Kuřecí stehna 100x jinak recept
Kuřecí stehna plněná jablkem, nivou a slaninou nejsou na talíři vůbec nudná. Spolu s rýží či těstovinami udělají spoustu parády. Jsou sice trochu…
Podobné recepty jako Kuřecí stehna 100x jinak
BOWLE rady jak ji správně připravit
SEKT A VÍNO Používáme pokud možno suché druhy, aby bowle nebyla příliš sladká - mohla by potom po ní bolet hlava. Velmi vhodný je sekt a lehké bílé víno z hroznů odrůdy ryzlink. 5. ABY HEZKY OSVĚŽILA Dobře vychlazený sekt přiléváme do nádoby až krátce před podáváním - tak bude nápoj správně perlit a
Podobné recepty jako BOWLE rady jak ji správně připravit
Hemenex recept
Ham and eggs, neboli česky hemenex, je univerzální jídlo, které si můžete obměnit dle chuti nebo zásob v lednici. Ať už si ho připravíte jako vydatnou snídani nebo rychlou večeři, vždy skvěle zasytí a ještě lépe chutná. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme cibulk
Podobné recepty jako Hemenex
Nejúžasnější jogurtové řízky
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její "suchost" nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po "jogurtové" úpravě šťavnaté, výborné, můj konzervativní manžel jen slintal.
Podobné recepty jako Nejúžasnější jogurtové řízky
Langoše
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme. Poté z těsta tvarujeme placičky (langoše) a na oleji je po obou stranách opečeme. Potíráme kečupem, utřeným česnekem se solí a sypeme strouhaným sýrem.
Podobné recepty jako Langoše
Tatarský Biftek pravý
Krásně maso zjemní a dostane trochu jinou chuť. Ale podstatné: každému dám na talíř kolo masa s důlkem uvnitř, kde je žloutek a veškeré ingredience dávám zvlášť , neboť každý si ho míchá jinak. A nedělám ho z pravé svíčkové, ale klidně z nepravé. Maso velmi důkladně odblaním a 2x umelu. Dobrou chuť.
Podobné recepty jako Tatarský Biftek pravý
Opravdu jedlé jáhly :) recept
Tento chuťově vyvážený recept v sobě kombinuje jáhly, Nivu, listový špenát a cuketu, dochucené česnekem a bazalkou. Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit v poměru 1:2 (1 díl jáhly : 2 díly voda), trvá to jen 10 minut. Omyjeme špenát, očistíme a nakrájíme cuketu, očistíme a prolisujeme česnek. Nivu
Podobné recepty jako Opravdu jedlé jáhly :)
Pravý segedínský guláš
Masox bych do žádného jídla nedávala, ale jinak ten recept zní skvěle. Segedínský guláš je úžasné jídlo.
Podobné recepty jako Pravý segedínský guláš
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak recept
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně, s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na časově úspornější variantu - v papiňáku. A pro obohacení chuti nesmí chybět víno. Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, tučnější části tro
Podobné recepty jako Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...
Sekty se ale mohou vyrábět i z dalších druhů révy jako Chardonnay, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Bianca, Frankovka nebo vzácnější Cabernet Sauvignon a Pinot Noir. Sekty z těchto odrůd ale už nemohou nést název Prosecco.
Podobné recepty jako 4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Klasická italská pochoutka, kterou si už po prvním ochutnání zamilujete. Šťavnatá slanina dodá tomuto jídlu teprve tu správnou lahodnou chuť! Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo másle).
Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku
Prdelačka recept
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje. Krok 1: Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Krok 2: Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a z
Podobné recepty jako Prdelačka
Kanapky podle paní Gáborové recept
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou, sýrem či zeleninou. Krok 1: Aspik zalijeme 200 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zahřejeme (pozor nesmí se vaři
Podobné recepty jako Kanapky podle paní Gáborové
Segedínský guláš maďarské babičky
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené.
Podobné recepty jako Segedínský guláš maďarské babičky
Jihočeský kočičák (lepenice)
Kočičák (lepenice trochu jinak) Recept ještě nebyl hodnocen 5,0 Lusinda79 Jihočeské bosáky-drbáky Recept ještě nebyl hodnocen 4,9 Bibinka 30 min Jihočeská lepenice Recept ještě nebyl hodnocen 4,8 Klarak 45 min Lepenice Recept ještě nebyl hodnocen 4,4 Jitka a Vlastik ...
Podobné recepty jako Jihočeský kočičák (lepenice)
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Lečo, jak ho dělám já recept
Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.
Podobné recepty jako Lečo, jak ho dělám já
Vaječný likér 8x jinak recept
Vaječný likér 8x jinak. Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/W8xo
Podobné recepty jako Vaječný likér 8x jinak
Domácí rybízová marmeláda recept
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba zavařovat, naplněné a dobře uzavřené sklenice stačí jen na chvíli otočit dnem vzhůru.
Podobné recepty jako Domácí rybízová marmeláda