Voňavá dýňová zavařenina recept
Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji přimíchat třeba do ovesné kaše. Krok 1: Dýni očistíme a pokud nemáme dýni hokaido, tak i oloupeme. Vydlabeme semínka.
Podobné recepty jako Voňavá dýňová zavařenina
Dýňová zavařenina recept
Krok 1: Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s vodou a ostatními surovinami vaříme do změknutí. Krok 2: Pokud chceme mít zavařeninu jemnější, můžeme jí ještě rozmixovat. Krok 3: Zavařenina je dobrá na koláče, do buchet, nebo i do sladkých kynutých knedlíků.
Podobné recepty jako Dýňová zavařenina
Brusinková zavařenina recept
Krok 1: Omyté brusinky si odvážíme a dáme do nádoby DP. Krok 2: Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Krok 3: Zapneme program zavařenina/marmeláda. Krok 4: Po ukončení programu plníme do sterilizovaných horkých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Krok 5: Po cca 10 min. otočíme zpět a necháme
Podobné recepty jako Brusinková zavařenina
Cuketové zelí zavařené
Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C. V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Cuketové zelí zavařené
Zavařená dýně
Zavařená dýně - recept: Dýni rozkrojíme, vydlabeme jádra, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vinný ocet smícháme s vodou a tímto nálevem zalijeme nakrájenou dýni.
Podobné recepty jako Zavařená dýně
Šípková zavařenina
Ke šťávě přisypte cukr s hřebíčkem a vařte za občasného míchání při mírné teplotě ještě 1 hodinu do zhoustnutí. Ke konci vaření vložte sklenice a víčka do trouby vyhřáté na 100 °C, a když se zahřejí, vyjměte je a sklenice zatepla naplňte zavařeninou. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte je do dru
Podobné recepty jako Šípková zavařenina
Švestková zavařenina s ořechy
Zkuste švestky uchovat i v podobě výtečného džemu s pomerančem a ořechy, který se hodí na lívance, na chleba i do jogurtu či ranní kaše. Klasickou zavařeninou ze švestek jsou povidla. Na někoho ale mohou být příliš hutná a výrazná.
Podobné recepty jako Švestková zavařenina s ořechy
Jablka v županu
Jablíčka naplněná směsí ořechů a koření, zabalená do listového těsta a upečená v troubě, jsou skvělý dezert nejen pro chladné dny. Jablka umyjeme, osušíme a vykrajovátkem je zbavíme jadřinců. Ořechy nahrubo nasekáme a v misce smícháme se zavařeninou, skořicí a třtinovým cukrem.
Podobné recepty jako Jablka v županu
Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí ...
Podělte se o fotky uvařeného receptu! Nejlépe v pekárně zaděláme těsto. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní. Smotáme a pomašlujeme vejcem. Pečeme na…
Podobné recepty jako Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí ...
Zavařené jídlo na dovolenou
Vždy, když se chystám na dovolenou, kde je ubytování bez jídla, nebo několikadenní výlet do kempu, zavařím jídlo a pak nikde nemusím dlouho vyvářet nebo shánět restaurace. Zavařit se dají omáčky, guláše, ale i upečené maso, které přijde vhod při pěší túře. Pečené maso si každý připravuje podle svého
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Malinová zavařenina
Do každé skleničky dejte pár lístků čerstvé máty, zalijte zavařeninou, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát. Malinová zavařenina? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Malinová zavařenina
Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Hotové maso ve vlastní šťávě se hodí jako rychlá večeře s chlebem a salátem, ale je skvělé například do rizota, do omáček na těstoviny nebo do masových pomazánek. Lze z něj ale připravit i omáčku, stačí orestovat cibuli a houby, lehce zaprášit moukou, podlít trochou vývaru a přidat naložené maso.
Podobné recepty jako Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Jablková zavařenina s kávou recept
Krok 1: Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Krok 2: Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte pevné. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou.
Podobné recepty jako Jablková zavařenina s kávou
Jeřabinová zavařenina recept
Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě. Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici. Vaříme tak dlouho, d
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
Zavařené maso na dovolenou
Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C. Je to rychlá příprava, a maso je výborné i po studenu. K obědu stačí maso jen ohřát a dochutit
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Zavařené vepřové maso recept
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme a zavíčkujeme. Krok 2: Sterilujeme při 100 °C asi 2,5 hodiny. Krok 3: Maso je výborné jak za studena, tak i ohřáté, třeba s bramborem.
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Zavařené maso recept
Nejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené maso je šťavnaté, příprava je snadná, ale má svá pravidla. Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min st
Podobné recepty jako Zavařené maso
Zavařený jablečný kompot
Tento tradiční kompot je připravován z vybraných, šťavnatých jablek, která jsou zavařena jen s trochou cukru. Krok 1: Do velké mísy, do které se vám vejdou všechna jablka, dejte vodu do zhruba její poloviny. Do ní poté vymačkejte šťávu z poloviny citronu. To bude bránit tomu, aby jablka zhnědla.
Podobné recepty jako Zavařený jablečný kompot
Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já
Krok 1: Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno čtverec kůže, naplníme masem, opět dáme čtverec kůže, lžíci převařené vody, lžičku sádla a
Podobné recepty jako Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já