Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem. Krok 1: Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut přikryté vykynout.
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Typické chudé jídlo z italského venkova, které zasytí kombinací pár surovin. Krátké těstoviny se perfektně obalí omáčkou a drobné fazole s nimi překvapivě dobře souzní. Vaří ho Carmela v druhém dílu Kmotra, když s Vitem začali žít ve skromném bytě na 10. avenue v New Yorku. Vito pracuje v obchodě Ge
Podobné recepty jako Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Klasická italská pochoutka, kterou si už po prvním ochutnání zamilujete. Šťavnatá slanina dodá tomuto jídlu teprve tu správnou lahodnou chuť! Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo másle).
Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku
Pravé italské tagliatelle recept
Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety, bazalku a provensálské bylinky, osolíme a ještě chvilku dusíme až jsou žampiony měkké. Pak dáme rajčatový protlak naředěný vodo
Podobné recepty jako Pravé italské tagliatelle
Spaghetti aglio olio e peperoncino recept
Špagety s česnekem, olivovým olejem, petrželkou a chilli papričkami patří mezi oblíbené stálice italské kuchyně. Důležité je použít kvalitní suroviny a dodržet správný poměr česneku a chilli. Chutě výsledného pokrmu musí být vyvážené.
Podobné recepty jako Spaghetti aglio olio e peperoncino
Vepřové maso po italsku
Zalít protlakem a zhruba stejným množstvím vody (vypláchneme plechovku od protlaku), přidat oregano a dusíme asi 15 minut v tlakovém hrnci. Každou porci zasypeme strouhaným sýrem. Jako přílohu mám nejraději rýži, ale dobré jsou i těstoviny či knedlík. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Vepřové maso po italsku
Spaghetti pomodoro
Spaghetti pomodoro - recept: 1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě
Podobné recepty jako Spaghetti pomodoro
Bramborová lepenice s jitrnicí a jelitem
Lepenice je jednoduchý recept, který se v období zabijaček náramně hodí. :) Je to vlastně příloha, která se hodí k opečeným zabijačkovým specialitám, nicméně pochutnáte si na ní i jen tak. vepřové jitrnice (jelita, pečený prejt, …) Brambory oloupejte a dejte je vařit do osolené vody s kmínem.
Podobné recepty jako Bramborová lepenice s jitrnicí a jelitem
Italská caponata z prosluněné Sicílie
Surovinami může připomínat ratatouille, ale jde o tradiční italské jídlo, které se hojně vaří na Sicílii. Léto na talíři jedna báseň! Caponatu můžete podávat v menších porcích jako skvělý předkrm, ale samozřejmě zastane i hlavní chod.
Podobné recepty jako Italská caponata z prosluněné Sicílie
Špagety aglio e olio recept
Jak připravit Spaghetti aglio olio e pepperoncino? Naučíme vás rychlé, výborné a jednoduché italské jídlo
Podobné recepty jako Špagety aglio e olio
Domácí italské sugo
Rajčata se hodí do leča, kečupu, můžete je připravit pečená ve vlastní šťávě, ale výtečná jsou samozřejmě na italské sugo – nenahraditelnou klasiku. Využijete ho na pizzu nebo třeba do těstovin. Recept je sice trochu časově náročnější, ale domácí je domácí. :)
Podobné recepty jako Domácí italské sugo
Těstoviny pomodoro recept
Na olivový olej dáme rozmáčknutý česnek a rajčata, podlijeme trošinkou vývaru ( nejlíp domácí, ale pro hodně vytížené klidně i z kostky ) a cca 2-3 minutky prováříme. Pak vyndáme česnek, rajčata vidličkou rozmačkáme a přidáme máslo, petržel, bazalku, pepř.
Podobné recepty jako Těstoviny pomodoro
Kaiserschmarrn – Císařský trhanec se švestkovým kompotem ...
Kyprá sladká suflovaná palačinka s ovocným kompotem patří do rakousko-uherské kuchyně naprosto neoddělitelně, přestože je v závěru oddělena na kousky, což je jejím typickým znakem, a proto se jí říká trhanec.
Podobné recepty jako Kaiserschmarrn – Císařský trhanec se švestkovým kompotem ...
Kremrole z křehkého těsta recept
Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z křehkého smetanového těsta podle receptu našich babiček. Krok 1: Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme
Podobné recepty jako Kremrole z křehkého těsta
Makaróny se sýrem jako od italské babičky
Domácím makarónům se sýrem se prostě nic nevyrovná. Tohle jídlo je rychlé samo o sobě, ale pokud si jeho přípravu chcete ještě více usnadnit, můžete použít předstrouhaný sýr. Předehřejte troubu na 190 °C. Těstoviny uvařte podle návodu, slijte, propláchněte studenou vodou a po vykapání přemístěte do
Podobné recepty jako Makaróny se sýrem jako od italské babičky
Špagety pomodoro recept
Krok 1: Oloupeme česnek a necháme ho v celku. Na jemno nasekáme čerstvou bazalku, pokud je sušená, tak sekat nebudeme. Krok 2: Dáme spařit rajčata - stačí je dát do hrnce a zalít vroucí vodou, nechat je tam cca 7-10 minut, poté je vyjmeme a oloupeme.
Podobné recepty jako Špagety pomodoro
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny
Podobné recepty jako Spaghetti aglio olio e peperoncino
Plzeňský špíglák
Krok 1: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu v chladu odležet, poté osolíme opepříme. Krok 2: Plátky slaniny opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, koření, položíme plátky kapra kůží dolů, podlijeme pivem a dusíme za občasného přelití ryby do měkka.
Podobné recepty jako Plzeňský špíglák
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Geniální lehounká polévka z pár ingrediencí, ale obrovským chuťovým nábojem, je co do obtížnosti přípravy až směšně snadnou záležitostí. A tak stojí a padá s tím, k čemu se římští labužníci modlí: dokonalými domácími surovinami.
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Zelňáky
Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si výtečné zelňáky ihned zamilujete. Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín.
Podobné recepty jako Zelňáky