Sterilovaná rajčata na všechno recept
Podobně jako rajčata dělám i směs rajče-paprika-cibule (do směsi na špagety, na lečo, do guláše), stejně zavařuji bez jakýchkoliv přísad či vody i nastrouhaná oloupaná jablka (s listovým těstem štrůdl za necelou půlhodinu), vypeckované švestky (na koláče) nebo nastrouhanou mrkev. Steriluji 20 minut
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata na všechno
Sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě
Připravte si vlastní konzervovaná rajčata, stačí je oloupat, naskládat do sklenice a sterilovat. Opravdu dodržte dvojitou sterilaci, nejméně 24 hodin a nejvýše 48 hodin po sobě, čímž zlikvidujete případné klíčící spory C botulinum.
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě
Rajčata ve vlastní šťávě recept
Pochutnejte si na chuti léta s domácími zavařenými rajčaty ve vlastní šťávě. Každá lžíce je plná čerstvého, intenzivního rajčatového aroma, které dodává vašim jídlům ten pravý šmrnc. Krok 1: Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, aby se jich do skleniček více vešlo. Krok 2: Osolíme, plníme do vymytý
Podobné recepty jako Rajčata ve vlastní šťávě
Sterilovaná rajčátka recept
Tento lahodný a praktický způsob uchování rajčat zachovává jejich čerstvost a šťavnatost po celý rok. Ideální jako přísada do omáček, polévek, salátů nebo jako chutná příloha.
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčátka
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat něco málo jablek na záviny, koláče nebo žemlovku na zimu. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná zdravá jablka (žádná od hniloby vykrajovaná!).
Podobné recepty jako Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
100% rajská šťáva sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná - recept: Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro
Podobné recepty jako 100% rajská šťáva sterilovaná
Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Připravte si s námi sterilovaná polosušená rajčata, kterým dodává skvělou chuť a vůni česnek v kombinaci s bylinkami. Máte rádi rajčata, ale letošní sklizeň vám jich nadělila tolik, že netušíte, co s nimi budete dělat?
Podobné recepty jako Sterilovaná polosušená rajčata s česnekem a bylinkami
Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo. Např. guláš, roštěnou... děláme
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařená a v troubě pečená rajčata recept
Máte velkou úrodu krásně červených a voňavých rajčat a nevíte co s nimi? Upečte je ve vlastní šťávě, ochucená bazalkou a česnekem. Postup je velmi jednoduchý a takto připravená rajčata mají všestranné využití.
Podobné recepty jako Zavařená a v troubě pečená rajčata
Domácí kečup
Osolená rajčata rozdusím, propasíruju a vařím do zhoustnutí. Pak liju do skleniček od přesnídávky. Vloni poprvé jsem sterilovala krájená loupaná rajčata a moc se mi osvědčily tam, kde jsem dříve dávala ty z Valfruty.
Podobné recepty jako Domácí kečup
Rajčata ve vlastní šťávě II. recept
Když se na zahrádce vydaří a úroda nám přeje, máme co dělat, abychom plody upotřebili. Třeba zrovna zralá rajčata můžeme podusit a pak krátce ve sklenicích zavařit. Takto zpracovaná a připravená rajčata mají široké uplatnění zejména v zimě při vaření. Krok 1: Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky.
Podobné recepty jako Rajčata ve vlastní šťávě II.
Strouhaná jablíčka k zavaření recept
Jak naložit s bohatou úrodou jablek? Kromě uskladnění ve sklepě je můžeme velmi jednoduše nastrouhat a zavařit do sklenic. V zimě pak stačí otevřít sklenici a můžeme se hned pustit do přípravy voňavého jablečného štrúdlu. Krok 1: Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Podobné recepty jako Strouhaná jablíčka k zavaření
Rajčata v kořeněném nálevu recept
Zavařená rajčata v kořeněném nálevu jsou skvělá pod pečené maso, nebo pro přípravu rajčatových omáček. Využijete je například i při přípravě rajské polévky. Stačí rozmixovat a dochutit. Krok 1: Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic.
Podobné recepty jako Rajčata v kořeněném nálevu
Pravá boloňská omáčka
Přidejte mléko, rajčata, hovězí vývar, zbývající sůl a mletý černý pepř. Omáčku přiveďte k varu a poté stáhněte na nejnižší teplotu. Hrnec částečně zakryjte pokličkou a vařte 2,5 až 3 hodiny. Nastavte si minutku, abyste nezapomněli omáčku každou půl hodinu promíchat.
Podobné recepty jako Pravá boloňská omáčka
Zavařená rajčatovo bylinková omáčka recept
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na olivovém oleji necháme cibuli zesklovatět. Krok 2: Přidáme 2 lžíce cukru. Mícháme tak dlouho, až zkaramelizuje. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolíme a dusíme cca 1 hodinu, až se rozvaří
Podobné recepty jako Zavařená rajčatovo bylinková omáčka
Rajská polévka speciál se zeleninou recept
Místo džusu lze použít loupaná rajčata zavařená, eventuálně i rajský protlak a trochu kečupu.
Podobné recepty jako Rajská polévka speciál se zeleninou
Zavařené, velmi chutné cukety recept
Zeleninové zavařeniny se těší velké oblibě. Máte-li v létě přebytky cuket, určitě připravte alespoň pár skleniček zavařených, velmi chutných cuket. V zimě je pak můžete použít k jakémukoli masu, do omáčky na špagety, nebo na topinky.
Podobné recepty jako Zavařené, velmi chutné cukety
Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já
Krok 1: Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno čtverec kůže, naplníme masem, opět dáme čtverec kůže, lžíci převařené vody, lžičku sádla a
Podobné recepty jako Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já
Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku recept ...
Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky a opepříme. Plátky jater orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, sojovou omáčku, pokrájený pórek a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut. Játra vyjmeme a udr
Podobné recepty jako Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku ...