Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí ...
Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na topinky či těstoviny. Krok 1: Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
Podobné recepty jako Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí ...
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Krok 1: Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme. Krok 2: Krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Krok 3: Krouhanku necháme odkapat, mezitím připravíme nálev z vody, soli, cukru a octa který necháme svařit cca 5 minut.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Sterilované bílé zelí recept
Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako příloha k masům nebo jako základ do salátů. Dobré je i samotné. Krok 1: Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vo
Podobné recepty jako Sterilované bílé zelí
Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Sterilovaná zeleninová směs s houbami - recept: Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme.
Podobné recepty jako Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninový salát ze sterilované zeleniny
Zeleninový salát ze sterilované zeleniny - recept: Celer, ananas, kukuřici, jablko, pórek, vejce dáme do větší misky postupně po vrstvách, přikryjeme fólií a necháme cca 12 hod. uležet. Pak vylijeme.
Podobné recepty jako Zeleninový salát ze sterilované zeleniny
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Necháme vychladnout (zatím nachystáme do čistých sklenic zeleninu) a prochladlým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Utěrkou otřeme hrdla naplněných sklenic, zavíčkujeme a dáme sterilizovat.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu recept
Křupavé kousky celeru jsou pečlivě naloženy ve sladkokyselém nálevu, který jim dodává jemnou pikantnost a příjemnou sladkost. Ideální k masu, do salátů nebo jako samostatná chuťovka. Krok 1: Celer očistíme a nastrouháme. Krok 2: Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou.
Podobné recepty jako Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu
Čalamáda moc dobrá recept
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Sterilované dýňové zelí
Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova ideální příloha k pečenému masu. Krok 1: Dýni oloupeme, rozřízneme napůl, zbavíme semen a nastrouháme na hrubo. Krok 2: Dýni promícháme se solí, cukrem, kmínem a octem. Necháme zhruba hod
Podobné recepty jako Sterilované dýňové zelí
Sterilované cuketové zelí recept
Velkou úrodu i lehce přerostlých cuket hravě zpracujete pomocí tohoto receptu na sterilované cuketové zelí. Zavařte cukety do sklenic a v zimě…
Podobné recepty jako Sterilované cuketové zelí
Cuketa sterilovaná, bez ochucení recept
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná nasladko i naslano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Podobné recepty jako Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Zeleninový salát sterilovaný recept
Zeleninový salát sterilujeme podle velikosti sklenic 15 - 20 minut při 85°C. Zveřejněno 21. 8. 2013. Zavařuji tak zeleninu ze zahrádky, kterou nestačíme spotřebovat. Při přípravě je nutné dodržet postup, jinak rajčata se rozvaří. Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná.
Podobné recepty jako Zeleninový salát sterilovaný
Cuketové zelí sterilované recept
Pokud se nám urodilo mnoho cuket, můžeme je uchovat na zimu v podobě zavařeného cuketového zelí. V případě potřeby ho máme vždy po ruce a zcela jistě nám potom dokáže šetřit čas. Krok 1: Cuketu oloupeme, vykrájíme a nastrouháme. Krok 2: Přidáme 1 kg cibule, kterou nakrájíme na kostičky. Přisypeme 4
Podobné recepty jako Cuketové zelí sterilované
Fazolový salát k zavaření /sterilaci/ recept
Krok 1: Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na 2 dl oleje až do změknutí. Krok 2: Uvaříme fazole ve slané vodě, podušenou zeleninu a fazole promícháme. Přidáme 2 dl octa, 1/4 kg cukru a trošku chilli. Krok 3: Plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80°C.
Podobné recepty jako Fazolový salát k zavaření /sterilaci/
Sterilované okurky recept
Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření: • 3 kolečka mrkve • 3 kolečka cibule • 2 kolečka křenu • 3 nová koření • 3 pepře • 2 hřebíčky • ¼ lžičky hořčičného semínka • kousek bobkového listu a kopru Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.
Podobné recepty jako Sterilované okurky
Jablečný mošt sterilovaný
Krok 1: Důležitý je výběr jablek. Samozřejmě chemicky neošetřované, bio. Tvrdé, šťavnaté, spíše sladší odrůdy, a nejlépe čerstvě utržené. "Moučná", "kožená" jablka dávají hodně pyré a málo šťávy, my potřebujeme pravý opak. Krok 2: Dále budeme potřebovat odšťavňovač - šnekový, nízkootáčkový. A dvě sí
Podobné recepty jako Jablečný mošt sterilovaný
Sterilovaná paprika s olejem recept
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se přidává olej, paprika tím získá typickou chuť. Krok 1: Z vody, octa, soli a cukru uvaříme nálev, který necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Sterilovaná paprika s olejem
Kvašené zelí
Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové teplotě necháme kvasit, dokud nejsme spokojeni s jeho chutí. Krok 1: Najemno nakrájené zelí přidáme do misky s vodou a 2 hrstmi moř
Podobné recepty jako Kvašené zelí
Čalamáda velmi chutná
Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Podobné recepty jako Čalamáda velmi chutná