Květák ve sladkokyselém nálevu recept
Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti. Využijete jej nejen jako přílohu, chutná skvěle i samotný. Krok 1: Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Krok 2: Vodu okyselíme kyselinou citronovou a přivedeme k varu. Vložíme růžičky květáku a vařím
Podobné recepty jako Květák ve sladkokyselém nálevu
Sladkokyselý sterilovaný květák
V zimě se bude sterilovaný květák rozhodně hodit! Nakupte si krásné kousky a připravte je ve sladkokyselém nálevu :) Cukru a soli dejte podle chuti. Záleží, jak nálev máte nejraději. Pro pikantnost můžete do sklenic přidat chilli papričky. Květák omyjte, zbavte listů a rozeberte na růžice. Větší pře
Podobné recepty jako Sladkokyselý sterilovaný květák
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a další zeleninu) se umělému sladidlu zcela vyhnete.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Sladkokyselý karamelizovaný květák
Restování květáku v rozpálené pánvi dohněda zvýrazní jeho přirozenou sladkost. Karamelová příchuť je zvýrazněná pikantní glazurou a kapkou kyselé, na vitamin C bohaté citronové šťávy. Podávejte jako přílohu k masu nebo samostatně jako lehký bezmasý pokrm, třeba jen s listovým salátem.
Podobné recepty jako Sladkokyselý karamelizovaný květák
Znojemský nálev na okurky recept
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat. Krok 1: Do hrnce dáme všechny suroviny na nálev a necháme krátce přejít varem asi 2-3 minuty. Pak dáme
Podobné recepty jako Znojemský nálev na okurky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C. RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Houby ve sladkokyselém nálevu
Houby ve sladkokyselém nálevu? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Připravíme si 10 skleniček na zavařování, které máme předem umyté a víčka potřená francovkou. Všechny skleničky naplníme a zavřeme a dáme do hrnce s pokličkou zavařit na cca 20 minut. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osv
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Bramborový salát se sladkokyselým nálevem - recept: Dáme si vařit vajíčka a brambory ve slupce.Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka také oloupeme.Pro lepší zamíchání střídavě.
Podobné recepty jako Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Sladkokyselé houby recept
Očištěné houby povaříme 3-5 minut ve vodě se solí, vychladlé je narovnáme do sklenic, proložíme zeleninou (kvůli barvě), zalijeme nálevem a uzavřené sklenice sterilujeme 30 minut při 100 °C. Používáme nejdříve za 4 týdny (doporučují v kuchařce - podle vlastní zkušenosti není třeba čekat tak dlouho).
Podobné recepty jako Sladkokyselé houby
Sladkokyselé nakládané houby
Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší, pevné houby, které si zachovají křupavost.
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Krok 1: Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Krok 2: Na nálev smícháme všechny suroviny a povaříme 15 minut, pak necháme vychladit. Krok 3: Lusky scedíme, případně pokrájíme a narovnáme do sklenic. Přidáme
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví - recept: Jemně nakrouhané zelí a nastrouhanou mrkev dáme do mísy, maličko osolíme, posypeme malým množstvím cukru - mrkev je sladká, tak raději salát podle
Podobné recepty jako Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Kopr v sladkokyselém nálevu recept
Krok 1: Suroviny na nálev svaříme. Krok 2: Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Krok 3: Kopr opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno a naskládáme do sklenic. Krok 4: Zalijeme horkým nálevem. Skleničky otřeme, uzavřeme a sterilujeme 20 minut na 85 °C. Krok 5: Použijeme na přípravu koprové omáčky.
Podobné recepty jako Kopr v sladkokyselém nálevu
Celer ve sladkokyselém nálevu recept
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut).
Podobné recepty jako Celer ve sladkokyselém nálevu
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem - recept: Drobně pokrájené zelí dáme do mísy, osolíme, trochu osladíme a promícháme. Zelí i trochu pomačkáme, aby pustilo šťávu. Pak přidáme cibuli, kopr a pár.
Podobné recepty jako Sladkokyselý zelný salát s koprem
Žampiony zavařené na sladkokyselo recept
Krok 1: Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký oblíbený. Krok 2: Žampiony očistíme. Povaříme je asi 5 minut v trochu osolené a okyselené vodě, necháme okapat.
Podobné recepty jako Žampiony zavařené na sladkokyselo
Základní sladkokyselá zálivka na rajčatový salát s cibulí recept ...
Pokud máte na zahrádce zralá voňavá rajčata, určitě přijde vhod recept na sladkokyselou salátovou zálivku. Během několika málo minut pak připravíte výtečný a zdravý rajčatový salát, který vás v horkém letním dni skvěle osvěží. Krok 1: Listovou petrželku nasekáme.
Podobné recepty jako Základní sladkokyselá zálivka na rajčatový salát s cibulí ...
Sladkokyselá řepa recept
Dresink si připravíme z oleje, octa, medu, soli a pepře. Promícháme a nalijeme na salát. Necháme odležet 30 minut. Podáváme jako přílohu k masům, zapečeným těstovinám, nebo s pečivem.
Podobné recepty jako Sladkokyselá řepa
Retro bramborový salát se zeleninou a sladkokyselou ...
Tento bramborový salát se dělával u nás doma, a to nejen o Vánocích, v době, než přišla do módy Majolka®. Já se k němu v posledních letech vrátila - ke smažené rybě chutná opravdu dobře. O Vánocích se konzumuje spousta leckdy tučných dobrot, tak odlehčený salátek přijde k chuti. V salátu bylo původn
Podobné recepty jako Retro bramborový salát se zeleninou a sladkokyselou ...