Vdolky jako od babičky
Už jste zkoušeli domácí vdolky? Příprava má svá jasná pravidla: všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Máslo by mělo být přirozeně změklé tím, že ho včas vyndáte z lednice. Stejně tak vajíčka, ani ta nemají být úplně studená. A mouka?
Podobné recepty jako Vdolky jako od babičky
Vdolky naší holky recept
Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím. Krok 1: Vytvoříme klasické kynuté těsto: kvásek - rozdrobené droždí, trochu vlažného mléka, špetka cukru, necháme nakynout.
Podobné recepty jako Vdolky naší holky
Pan de coco kokosové vdolky
Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Plněné vdolky máme spojené spíše se slanou náplní, tyto jsou však plněné kokosem. Neváhejte a připravte si tyhle domácí vdolky s exotickou chutí ještě dnes!
Podobné recepty jako Pan de coco kokosové vdolky
Babiččiny vdolky recept
Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený recept. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je určitě i vy.
Podobné recepty jako Babiččiny vdolky
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout.
Podobné recepty jako Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolečky
Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku prstu, formičkou vykrajujeme vdolečky, které na pomoučeném válu necháme ještě kynout. Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji nejprve přikryté, pak je obrátíme a smažíme bez přikrytí. Při vkládání do oleje vtlačíme do každého vdolku důlek, do kterého po usmažení dáme
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky
Těsto na vdolky bez kynutí recept
Je to jednoduché, rychlé a hlavně zdravější než-li kynuté s droždím. Já jsem si ještě těsto rozdělila, protože dva bychom to nesnědli, a do druhé půlky jsem dala škvarky a osolila a upekla v troubě.
Podobné recepty jako Těsto na vdolky bez kynutí
Vdolky pečené v troubě
Vdolky pečené v troubě - recept: Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosetou mouku smícháme se žloutkem, rozehřátým tukem a špetkou soli. Vlijeme připravený kvásek a zpracujeme
Podobné recepty jako Vdolky pečené v troubě
Bavorské vdolky recept
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i doma. Budou skvělé a daleko za sebou nechají vzpomínky na ty jídelnové. Krok 1: Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku
Podobné recepty jako Bavorské vdolky
Bavorské vdolečky recept
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky
Vdolky s povidly a šlehačkou
Hotové vdolky dáme odsát od přebytečného tuku na papírový ubrousek a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Podobné recepty jako Vdolky s povidly a šlehačkou
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem recept
Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů. Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem. Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Vdolky recept
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.
Podobné recepty jako Vdolky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak je potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem nebo hrubou solí.
Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí
Bavorské vdolečky recept
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím. Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vykynout.
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky
Smažené vdolky recept
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel. Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s
Podobné recepty jako Smažené vdolky
Staročeské vdolky recept
Krok 5: Cukr rozpustíme na pánvi a umícháme světlý karamel. Krok 6: Zalijeme rumem nebo likérem a troškou vody, přidáme jablka a rozdusíme. Do hotových zchladlých vmícháme nasekanou meduňku. Krok 7: Podáváme s vdolky a kysanou smetanou.
Podobné recepty jako Staročeské vdolky
Vdolky pro kluky i holky recept
Tyto vdolky se od klasických liší tím, že nejsou smažené. Ale díky Majolce® jsou pěkně vláčné a s ostatními ingrediencemi i velmi jedlé. Říká se, že někdo má rád holky, jiný vdolky. Tak doufám, že u mužů budou holky i vdolky v rovnováze a že si všichni na nich pochutnáte.
Podobné recepty jako Vdolky pro kluky i holky
Bavorské vdolečky v troubě recept
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Pokud patříte spíše do druhé skupiny, máme zde pro vás recept na skvělé bavorské vdolečky, které můžete potřít čímkoliv, na co máte zrovna chuť. Krok 1: Z vlažného mléka, nadrobeného droždí a cukru uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Krok 2: Smícháme mouku, sůl,
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky v troubě
Honzovy vdolky recept
Wikipedie říká, že vdolek je jídlo vyráběné z mouky, vajec, droždí, cukru, mléka, másla a soli. Peče se na železné mřížce, nebo ve vdolkovníku na plotně či v troubě. Vdolky se podávají se šlehačkou a marmeládou, která se umísťuje na jejich vrchol. Někdy jsou vdolky zaměňovány s lívanci, které jsou .
Podobné recepty jako Honzovy vdolky