Pečené mlíčí recept
Očištěné a osušené mlíčí pokrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme, okmínujeme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme olejem a promícháme. Pečeme v troubě asi 20–25 minut. Během pečení občas promícháme. Podáváme s pečivem. Zveřejněno 24. 11. 2011. Recept je z knihy Myslivec
Podobné recepty jako Pečené mlíčí
Jikry s mlíčím v remuládě recept
Krok 1: Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne. Krok 2: Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádob
Podobné recepty jako Jikry s mlíčím v remuládě
Smažené kapří mlíčí recept
Mlíčí je díky svému svému jemnému masu pochoutkou. Povaříme ho v kyselé vodě necháme vychládnout. Díky tomuto kroku se zpevní, aby bylo možné ho obalit v klasickém trojobalu. Usmažíme a podáváme s bramborami. Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu s vínem a šťávou z citrónu. Krok 2: Vložíme mlíčí a krátce
Podobné recepty jako Smažené kapří mlíčí
Vánoční rybí polévka z kapra s jikrami a mlíčím
Rybí polévka patří k tradičním českým vánočním pokrmům. Vyzkoušejte výborný recept, o který se s námi podělila Jana alias Češka z Česka. Vývar z kapří hlavy a odřezků doplňuje na másle osmažená kořenová zelenina. A nesmí chybět ani delikátní jikry a mlíčí a samozřejmě křupavé krutony.
Podobné recepty jako Vánoční rybí polévka z kapra s jikrami a mlíčím
Mlíkačka od babičky
Mlíkačka od babičky - recept: Nakrájenou cibulku v kastrolu osmahneme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme 0,5 l studené vody a krátce za míchání.
Podobné recepty jako Mlíkačka od babičky
Smažené mlíčí recept
Krok 1: Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu. Krok 2: Po obalení ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlaté barvy.
Podobné recepty jako Smažené mlíčí
Opravdu jablečný koláč
Pokud máte rádi opravdu šťavnaté moučníky, tento recept je přesně pro vás. Jablečný nákyp se smetanou a spoustou jablíček je tím pravým podzimním dezertem. Můžete do něj přidat ořechy a dodat mu tak ještě výraznější chuť. Krok 1: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky.
Podobné recepty jako Opravdu jablečný koláč
Domácí dalamánky z žitné mouky
Dalamánky jsou oblíbené pečivo, většinou připravované z žitné nebo chlebové mouky. Mají hutnější konzistenci, perfektně se hodí třeba s sebou na svačinu, během cesty se jen tak nepomačkají, ani se tak snadno nerozmáčí, takže je klidně namažte pomazánkou a přidejte rajče nebo okurku, dalamánek to bez
Podobné recepty jako Domácí dalamánky z žitné mouky
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem. Krok 1: Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Žemlovka jako od babičky recept
Máte chuť na sladký oběd nebo i skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co zkusit? Připomeňte si dětství a vyzkoušejte žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude jistě chutnat celé rodině. Krok 1: V teplém mléku rozšleháme vanilkový a moučkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo.
Podobné recepty jako Žemlovka jako od babičky
Rakouské linecké cukroví
Křehké linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější vánoční pochoutky. Krásně voní po vanilce a rozplývá se na jazyku. V tomto receptu do něj přidáme mleté mandle, díky kterým bude chutnat opravdu báječně. Krok 1: Mouku promícháme s mandlemi, špetkou soli a skořicí. Krok 2: Utřeme máslo s cukrem do pěn
Podobné recepty jako Rakouské linecké cukroví
Štrůdl podle mé babičky recept
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu. Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uh
Podobné recepty jako Štrůdl podle mé babičky
Malinová srdíčka
Malinová linecká srdíčka vás okouzlí něžným vzhledem i lahodnou chutí. Díky obsahu malinové redukce získá těsto efektní růžové mramorování a sladkokyselou příchuť, která je ještě umocněna náplní z pikantního džemu.
Podobné recepty jako Malinová srdíčka
Domácí Baileys likér
Na domácí Baileys vám postačí pár základních surovin a vykouzlíte skvělý krémový likér, jehož výhodou je, že sladkost a množství alkoholu můžete upravit podle vlastní chuti. Z této dávky je 1,5 l likéru. Krok 1: V mléce vaříme pudink do zhoustnutí, poté necháme řádně vychladnout.
Podobné recepty jako Domácí Baileys likér
Marmeláda z liči rajčátek
Liči rajčátka pocházejí z Jižní Ameriky. Drobné červené plody, podobné rajčátkům, jsou lehce sladkokyselé a osvěžující. Svojí chutí připomínají chuť višní s rajčatovým nádechem. Připravit z nich můžete marmeládu, kterou zužitkujete i v zimních měsících.
Podobné recepty jako Marmeláda z liči rajčátek
Maminčin domácí likér vaječný
Sladká chuť potěší chuťové pohárky a rum dodá likéru ten správný říz. Připravený likér můžeme popíjet během svátků nebo jím obdarovat své nejbližší. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: V hrnci vyšleháme metličkou žloutky s cukrem do pěny, až změní barvu na světlejší.
Podobné recepty jako Maminčin domácí likér vaječný
Jablečné lívanečky
Ať už na snídani, oběd či jen tak na svačinu, lívanečky potěší vždycky. Smažené placičky z těsta z hrubé mouky doplní sníh z bílků, provoní citronová kůra a kousky drobně pokrájených jablíček. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Žloutky rozkvedláme s cukrem v mléce, přidáme citronovou kůru
Podobné recepty jako Jablečné lívanečky
Rohlíčky obzvláště vypečené
Podle tohoto receptu se vám zaručeně podaří dozlatova vypečené, lehounké rohlíky, které díky omládku chutnají jako čerstvé i den po upečení. Krok 1: V misce důkladně promícháme všechny suroviny na omládek. Mísu zakryjeme čistou utěrkou proti osychání a takto omládek necháme kynout v teplé místnosti
Podobné recepty jako Rohlíčky obzvláště vypečené
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční verzi s bohatou chutí hub a zastřeným vejcem, na talíři vypadá přímo úchvatně.
Podobné recepty jako Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Krok 1: Drůbeží játra dobře prohlédneme a očistíme, pozor dáme hlavně na žluč. Játra rozdělíme na dva díly a na cedníku prolijeme vroucí vodou. Necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Krok 2: V hluboké rozpálené pánvi rozpustíme máslo s olejem a játra, do kterých zapíchneme pár kousků hřebíčku
Podobné recepty jako Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku