustové zelí
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť. Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kost
Podobné recepty jako Cibulovo-kapustové zelí
Polévka z kapusty
Podle velikosti hlávky kapusty dáme vody asi 1 až 1,5 litru. Kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme jí na malé kousky. Vodu v hrnci přivedeme k varu a kapustu do ní nasypeme. Nakonec přidáme ještě na malé kostky nakrájené oloupané brambory a polévku osolíme. Vaříme odkryté do změknutí brambor.
Podobné recepty jako Polévka z kapusty
Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni recept
Krok 1: Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci. Krok 2: Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín. Krok 3: Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto pochoutku se vyplatí počkat. Podáváme ji se dvěma druhy zelí a bramborovým knedlíkem.
Podobné recepty jako Pečená husa se dvěma druhy zelí
Kapustovo-zelná polévka s rýží nakyselo recept
Krok 1: V hrnci si uděláme z oleje a mouky jíšku dorůžova, zalijeme jí zeleninovým vývarem, nebo jen vodou a povaříme. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, po chvilce překrájené kyselé zelí, drcený kmín a vaříme doměkka. Krok 3: Polévku osolíme, opepříme a nakonec dáme uvařenou rýži-pokud
Podobné recepty jako Kapustovo-zelná polévka s rýží nakyselo
Kapusta od babičky recept
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí také hlavní chod. Přidat můžeme například opečenou slaninu nebo cibulku. Krok 1: Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme nahrubo.
Podobné recepty jako Kapusta od babičky
Šalát z kyslej kapusty s chrenom a jablkom recept
V jednoduchosti je síla a poezie. Dělám z pytlíkového kyselého zelí (nejlepší je naše Tuřanské), křenem nešetřím.
Podobné recepty jako Šalát z kyslej kapusty s chrenom a jablkom
Kedlubnový salát s mrkví, jablky a křenem recept ...
Krok 1: Kedlubny, jablka, mrkev a křen okrájíme a nastrouháme najemno. Krok 2: Smícháme s citronovou šťávou a lehce osolíme. Krok 3: Před podáváním necháme vychladit.
Podobné recepty jako Kedlubnový salát s mrkví, jablky a křenem ...
Široké nudle se špekem, kapustou, hlívou a uzenou mozzarellou ...
Krok 1: Nejdříve uvaříme těstoviny podle návodu. Krok 2: Na rozpálený olej v pánvi vhodíme dva stroužky česneku. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený špek. Restujeme. Přidáme na jemné nudličky omytou a nakrájenou kapustu, na kolečka pokrájený pórek, na nudličky pokrájenou hlívu a drcený kmín. Ješ
Podobné recepty jako Široké nudle se špekem, kapustou, hlívou a uzenou mozzarellou ...