Kremeš
Jak na něj, zjistíte v přiloženém receptu na kremrole – bod 1 až 8. ;) Domácí kremrole, to je sen! Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokem: budete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky. A stejné těsto využijete na lahodný kremeš. Troubu předehřejte na
Podobné recepty jako Kremeš
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola - recept: Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení
Podobné recepty jako Vynikající vánoční štola
Pařížské rohlíčky od naší babičky recept
Tento recept mám po svojí babičce a ráda se o něj s vámi podělím. Pařížské rohlíčky jsou klasika z voňavého oříškového těsta a spolu s lahodným máslovým krémem tvoří opravdu nebesky dobré cukroví. Nakonec celé namáčíme do čokolády. Krok 1: Ze všech surovin uděláme těsto, které necháme alespoň hodinu
Podobné recepty jako Pařížské rohlíčky od naší babičky
Germknödel rakouský kynutý knedlík s povidly
Pokrm z dob rakousko-uherské monarchie je u našich sousedů dodnes považován za klenot. Velký kulatý kynutý knedlík („germ“ je v rakouské němčině droždí) se plní povidly, posypává cukrem s mákem a aby toho nebylo málo, ještě zalévá vanilkovým krémem. Jako by tu spojily síly povidlové buchty a buchtič
Podobné recepty jako Germknödel rakouský kynutý knedlík s povidly
Domácí chleba z žitné mouky
Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme chvilku nakynout. Mezitím si odvážíme půl kila žitné mouky. Mouku dáme do mísy, přilijeme nakynuté kvasnice a zamícháme. Podle potřeby přilijeme vlažnou
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Ramen podle mého recept
Ramen je asijská vydatná polévka založená na výborném vývaru a množství zeleniny a nudlí. Pikantním dochucením vás ramen zasytí, doplní energií a zahřeje v chladnějších měsících, nebo pomůže v boji s nachlazením. Krok 1: Z kuřecích kousků předem připravíme vývar. Obereme maso a dáme ho stranou.
Podobné recepty jako Ramen podle mého
Voňavý sirup z bezinkových květů
Lehká a jemná chuť bezových květů, se nejen perfektně hodí pro letní období, ale také příjemně osvěží. Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství! Dvaapůl až tři litry vody nechte přejít varem. Vsypt
Podobné recepty jako Voňavý sirup z bezinkových květů
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Ovocné knedlíky můžeme udělat z mnoha různých druhů těst. Jestli jste fandové toho odpalovaného, máme pro vás tento recept. Do jednotlivých dílků těsta zabalte šťavnatou švestku, nechte povařit a pak posypte třeba mákem a cukrem. Ovšem nezapomeňte i polít máslem.
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Katův šleh
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nakrájené feferonky, mleté chilli papričky, nudličky kapie a okurky, kečup a krátce podusíme. Osolíme a podáváme s chlebem. Katův šleh II. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Katův šleh
Nejlepší kynuté ovocné knedlíky recept
Máme tu sezónu jahod, meruněk, borůvek a následně švestky. Právě tyto druhy ovoce jsou nejlepší nejen do bublanin a koláčů, ale především do knedlíků. Uvařte si s námi nadýchané blbouny, kynuté knedlíky plněné ovocem, jako od babičky.
Podobné recepty jako Nejlepší kynuté ovocné knedlíky
Oblíbené vafle
Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vychladlé máslo. Před pečením nechte hodinu odležet. Jednotlivé vafle se pečou asi 4 minuty. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Oblíbené vafle
Knedlik z hladke mouky (pro nas zijici v cizine) recept ...
Krok 1: Smícháme suché ingredience dohromady a poté přidáme ostatní. Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme hodinu nakynout v teple. Krok 3: Můžeme přidat na kostičky nakrájené bílé nesladké pečivo. Krok 4: Vytvoříme dva knedlíky a vaříme 10 minut. Pak obrátíme a vaříme dalších 10 minut, takže dohromad
Podobné recepty jako Knedlik z hladke mouky (pro nas zijici v cizine) ...
Květáková polévka s krupicí a vejci
Tereza J. | 9. 8. 2008 07:16. Danka, ten recept je fakt šalamúnsky písaný, kto je kuchár začiatočník, môže mať problém. Je to chaotické. Takto zvyknú písať recepty v niektorých časopisoch. Najprv všetko narežete, dáte toto tam a toto tam, proste chaos, nemá to časovú postupnosť.
Podobné recepty jako Květáková polévka s krupicí a vejci
Bigos pana Tadeusza recept
Bigos se mi již hotový chladí v sedmilitrovém hrnci na balkoně a čeká jej zítra opětovné povaření.Dobře jsem si pročetl rady autora a trochu jsem pozměnil postup při vaření.Nevařím pro rotu vojáků proto váha masa byla do 40 dkg.Do skleněného pekáčku jsem uložil kuřecí stehno k němu dvě gombasecké kl
Podobné recepty jako Bigos pana Tadeusza
Francouzské karamelové kostky
Francouzské karamelové kostky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Francouzské karamelové kostky
Majonéza domácí super
Domácí majonéza je nejen levnější než kupovaná, ale také chutnější. Má všestranné využití v kuchyni, do domácích hamburgerů, salátů, k pečeným bramborám a také ji můžeme využít na domácí tatarku. Připravená je během chvilky. Krok 1: Ve vysoké nádobě smícháme žloutky a mléko.
Podobné recepty jako Majonéza domácí super
Jemné palačinky
Asi není daleko od pravdy ten, kdo píše, že jsou to spíše omelety. Vůbec se nedivím, že tu kuchařky, které ho zkusily, uvádí, že se jim to trhá. Mám vyzkoušený poměr na 1 l mléka 4 vejce, špetku soli a cca 500 - 600 g hladké mouky (podle velikossti vajec a kvality mouky), takže tento poměr mi přijde
Podobné recepty jako Jemné palačinky
Pravý pařížský dort s krájecí polevou recept
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké. Do hrnce nalijeme šlehačky a nalámeme čokoládu, kterou ohříváním rozpustíme.
Podobné recepty jako Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Švýcarské fondue
Je dobré koupit elektrický fondovač, dobře se reguluje teplota. Pozor, nepřehánět s množstvím sýra, je to velmi syté, počítejte na 1 osobu asi 100-150 g sýra. To, co nesníte, nechte vychladnout a vyškrabujte. Je to super. Ten "fondovač" určite využijete, fondue je výborné.
Podobné recepty jako Švýcarské fondue
Bábovka tvarohovo-kokosová
Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků sníh. Vlijeme do bábovkové formy vymaštěné olejem a vysypané strouhankou. Pečeme zvolna 30 min. při 150-160 °C. Po vychladnutí pocukrujeme. Tento recept je starý asi 30 let. Nikdy se neutvoří
Podobné recepty jako Bábovka tvarohovo-kokosová