Houbové škvarky, houbové sádlo recept
Houbové škvarky, křupavé a plné chuti, jsou perfektní pochoutkou a houbové sádlo lze použít na pečivo nebo při vaření. Krok 1: Houby nakrájíme na větší kostky (+-1cm na 1cm), hodíme do velkého hrnce, přidáme sádlo a pomalu rozpustíme. Krok 2: Necháme na plotně probublávat a probublávat několik hodin
Podobné recepty jako Houbové škvarky, houbové sádlo
Třikrát zavařování hub recept
Houby naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 100°C 2x po 24 hodinách. Vhodné do gulášů, polévek a pod. HOUBOVÝ SALÁT S OLIVAMI (zavařený do sklenic): Tvrdé mladé houby pokrájené na přiměřené kusy svaříme v osolené a okyselené vodě asi 8 minut. Necháme okapat a vložíme
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Zavařování hub
Zavařování hub - recept: Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 minut
Podobné recepty jako Zavařování hub
Houby v sádle
Vaření: 1 hod. Houby nakrájíme na menší kousky, nožičky drobně nakrájíme. Podle toho kolik máme hub dáme do hrnce sádla, rozpustíme, přidáme nakrájené houby, podle chuti osolíme, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání, dusíme doměkka a vypaření vody. Podáváme s chlebem, nebo vychladlé dáme
Podobné recepty jako Houby v sádle
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Připravíme si 10 skleniček na zavařování, které máme předem umyté a víčka potřená francovkou.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Paštika z hub a paprik
Pokud vám štěstí přálo a z lesa jste si přinesli plné košíky hub, může se vám hodit tento recept na skvělou houbovou paštiku. Při přípravě využijete i přebytky paprik. Výborně chutná s topinkami.
Podobné recepty jako Paštika z hub a paprik
Houby v sádle s bylinkami
Taky milujete vůni lesa a sbírání hub? Bodejť ne, je to skvělý relax a navíc si při té příležitosti můžeme udělat zásoby do kuchyně na zimu. Třeba právě houby v sádle. Pod dušené maso, nebo pečené kuře budou ideální.
Podobné recepty jako Houby v sádle s bylinkami
Houby ve vlastní šťávě recept
Houbařská sezona se pomalu blíží a možností jak houby zpracovat je opravdu nespočet. Zavařené houby ve vlastní šťávě využijeme po zbytek roku a využijeme je ve všech pokrmech, do kterých se používají dušené čerstvé. Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě
Houbový salát zavařený
Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli nakrájenou na proužky, cca čtvrtinové množství hub. Promícháme, nasypeme do sklenic, zalejeme klasickým Dekem na okurky, steriluji 20 min. na 90 °C. Je to fakt výborný houbový salát.
Podobné recepty jako Houbový salát zavařený
Houby ve slaném nálevu podle Marty recept
Vyzkoušejte je zavařit ve slaném nálevu. Sklenice hub zajisté přijde vhod nejen za dlouhých zimních večerů. Pokud k houbám přidáte i koření, máte hotovou směs do omáčky raz dva. Houby očistíme, maličké necháme vcelku, větší nakrájíme na kousky. Vhodíme je do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme.
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu podle Marty
Nakládané houby v octě recept
Krok 1: Vodu na nálev můžeme převařit a pak necháme zcela vychladnout. Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez pokličky cca 15-20 minut dle druhu (tvrdosti) hub. Poté je přelijeme do sítka a řádně několikrát propláchneme studenou vodou.
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Hříbky na zimu recept
Hledáte jiné, zajímavější a přeci velmi chutné zpracování hub? Houby ve vlastní šťávě můžete použít do čehokoli. Chuť jim zůstane, vydrží šťavnaté a budou hned k upotřebení do jakýchkoli jídel. tvrdé houby (hřiby, křemenáče atd.)
Podobné recepty jako Hříbky na zimu
Smaženice v zavařovačce
Takto zavařené houby jen vyklopíme do hrnce, zamícháme vajíčka a voňavá smaženice z hřibů je hotová za 5 minut i v lednu, aniž je poznat, že je ze zavařených hub. Tyto houby je možno používat i do jiných pokrmů (do polévek, pod maso...). Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Smaženice v zavařovačce
Jednoduchá směs z hub na topinky
Dusíme do změknutí. Podušenou směsí naplníme sklenice, otřeme a osušíme okraje sklenic, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 100 °C. TIP: Zpracování hub - oblíbené postupy
Podobné recepty jako Jednoduchá směs z hub na topinky
Václavky v sádle recept
Chyby při zavařování hub: Pečlivý výběr je nutností, stejně jako jejich předvaření
Podobné recepty jako Václavky v sádle
Vepřové škvařené sádlo
Krok 1: Vezmeme kastrol přiměřené velikosti, nalijeme do něj vodu skoro do poloviny a přidáme asi deci mléka. Mléko zajistí, že se škvarečky vyškvaří pěkně do zlatova. Kdo chce mít škvarky světlé, samozřejmě mléko vynechá. Krok 2: Sádlo pokrájíme na menší kostky asi o hraně 1,5 cm a přidáváme do kas
Podobné recepty jako Vepřové škvařené sádlo
Houby ve vlastní šťávě II. recept
Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce. Krok 1: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na kousky, dáme je do větší nádoby a přidáme asi 2 lžičky soli, dobře promícháme. Krok 2: Takto upravené houby nacpeme do umytých a čistých skleniček
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě II.
Domácí škvařené sádlo recept
Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou. Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dl vody, promícháme a necháme dusi
Podobné recepty jako Domácí škvařené sádlo