Koprovka se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Poctivá koprová omáčka se vaří ze zeleninového vývaru, do kterého se přidá smetana, kopr a ocet. A pokud si k ní připravíte drobné brambůrky grenaille a ztracené vejce, jehož žloutek se po rozkrojení smíchá se sametově hebkou omáčkou a mírně ji osladí, nejspíš si koprovku zamilujete. Vývar ohřejte.
Podobné recepty jako Koprovka se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Cibulovo smetanový osúch (a česnekový) recept
Postupne pridávame vlažnú vodu a olej, vypracujeme polotuhé pružné cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú vyvaľkáme (najlepšie priamo na pečiacom papieri) a dáme na veľký plech. Znovu ho necháme v teple kysnú
Podobné recepty jako Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)
Koprová omáčka recept
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová koprová omáčka je připravená velmi rychle. Krok 1: Do rozpuštěného másla přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku.
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Granadýr slovenské jídlo na vidličku
Typicky podzimní a syté jídlo, které připravíte z několika surovin a za pár minut. Setkáte se s ním ve slovenské kuchyni, ale například i maďarské. Spojení brambor a těstovin se možná zdá nezvyklé, ale věřte nám, že vás bude bavit! Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Do dalšího hrnce dejte vařit
Podobné recepty jako Granadýr slovenské jídlo na vidličku
Rychlá koprová omáčka recept
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla příjemně sladkokyselá. Rozpustíme máslo, přisypeme na něj mouku a osmažíme do světlé jíšky. Poté ji zalijeme vývarem.
Podobné recepty jako Rychlá koprová omáčka
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Sladkokyselá omáčka je klasikou českých jídelen. Buď ji milujete nebo nenávidíte. Kopr můžete využít i do zeleninového salátu, do okurkového nálevu nebo třeba do kulajdy. V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Drobně pokrájené zelí dáme do mísy, osolíme, trochu osladíme a promícháme. Zelí i trochu pomačkáme, aby pustilo šťávu. Pak přidáme cibuli, kopr a pár kapek oleje, dochutíme citronovou šťávou a dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Sladkokyselý zelný salát s koprem
Čočka na kyselo
Čočka je prostě a jednoduše novoroční klasika. Jídlo plné přírodních bílkovin je hotové během chvilky a stojí doslova pár korun. Můžete ji doplnit kouskem uzeného a sázeným vejcem, i samotná je ale výtečná. Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka.
Podobné recepty jako Čočka na kyselo
Česnekový osúch recept
Do múky vmiešame soľ, pridáme kvások z droždia, olej (70 ml) a pridávame vodu, vypracujeme polotuhé cesto. Hustota asi ako na knedlíky. Dobre vypracujeme, pomúčime a prikryjeme utierkou. Necháme v teple vykysnúť na dvojnásobný objem.
Podobné recepty jako Česnekový osúch
Hranolky s krevetami a koprovým dipem
Hledáte chuťovku k vínu nebo něco chutného k televizi? Nemusíte se pouštět jen do chipsů či oříšků, připravte si k zobání krevety na špízu a k nim křupavé hranolky s koprovým dipem. Jakmile se poprvé pustíte do jídla, nebudete chtít přestat. hranolky (např. McCain Crispers) 1 balení.
Podobné recepty jako Hranolky s krevetami a koprovým dipem
Lepší koprovka recept
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem. Krok 1: Mléko dáme vařit s dvěma lžícemi kopru. Osolíme a přidáme trochu vývaru.
Podobné recepty jako Lepší koprovka
Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Kapří hranolky: V hlubokém hrnci rozpalte litr oleje, měl by mít zhruba 190 °C a dosahovat do výšky asi 6 cm, je třeba, aby byly kousky kapra při smažení zcela ponořené. Můžete použít také fritézu. Na filetech ponechte kůži a pokrájejte je na proužky asi 2 cm široké. Hladkou mouku smíchejte s paprik
Podobné recepty jako Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Nejmilejší koprovka recept
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud patříte do té první skupiny, smetanová koprová omáčka vás zajisté potěší svojí sladkokyselou chutí. Podáváme ji s masem nebo s vejci uvařenými natvrdo. Krok 1: Mléko převaříme s koprem. Přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě a provaříme zhruba
Podobné recepty jako Nejmilejší koprovka
Kopr v sladkokyselém nálevu recept
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému nebo mraženému vám omáčku i ochutí. Krok 1: Suroviny na nálev svaříme. Krok 2: Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček.
Podobné recepty jako Kopr v sladkokyselém nálevu
Losos s koprovým přelivem recept
Vyzkoušejte lososa opečeného na másle a podávaného s koprovým přelivem, který krásně zjemní smetana. Šťavnatý, aromatický losos a výraznější chuť kopru jsou skvělou kombinací chutí. Krok 1: Porce masa osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a zlehka posypeme koprem.
Podobné recepty jako Losos s koprovým přelivem
Osúch s pastou z husích jater recept
Osúchy se pekly na kraji plotny a hotové potíraly sádlem nebo máslem. Upekl jsem je na dovolené a k potření použil pastu z husích jater. U surovin gramáž neuvádím, ty jsem se dozvěděl až na dovolené a těsto zpracoval "od oka". Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Ohodnotit r
Podobné recepty jako Osúch s pastou z husích jater
Sádlo z trouby bez míchání recept
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou. Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Podobné recepty jako Sádlo z trouby bez míchání
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem. Krok 1: Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut přikryté vykynout.
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám KUŘE V SOLI recept ...
Jen kuřecí maso, sůl a chuťovým výsledkem je kuře jako grilované na ohni. Krok 1: Do pekáčku nasypeme 1 kg soli. Na to položíme omyté a očištěné kuře a lehce ho osolíme zvenku i zevnitř. Krok 2: Pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny. Krok 3: Pak už jen odřízneme kůži, která se dotýká soli, naporcujeme a s
Podobné recepty jako Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám KUŘE V SOLI ...