Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období recept ...
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Podobné recepty jako Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období ...
Cuketové zelí zavařené
Cuketové zelí - zavařené - recept: Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2
Podobné recepty jako Cuketové zelí zavařené
Kvašené zelí
Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové teplotě necháme kvasit, dokud nejsme spokojeni s jeho chutí.
Podobné recepty jako Kvašené zelí
Cuketové zelí sterilované recept
Krok 1: Cuketu oloupeme, vykrájíme a nastrouháme. Krok 2: Přidáme 1 kg cibule, kterou nakrájíme na kostičky. Přisypeme 4 polévkové lžíce soli. Krok 3: Necháme přes noc v chladnu - nemusí být. Krok 4: Druhý den přidáme ocet, olej, cukr a pepř. Krok 5: Promícháme a plníme do sklenic. Krok 6: Zavařujem
Podobné recepty jako Cuketové zelí sterilované
Kysané zelí do sklenic recept
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to. Krok 1: Nakrouháme zelí, nasypeme do vaničky, osolíme
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Uzené maso v kysaném zelí
Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Uzené maso v kysaném zelí
Kysané zelí IV. recept
Krok 1: Zelí nakrouháme. Pak přidáme ostatní ingredience a pořádně propracujeme, až zelí změkne. Krok 2: Dáme do nádoby na zelí a necháme kysat 6 týdnů. Krok 3: Pak dáme do sklenic, otřeme okraje, zavíčkujeme a zavaříme po dobu 25-35 minut, až chytnou víčka.
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Cukety zavařené v láku jako okurky recept
Dobře ochuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k nerozeznání od klasických zavařených okurek. Cukety připravené ke sterilizaci... Krok 1: Dáme vařit vodu se všemi surovinami na nálev. Do 6 (750 ml) čistých vysterilizovaných sklenic, dáme na dno polovinu mrkve na kolečka, pepř, nové koření, kolečk
Podobné recepty jako Cukety zavařené v láku jako okurky
Zavařování v papiňáku
K zavařování v klasickém hrnci, v mikrovlnce, v myčce, a troubě, přibývá další způsob a to zavařování v papiňáku. Lze ho použít, pokud se sklenice do vašeho hrnce na výšku vejde a je ideální pro zavařování menšího množství ovoce či zeleniny. Krok 1: Čisté zavařovací sklenice o objemu 720 ml vymyjeme
Podobné recepty jako Zavařování v papiňáku
Zavařování v mikrovlnce recept
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.
Podobné recepty jako Zavařování v mikrovlnce
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Krok 1: Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Sterilované bílé zelí recept
Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90 °C. TIP: Jak zavařit zelí - oblíbené recepty
Podobné recepty jako Sterilované bílé zelí
Nakládané zelí bez sterilování recept
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Tělu tak dodáte plno zdraví prospěšných látek. Stačí vydržet 2-3 týdny a můžete se do něj pustit.
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Zavařené maso recept
Nejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené maso je šťavnaté, příprava je snadná, ale má svá pravidla. Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min st
Podobné recepty jako Zavařené maso
Zelí v mikrovlnné troubě recept
Krok 1: Nakrájenou cibuli smažíme 3-4 minuty na plný výkon. Krok 2: Přidáme zelí, ochutíme, osolíme, přimícháme mouku a zalejeme 2 dl vody. Přikryjeme a dusíme 13 minut opět na plný výkon. Krok 3: V polovině dušení promícháme.
Podobné recepty jako Zelí v mikrovlnné troubě
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet.
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Zavařování ořechů v mikrovlnce
Sklízíte úrodu vlašáků a nevíte, jak je nejlépe uskladnit? Nemusíte je dávat do mrazáku, zkuste je zavařit, například v mikrovlnné troubě. Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Krok 1: Vyloupané ořechy dáme do vymytých a vysušených sklenic.
Podobné recepty jako Zavařování ořechů v mikrovlnce
Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby. Krok 1: Třešně zbavíme stopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně omytých sklenic a připravíme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.
Podobné recepty jako Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Sádlo z trouby bez míchání recept
Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou. Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou.
Podobné recepty jako Sádlo z trouby bez míchání