Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Kysané zelí ze sáčku
Kysané zelí ze sáčku - recept: Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sáčku
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Zelí recept
Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou přílohu, která se skvěle hodí k masovým pokrmům, klobásám nebo jen tak. Vychutnejte si bohatou chuť plnou vitamínů kdykoli během roku.
Podobné recepty jako Zelí
Dušené zelí zadělávané recept
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Vyzkoušejte klasické i netradiční recepty z kysaného zelí! Zelí velmi jemně nakrouhejte, tradičně se k tomu používá kruhadlo, v menším množství můžete použít krouhací nástavec robotu, v nouzi můžete zelí i velmi jemně nakrájet.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Dušené červené zelí s ciderem a jablky
Červené zelí je v Čechách tradiční příloha. Nyní vám přinášíme trochu netradiční přípravu, ale věřte, že si tuto variantu zamilujete.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí s ciderem a jablky
Zelňačka z hlávkového zelí recept
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé polévky krásně zasytí i zahřeje. Krok 1: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na
Podobné recepty jako Zelňačka z hlávkového zelí
Dušené jemné zelíčko
Je na tomhle receptu něco extrovního, čeho jsem si nevšimla? Vždyť jde o běžnou banální přípravu zelí z pytlíku!!! Často se jen cibule na špeku podusí předem, pro úsporu času, místa na spooráku a jednoho hrnce.
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Hlávky zelí zbavíme vrchních listů, rozřežeme je na čtvrtky, vykrojíme košťály a nakrouháme na nudličky. Nastrouhané zelí pak smícháme ve větší nádobě se solí a kmínem (na sůl buďte "lakomí", když je soli více, zelí moc špatně kvasí). Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve.
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Bílá zelňačka
Zelí se scedí a lehce se vyždíme a trochu pokrájí, dá se vařit spolu s novým kořením a bobkovým listem do osolené vody. Šťávu z kysaného zelí z pytlíku odložimé ve skleničce. Jakmile jsou brambory hotové, přidáme zelí včetně koření, přivedeme k varu a zahustíme rozdělanou moukou v mléce 0,5l.
Podobné recepty jako Bílá zelňačka
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové - recept: Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým, kdo by nad ním "ohrnoval nos"
Podobné recepty jako Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem recept ...
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když přidáte kachnu a bramborové knedlíky, můžete začít hodovat.
Podobné recepty jako Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem ...
Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci recept
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Podobné recepty jako Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba - recept: Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Zelňačka velmi rychlá recept
Také vyřím pod názvem "Falešný boršč" - samostaně vařím zelí a gulášovku s bramborem, mrkví, trochu celeru a dále co právě mám, či mě napadne. pak vše smíchám dohromady. kysanou smetanu nebo sladkou smetanu dávám až na talíř dle chuti nebo taky ne. po každé je jiná a vždy dobrá.
Podobné recepty jako Zelňačka velmi rychlá
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory.
Podobné recepty jako Brambory zapečené se škvarky a zelím
Bramboráky se zelím recept
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí, výsledná chuť vás dostane do kolen. Krok 1: Ze zelí slijeme šťávu a pak nakrájíme na co nejjemnější kousky - po vyklopení z pytlí
Podobné recepty jako Bramboráky se zelím
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu) recept
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu) Lehká večeře nebo svačina, nenáročná na přípravu a ze surovin, které většinou míváme doma. Jen je potřeba použít méněstupňové pivo, protože po 12° by byl pokrm nahořklý.
Podobné recepty jako Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)