Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Vyzkoušejte klasické i netradiční recepty z kysaného zelí! Zelí velmi jemně nakrouhejte, tradičně se k tomu používá kruhadlo, v menším množství můžete použít krouhací nástavec robotu, v nouzi můžete zelí i velmi jemně nakrájet.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Čalamáda ze zelí a paprik recept
Pokud už nevíte co připravit z přebytků zeleniny ze zahrádky, pak připravte jednoduchou čalamádu ze zelí a paprik, která je hotová během chvíle a bude se hodit v zimním období nejen jako příloha k masu. Krok 1: Z krystalového cukru, oleje, octa a Deka svaříme nálev. Necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Čalamáda ze zelí a paprik
Zelňačka z hlávkového zelí recept
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé polévky krásně zasytí i zahřeje.
Podobné recepty jako Zelňačka z hlávkového zelí
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Domácí kysané zelí
Pokud zelí během kysání vylučuje příliš málo šťávy, nahradíme ji převařenou a vychlazenou slanou vodou (na 1 litr vody 20 g soli). Objeví-li se povrchová plíseň, musíme ji hned odstranit. Prkénko pokaždé vydrhneme a spaříme, plátno vyvaříme. RADA: Jak na domácí kysané zelí? Nenechte si ujít sezónní
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Moravské zelí
Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Pak přidáme na sádle osmahnutou cibuli, osolíme a dusíme zelí pod poklicí za mírného podlévání. Když je téměř měkké, zaprášíme je moukou, podusíme, podlijeme vodou a znovu dusíme.
Podobné recepty jako Moravské zelí
Pekingské zelí na špeku s uzeným masem
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní předem uvařený kousek uzeného masa. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.
Podobné recepty jako Pekingské zelí na špeku s uzeným masem
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové - recept: Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým, kdo by nad ním "ohrnoval nos"
Podobné recepty jako Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Dušené zelí zadělávané
Dušené zelí - zadělávané - recept: Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Zelí recept
Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou přílohu, která se skvěle hodí k masovým pokrmům, klobásám nebo jen tak. Vychutnejte si bohatou chuť plnou vitamínů kdykoli během roku.
Podobné recepty jako Zelí
Kysané zelí ze sáčku
Kysané zelí ze sáčku - recept: Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sáčku
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Kapustu (zelí) nastrúhame. Jak strouhat zelí Cibuľu narezanú na kolieska, soľ, nakladače a bobkové listy premiešame. Na dno súdka dáme kôpor a prikryjeme ho jedným kapustným listom. Kapustu dobre premiešame so zmesou cibule a 15 minút necháme postáť. Potom kapustu nakladáme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Zelňačka podle starýho Habany recept
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.
Podobné recepty jako Zelňačka podle starýho Habany
Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba - recept: Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Nakládané zelí recept
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem pro zelňačku nebo segedínský guláš. Krok 1: Nejprve si připravíme nálev, který je potřeba nechat vychladit. Vodu převaříme a přidáme
Podobné recepty jako Nakládané zelí
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat. Zeleninu najemno nakrájíme, mrkev nastrouháme.
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Zelňáky z čerstvého zelí recept
Krok 1: Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Krok 2: Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Krok 3: Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva. Krok 4: Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na ..
Podobné recepty jako Zelňáky z čerstvého zelí
Polévka z čerstvého zelí se zeleninou recept
Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer. Krok 2: Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak přidáme pokrájené zelí, vodu, kopr, pepř, bobkový list a nové koření. Promícháme a vaříme asi půl hodiny, dokud ze
Podobné recepty jako Polévka z čerstvého zelí se zeleninou
Jihočeské zelňáky recept
Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné. Krok 1: Na vál dáme mouku, přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto.
Podobné recepty jako Jihočeské zelňáky