Džem z jeřabin recept
Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i jako doplněk ke svíčkové či zvěřině. Krok 1: Opláchnuté a okapané jeřabiny nasypeme do pekáče, promícháme s cukrem. Krok 2: Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180-200°C a pečeme asi hodinu. Občas promícháme.
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a kořením ochutit a používat jako brusinkovou zavařeninu. Krok 1: Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat.
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie recept TopRecepty ...
Krok 1: Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Krok 2: Jeřabiny nasypeme do kastrolu, podlijeme vínem a vaříme asi půl hodiny. Krok 3: Pak plody trochu podrtíme, přidáme koření a cukr a povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Ke konci
Podobné recepty jako Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie TopRecepty ...
Hořká chuť likéru z jeřabiny a řebříčku ve vás vyvolá příjemný pocit tepla, který pomalu zaplaví celé tělo. Podél cest narazíte na dva druhy jeřabin – z jeřábu jedlého a jeřábu ptačího. Sníst můžete obojí plody, ale jeřabiny ptačí jsou hodně trpké.
Hřejivý likér z j
recept internet
Jeřabina sterilovaná
Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé. Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut.
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
Chutný čaj z černé jeřabiny
Chladnější večery nás ponoukají k tomu, uvařit si dobrý, teplý čaj. Zkuste si uvařit čaj z černé jeřabiny. Dáme si vařit vodu. Připravíme si hrnek na čaj. Nandáme kuličky z černé jeřabiny. Osladíme a dáme koření (hřebíček). Přilijeme uvařenou vodu. Odložíme na pár minut stranou. (cca 5 minut). Pak s
Podobné recepty jako Chutný čaj z černé jeřabiny
recept internet
Griotka z černých jeřabin
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
recept internet
Jeřabinový kompot recept
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s…
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
recept internet
Likér z černých jeřabin recept
Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a který jistě dobře poslouží jako jedlý dárek. Krok 1: 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Krok 2: Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povařím
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
recept internet
Boršč bez masa
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a se
Podobné recepty jako Boršč bez masa
recept internet
Griotka z černé jeřabiny recept
Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření. Krok 2: Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Krok 3: Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 minut. Krok 4: Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky. Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron
Podobné recepty jako Griotka z černé jeřabiny
Vejmrda
Vejmrda je oblíbená příloha k pečenému kolenu, zabijačkovému guláši či jiným zabijačkovým dobrotám. V české kuchyni má velkou tradici. Ostrost dodá pokrmu křen, sladkost červená jablka. K dochucení vejmrdy už stačí jen ocet, cukr a trocha masového vývaru. Kdo má raději přílohu ostřejší, přidá více k
Podobné recepty jako Vejmrda
recept internet
Sirup z jeřabiny recept
Jeřabiny jsou drobné a netradiční ovoce. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin, nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup. Sirup je vyroben rychle a nepotřebujete k němu žádné speciální náčiní. Krok 1: Omyté jeřabiny rozemeleme nebo rozmixujeme a dáme do kast
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Litý koláč z černých jeřabin recept
Krok 1: Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka. Krok 2: Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem. Krok 3: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.
Podobné recepty jako Litý koláč z černých jeřabin
recept internet
Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe př
Podobné recepty jako Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
recept internet
Jelítka Rozpis na 10 kg recept
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky. Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu. Nevyhovuje vám tento recept?
Podobné recepty jako Jelítka Rozpis na 10 kg
recept internet
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl recept
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.
Podobné recepty jako Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku za kukuřičné lupínky, bedlové řízky tak budou krásně křupavé. Krok 1: Lupínky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem na kousky podobné strouhance. Krok 2: Vejce prošleháme s mlékem, škrobem, solí a pepřem.
Podobné recepty jako Smažená bedla v kukuřičné strouhance
recept internet
Bedly jako škvarečky recept
Pred pár dňami som jedla prvýkrát v živote - a bola som mimo z tejto dobroty. Akosi som tento spôsob úpravy bediel ignorovala, ani neviem prečo. Len som doteraz vysmážala, alebo plnila malé hlavičky. Ale akonáhle natrafím na bedle, zas budú "škvarečky".
Podobné recepty jako Bedly jako škvarečky
recept internet
Vejmrda po staročesku recept
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně. Krok 1: Vejmrdu připravujeme den předem, aby se chutě pěkně propojily. Krok 2: Křen nastrouháme
Podobné recepty jako Vejmrda po staročesku
Poslední recepty
Mohlo by vás zajímat
Jeřabina sterilovaná
Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé. Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut.
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
Chutný čaj z černé jeřabiny
Chladnější večery nás ponoukají k tomu, uvařit si dobrý, teplý čaj. Zkuste si uvařit čaj z černé jeřabiny. Dáme si vařit vodu. Připravíme si hrnek na čaj. Nandáme kuličky z černé jeřabiny. Osladíme a dáme koření (hřebíček). Přilijeme uvařenou vodu. Odložíme na pár minut stranou. (cca 5 minut). Pak s
Podobné recepty jako Chutný čaj z černé jeřabiny
Griotka z černých jeřabin
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
Jeřabinový kompot recept
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s…
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
Likér z černých jeřabin recept
Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a který jistě dobře poslouží jako jedlý dárek. Krok 1: 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Krok 2: Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povařím
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Boršč bez masa
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a se
Podobné recepty jako Boršč bez masa
Griotka z černé jeřabiny recept
Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření. Krok 2: Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Krok 3: Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 minut. Krok 4: Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky. Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron
Podobné recepty jako Griotka z černé jeřabiny
Vejmrda
Vejmrda je oblíbená příloha k pečenému kolenu, zabijačkovému guláši či jiným zabijačkovým dobrotám. V české kuchyni má velkou tradici. Ostrost dodá pokrmu křen, sladkost červená jablka. K dochucení vejmrdy už stačí jen ocet, cukr a trocha masového vývaru. Kdo má raději přílohu ostřejší, přidá více k
Podobné recepty jako Vejmrda
Sirup z jeřabiny recept
Jeřabiny jsou drobné a netradiční ovoce. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin, nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup. Sirup je vyroben rychle a nepotřebujete k němu žádné speciální náčiní. Krok 1: Omyté jeřabiny rozemeleme nebo rozmixujeme a dáme do kast
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Litý koláč z černých jeřabin recept
Krok 1: Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka. Krok 2: Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem. Krok 3: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.
Podobné recepty jako Litý koláč z černých jeřabin
Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe př
Podobné recepty jako Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
Jelítka Rozpis na 10 kg recept
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky. Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu. Nevyhovuje vám tento recept?
Podobné recepty jako Jelítka Rozpis na 10 kg
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl recept
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.
Podobné recepty jako Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku za kukuřičné lupínky, bedlové řízky tak budou krásně křupavé. Krok 1: Lupínky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem na kousky podobné strouhance. Krok 2: Vejce prošleháme s mlékem, škrobem, solí a pepřem.
Podobné recepty jako Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Bedly jako škvarečky recept
Pred pár dňami som jedla prvýkrát v živote - a bola som mimo z tejto dobroty. Akosi som tento spôsob úpravy bediel ignorovala, ani neviem prečo. Len som doteraz vysmážala, alebo plnila malé hlavičky. Ale akonáhle natrafím na bedle, zas budú "škvarečky".
Podobné recepty jako Bedly jako škvarečky
Vejmrda po staročesku recept
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně. Krok 1: Vejmrdu připravujeme den předem, aby se chutě pěkně propojily. Krok 2: Křen nastrouháme
Podobné recepty jako Vejmrda po staročesku