Španělský ptáček recept
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky z vepřového recept
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky recept
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělské ptáčky z vepřového
Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček
Španělský ptáček podle receptu Romana Vaňka...s menšími úpravami: rozhodně vyzkoušejte, Marcela z blogu Pradobroty si ho velmi oblíbila! Toto typicky české jídlo vaří doma téměř každý a vždy trochu jinak :)
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k nim i houskové knedlíky. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo a oloupeme je. Pak je nakrájíme na čtvrtky, stejně tak nakrájíme na menší kousky i kyselé okurky, slaninu a párek.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček
Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4 nakládané okurky, klínek špeku a měsíček cibule. To celé zamotejte, svažte režnou nití, není potřeba nijak úhledně.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? V hrnci osmahneme cibuli na tuku, přidáme ptáčky, osmahneme je. Podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou měkké. Zveřejněno 2. 8. 2009. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Ohodnotit recept (12 hodnocení) Podělte se o fotky uvařeného receptu!
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Falešné španělské ptáčky II.
Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrajené, okořeněné maso (můžete osolit, opepřit až na pánvi, když děláte kousky) a osmahneme. Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Poté podlijeme maso hovězím
Podobné recepty jako Falešné španělské ptáčky II.
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou recept
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo. Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Španělský ptáček – Honzova improvizace recept
Krok 1: Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a opepřete. Krok 2: Pak poklademe plátek anglické slaniny, kousek okurky, čtvrtku vejce a kousek párku nebo klobásky.
Podobné recepty jako Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělský ptáček s hlívovou omáčkou recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? Necháme zasmažit, podle chuti ještě osolíme a přidáme koření, přilijeme vývar a dusíme na mírném plameni do změknutí masa. Maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vlažné vodě. Z masa sundáme nitě, vrátíme zpět do omáčky a necháme ještě zhruba 20 min
Podobné recepty jako Španělský ptáček s hlívovou omáčkou
Španělské ptáčky z mletého masa recept
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček s rýží recept
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Podobné recepty jako Španělský ptáček s rýží
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? Zbylou uzeninu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme uzený bok a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli. Mícháme přibližně 5 minut, dokud se cibule nezbarví dozlatova. Přidáme hořčici, podlijeme vývarem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Španělské ptáčky podle mojí babičky recept
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen rozplynou na jazyku. Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky podle mojí babičky
Španělské ptáčky z východu recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? Na oleji opražíme narezanú cibuľu a ne nej orestujeme zo všetkých strán „vtáčky“. Pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Dusíme do mäkka ( robím vždy v tlakovom hrnci, je to cca 40 min od začiatku varu ). Hotové vtáčiky podávame s ryžou a ľu
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z východu
Španělský ptáček z trouby
Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií. Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými. dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či
Podobné recepty jako Španělský ptáček z trouby