Domácí rychlá zabíjačková polévka
3× přidáno do oblíbených Tisk Přidat do oblíbených. Ingredience. sůl; majoránka; česnek; 500 g vepřového prejtu; 1 l voda; Pracovní postup: Prejt rozpustíme v kastrólu v 1 l studené vody a vaříme cca 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením Maggi, a prolisovaným česnekem ( 3 stroužky). N
Podobné recepty jako Domácí rychlá zabíjačková polévka
Zabijačková polévka
Zabijačková polévka - recept: Maso vložíme do studené osolené vody spolu s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou a jednou cibulí. Zvlášť uvaříme kroupy, necháme je vychladnout,
Podobné recepty jako Zabijačková polévka
Zabíjačková polévka
Krok 1: Nasekanou cibuli osmažíme, přidáme nasekaný česnek ohlídáme, aby se nespálil, vyklopíme celou sklenici základu a zalijeme asi 800 ml vody. Přihodíme vývar. Krok 2: Necháme provařit, přidáme majoránku a mletý pepř, po třech minutách i kroupy.
Podobné recepty jako Zabíjačková polévka
Pravá černá zabijačková polévka Prdelačka recept
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť. Krok 1: Kroupy uvaříme den předem. Pokud máme vývar zchladlý, seberem
Podobné recepty jako Pravá černá zabijačková polévka Prdelačka
Zabijačková polévka II.
Zabijačková polévka II. - recept: Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme a povaříme.Pak do polévky
Podobné recepty jako Zabijačková polévka II.
Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky - recept: Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané.
Podobné recepty jako Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Falešná zabíjačková polévka recept
Krok 1: Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou. Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy.
Podobné recepty jako Falešná zabíjačková polévka
Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Černá zabijačková polévka Prdelačka z jelítka ...
Na sádle usmažíme cibulku dorůžova, přidáme trochu vody a do ní rozředíme (rozkvedláme) vymačkaná krvavá jelítka. Přidáme vepřový vývar, uvařené kroupy a krátce povaříme. Do hotové polévky přidáme utřený česnek se solí, majoránkou a pepřem. TIP: Jak připravit výbornou zabíjačkovou polévku? Zveřejněn
Podobné recepty jako Černá zabijačková polévka Prdelačka z jelítka ...
Zabijačková pomazánka
Zabijačková pomazánka - recept: Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec
Podobné recepty jako Zabijačková pomazánka
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru recept ...
Krok 1: Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat. Krok 2: Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut.
Podobné recepty jako Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru ...
Svíčka zabijačková pečeně
Svíčka - zabijačková pečeně - recept: Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed
Podobné recepty jako Svíčka zabijačková pečeně
Zapečený kupovaný prejt recept
Zabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno. Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme ji nadrobno. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej, na
Podobné recepty jako Zapečený kupovaný prejt
Prejt
Tato dobrota nesměla chybět na žádné staročeské zabijačce. Prejt z vepřového masa, krve, žemle a voňavého koření je nejlepší s bramborami a kysaným zelím. Opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu a bok uvařte v mírně osolené vodě doměkka, asi 1 hodinu. Po půl hodině dejte vařit výřez.
Podobné recepty jako Prejt
Bramboráky s prejtem a zelím
Horké bramboráky potíráme slabou vrstvou tmavého nebo světlého prejtu, zavineme nebo přehneme a teplé podáváme s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.
Podobné recepty jako Bramboráky s prejtem a zelím
Zelný prejt recept
Krok 1: Čerstvé zelí nakrájíme na co možná nejjemnější nudličky a přelijeme vařící vodou a necháme odkapat. Krok 2: Namočíme nakrájený rohlík v mléce (mléko není nutné - stačí voda), stejně jako na karbanátky (ale ne moc řídké). Krok 3: Semeleme nebo nahrubo nastrouháme obyčejný měkký salám a vmíchá
Podobné recepty jako Zelný prejt
Jitrnicový prejt
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut ...
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Karbanátky z prejtu recept
Smícháme prejt s vejcem, zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky. Obalíme v strouhance a usmažíme.
Podobné recepty jako Karbanátky z prejtu
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu) - recept: Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře.
Podobné recepty jako Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)