Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Připravíme si 10 skleniček na zavařování, které máme předem umyté a víčka potřená francovkou. Všechny skleničky naplníme a zavřeme a dáme do hrnce s pokličkou zavařit na cca 20 minut. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osv
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařování hub
Houby na kyselo: nakrájené houby povařit v osolené vodě 5 min., během vaření sbírat pěnu, po uvaření slít a propláchnout, po vychladnutí plnit do skleniček, já dávám na dno jen kolečko cibule. Zalít vychladlým svařeným lákem (třeba jako na okurky) a sterilovat 15 min.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Houby v octě recept
Krok 1: Houby očistíme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Krok 2: Odebereme pěnu a plníme do sklenic. Krok 3: Svaříme nálev dle návodu na konzervačním přípravku Deko. Krok 4: Do sklenic k houbám přidáme pár koleček cibule a zalijeme horkým nálevem. Krok 5: Nesterilujeme, pouze otočím
Podobné recepty jako Houby v octě
Nakládané houby v octě recept
Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez pokličky cca 15-20 minut dle druhu (tvrdosti) hub. Poté je přelijeme do sítka a řádně několikrát propláchneme studenou vodou.
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Nejchutnější houby v octě recept
Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti. Krok 1: Očištěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Krok 2: Houby dáme do velkého hrnce tak, aby byly do poloviny jeho výšky. Všechny suroviny na první nálev smícháme a houby jím zalijeme.
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Houbový salát zavařený
Houbový salát - zavařený - recept: Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli
Podobné recepty jako Houbový salát zavařený
Houby ve slaném nálevu podle Marty recept
Nasbírali jste doslova hromadu hub a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte je zavařit ve slaném nálevu. Sklenice hub zajisté přijde vhod nejen za dlouhých zimních večerů. Pokud k houbám přidáte i koření, máte hotovou směs do omáčky raz dva.
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu podle Marty
Žampiony zavařené na sladkokyselo recept
Krok 1: Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký oblíbený. Krok 2: Žampiony očistíme. Povaříme je asi 5 minut v trochu osolené a okyselené vodě, necháme okapat. Vkládáme do malých skleniček, do kterých na dno dáme
Podobné recepty jako Žampiony zavařené na sladkokyselo
Houby v sádle s bylinkami
Houby v sádle s bylinkami - recept: Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a.
Podobné recepty jako Houby v sádle s bylinkami
Třikrát zavařování hub recept
Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a sterilujeme ve vařící vodě 30 minut. Tuto sterilaci provádíme ještě 2x, vždy po 24 hodinách. Polotovar vydrží 4 roky.
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Hříbky na zimu recept
Krok 1: Houby (hřiby, podhříbky, křemenáče, václavky, klouzky atd.) očistíme, pokrájíme na větší kusy (tak 3x3 cm) a povaříme cca 5 minut ve slané vodě. Krok 2: Pak několikrát propereme ve studené vodě, abychom je zbavili šlemu a necháme okapat na sítu. Krok 3: Naplníme jimi sklenice po okraj, zavíč
Podobné recepty jako Hříbky na zimu
Houby ve vlastní šťávě recept
Houbařská sezona se pomalu blíží a možností jak houby zpracovat je opravdu nespočet. Zavařené houby ve vlastní šťávě využijeme po zbytek roku a využijeme je ve všech pokrmech, do kterých se používají dušené čerstvé. Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě
Houby ve vlastní šťávě II. recept
Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce. příprava + 120 min . tepelná úprava) Krok 1: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na kousky, dáme je do větší nádoby a přidáme asi 2 lžičky soli, dobře promícháme.
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě II.
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Připravte si lahodné nakládané hříbky se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, který dokonale vyvažuje jemnou zemitost hub s osvěžující chutí zeleniny a lahodným nálevem. Budou ideální jako příloha k masům, na studené mísy nebo jen tak na chuť. Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme
Podobné recepty jako Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Zavařené václavky recept
Houby scedíme a spolu s cibulí, mrkví, paprikou a bobkovými listy naskládáme do čistých zavařovacích sklenic. Deko připravíme podle návodu a nalijeme do připravených sklenic. Hrdla sklenic otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Sterilizujeme 20 minut od bodu varu. TIP: Menší množství můžete zavařit výh
Podobné recepty jako Zavařené václavky
Jáhlový kuba
Pokud byste místo klasického houbového kuby z krupek chtěli vyzkoušet jemnější variantu, připravte si ho z jáhel. Uzené maso s jáhlami a houbami se k sobě skvěle hodí a určitě nebudete litovat. Majoránka pokrmu dodává autentickou chuť. Krok 1: Sušené houby dáme předem na několik hodin nabobtnat do t
Podobné recepty jako Jáhlový kuba
Houbová čalamáda vhodné jako příloha recept
Pokud jste sesbírali spoustu hub a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte připravit tuto houbovou čalamádu, kterou využijete jako přílohu k masu nebo na topinky. Chuť lesních hub si tak můžete vychutnat i mimo jejich sezonu.
Podobné recepty jako Houbová čalamáda vhodné jako příloha
Škvarková pomazánka s houbičkami
Škvarková pomazánka s houbičkami je lahůdkou, která spojuje tradiční chuť škvarků s jemným aroma lesních hub. Ideální na čerstvé pečivo, skvěle se hodí k posezení s přáteli nebo jako součást vydatné snídaně.
Podobné recepty jako Škvarková pomazánka s houbičkami
Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky
Houbové špecle zapečené s kuřecím masem V tomto jednoduchém a vydatném jídle si vychutnáme kousky kuřecího masa a houby. Domácí špecle stačí promíchat s dušenou směsí kuřecího masa, slaniny a hub, ochutit česnekem a zapéct v troubě.
Podobné recepty jako Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky