Tiramisu po česku recept
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.
Podobné recepty jako Tiramisu po česku
Tiramisu
Určitě máte v záloze nějaký ryze český recept se zakysanou smetanou. Připravujte ho i nadále, ale přejmenujte jej buď na dezert, koláč nebo na něco neutrálního. Opravdové tiramisu totiž připravíte jedině s mascarpone. Tradiční tiramisu připravte podle návodného videoreceptu
Podobné recepty jako Tiramisu
Neodolatelné jahodové tiramisu podle Cat & Cook ...
Tiramisu je známá italská klasika, která se připravuje z mascarpone, piškotů a kávy. Řadí se mezi tučnější dezerty, ale je tak dobré, že si ho jednou za čas musí dopřát snad každý. Tentokrát můžete ochutnat svěží ovocnou verzi a kávu nahradit voňavými jahodami a omáčkou z nich.
Podobné recepty jako Neodolatelné jahodové tiramisu podle Cat & Cook ...
Klasické italské tiramisu
Skládaný dezert stojí a padá s kvalitou použitých surovin – mascarpone, čerstvé žloutky, cukrářské piškoty a silná káva jsou základní kameny, z kterých připravíte dokonalé tiramisu.
Podobné recepty jako Klasické italské tiramisu
Tiramisu po česku recept
Krok 1: Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Krok 2: Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Krok 3: Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Krok 4: Dáme do chladu na 24 hodin uležet.
Podobné recepty jako Tiramisu po česku
Pravé italské tiramisu recept
Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete. Krok 1: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z
Podobné recepty jako Pravé italské tiramisu
Pohlreichova pórková polévka
Pohlreichova pórková polévka - recept: Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha je pikantní díky česneku a chilli koření. Na topinky k pivu bude chutnat skvěle. Škvarky umeleme, přidáme hořčici, utřený česnek, nadrobno nakrájené cibulky, špetku soli a chilli. Důkladně promícháme a uložíme do chladna.
Podobné recepty jako Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Malinové tiramisu
Variace autentického italského dezertu s půvabnou historií (prý se v tamních hotelích podával po svatební noci) vás určitě potěší. Třeba až zas půjdete na maliny. Džem a 4 lžíce likéru promíchejte v misce. Ve velké míse promíchejte mascarpone a zbylé 2 lžíce likéru. Elektrickými metlami ušlehejte sm
Podobné recepty jako Malinové tiramisu
Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha
Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha - recept: 1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.2.
Podobné recepty jako Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha
Tiramisu z pomazánkového másla recept
Tiramisu bez mascarpone a vajec podle Italů není to pravé poctivé a mají pravdu. Nicméně šikovné hospodyňky vědí, že výborný dezert se dá připravit i s běžnými českými surovinami. Připravte si falešné tiramisu z pomazánkového másla a přesvědčte se sami.
Podobné recepty jako Tiramisu z pomazánkového másla
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí. Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mlé
Podobné recepty jako Trhanec podle Pohlreicha upravený
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umění. Je dobrý jak teplý, tak zastudena. Vždycky boršče udělejte větší hrnec, uvidíte, že vám nezůstane.“
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. Krok 1: Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vo
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Francouzská cibulačka
Další lahůdka přímo z Paříže od šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát recept na francouzskou klasiku v podobě delikátní cibulačky. Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Alsaský cibulový koláč
Nikomu snad nejdou slané koláče lépe než Francouzům. Pro Alsasko je typický právě tento cibulový se sýrem. Jak na něj, vám ukáže šéf Zdeněk Pohlreich.
Podobné recepty jako Alsaský cibulový koláč
Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Ve čtvrtém díle Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich potkal s kuchařem Jáchymem Pavelekem, který v Havířově provozuje Bistruck, zaměřený na street food jídla z celého světa. Společně uvařili oblíbené chilli s mletým masem a fazolemi.
Podobné recepty jako Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich hovězí jazyk s lehkou přílohou z vařených brambor s kořenovou zeleninou. Jazyk je skvělá surovina, má příjemnou strukturu a jemnou chuť, která vynikne v této jednoduché úpravě trochu podobné přípravě Tafelspitzu. Jazyk vlož
Podobné recepty jako Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha ...
Lásku ke kynutému pečivu máme zakódovanou v DNA. Zvětšování objemu během kynutí symbolizuje bohatství, hojnost a život, zkrátka vše, co si přejeme. Zatímco my dáváme přednost sladkým buchtám, Italové vycizelovali slané koláče, které chutnají skvěle k vínu, salátu i jen tak namáčené do olivového olej
Podobné recepty jako Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha ...
Husa v šouletu
Vyzkoušejte například husu v šouletu podle Zdeňka Pohlreicha. A pro ty, kteří nevědí, co to vlastně ten šoulet je: Jedná se o židovský pokrm z luštěnin – použít můžete jak kroupy a hrách, tak i fazole, cizrnu nebo sójové boby. Kroupy a hrách je potřeba přes noc naložit do vody, každé zvlášť.
Podobné recepty jako Husa v šouletu