Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci ...
Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut. Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka. V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme.
Podobné recepty jako Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci ...
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Do většího tlakového hrnce (nejlépe o objemu 6 l) dáme sádlo, vývar a rychlosůl a slabě zahřejeme, aby se sádlo rozpustilo. Přidáme maso, vše důkladně promícháme, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme na mírném plameni 15 minut.
Podobné recepty jako Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Výborný guláš z tlakového hrnce zvládne opravdu každý ...
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor, aby se nespálila. Cibuli restovat na vyšší teplotě. Na menší teplotě a delší dobu by zkaramelizovala a zesládla.
Podobné recepty jako Výborný guláš z tlakového hrnce zvládne opravdu každý ...
Hovězí guláš v tlakáči
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a poušt
Podobné recepty jako Hovězí guláš v tlakáči
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept
Máte doma tlakový hrnec? Nebo váháte, zda si jej pořídit? Vysvětlíme, proč a jak s ním správně vařit
Podobné recepty jako Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)
Špekové brambory v tlakovém hrnci recept
Krok 1: Neoloupané, omyté brambory nakrájíme na 3mm kolečka a vkládáme do tlakového hrnce střídavě se slaninou nakrájenou na kostičky a cibulí na půlměsíčky. Krok 2: Průběžně mírně solíme a kmínujeme drceným kmínem. Krok 3: V tlakovém hrnci vaříme 5 minut od doby, kdy začne vařit. Krok 4: Pak odstav
Podobné recepty jako Špekové brambory v tlakovém hrnci
Rýže z tlakového hrnce
Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám horkou vodu + sypký bujon - 2 lžičky), lžičku soli, zavřu hrnec a jakmile začne syčet ztlumím a nechám vařit 10 minut. Poté hrnec odstavím a nechám zavřený hrnec 10 minut dojít. Oddekluj
Podobné recepty jako Rýže z tlakového hrnce
Fofr oběd z tlakáče recept
V tlakovém hrnci připravíme jednoduše během chvilky výborný oběd. Uzená kuřecí stehna a brambory s trochou papriky, čerstvým rozmarýnem a křupavou slaninou chutnají opravdu skvěle. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Slaninu či špek nakrájíme na proužky, cibuli na půl kroužky a papriku, česnek na plátky
Podobné recepty jako Fofr oběd z tlakáče
Vepřové kousky na paprice z tlakového hrnce recept
Krok 1: Do hrnce dáme olej a zmáčkneme START. Krok 2: Do rozehřátého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, papriku dobře promícháme a chvilku osmahneme. Krok 3: Přidáme na nudličky nakrájený česnek, maso nakrájené na větší kousky (asi jak jedno sousto), rozdrobený bujón a kapii na nudličky.
Podobné recepty jako Vepřové kousky na paprice z tlakového hrnce
Maďarský guláš (v tlakovém hrnci) recept
Krok 1: Na sádle nebo oleji necháme v širším hrnci (nejlépe s nepřilnavým povrchem) zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, až lehce zezlátne. Krok 2: Přidáme nadrobno nasekaná rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud se neodpaří skoro všechna tekutina, kterou rajčata pustí.
Podobné recepty jako Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času. Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a sl
Podobné recepty jako Jehněčí guláš z tlakáče
Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci
Elektrický hrnec zavřeme na tlakové vaření (to samé i klasický papiňák) a vaříme 35 minut. Po uplynutí doby vaření, odtlakujeme hrnec a přidáme celou zakysanou smetanu, krátce prohřejeme a dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty jako Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci
Rizoto v tlakovém hrnci recept
Krok 1: V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox. Krok 2: Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni. Krok 3: Poté přidáme syrovou rýži, mraženou zeleninu a zalijeme vodou. Krok 4: Promícháme a zavřeme tlakový hrnec. Vaříme 5-7 minu
Podobné recepty jako Rizoto v tlakovém hrnci
Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v ...
Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme medvědí česnek a mrkev. Krok 6: Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme 5 minut. Po ochlazení a otevření přidáme do hrnce prolisovaný česnek a máslo a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme. Krok 7: Podáváme s rýží.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v ...
Hovězí krk na špeku a pečeném česneku
Krásně rozpadající se hovězí maso, dušené na pečeném česneku a iberijském špeku, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Maso, připravené v tlakovém hrnci, neztratí nic ze své šťavnatosti a za hodinu bude hotové. Pokrm můžete podávat s knedlíkem nebo rýží.
Podobné recepty jako Hovězí krk na špeku a pečeném česneku
Játrová paštika z tlakového hrnce recept
Krok 1: Bůček, játra a cibuli pokrájet na takové kusy, aby šly potom vložit do mlýnku. Krok 2: Ale nejprve do hrnce dáme bůček, podlijeme decinkou - dvěma vody a vaříme cca 40 minut. Hrnec otevřeme, vložíme játra a cibuli, popřípadě dolijeme vodu, zamícháme a vaříme dalších cca 20 minut.
Podobné recepty jako Játrová paštika z tlakového hrnce
Svíčková omáčka z tlakáče recept
Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu.
Podobné recepty jako Svíčková omáčka z tlakáče
Kančí guláš II. recept
Krok 2: Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží,
Podobné recepty jako Kančí guláš II.