Máslový řízek podle p.Sapíka recept
Řízek zase trochu jinak, velmi chutně, inspirován podle pořadu Česko na talíři. Použijeme vepřovou plec, kterou rozmixujeme ve směsi smetany a koření. Muškátový oříšek dodá příjemnou vůni i chuť. Řízky pečeme v troubě. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Podobné recepty jako Máslový řízek podle p.Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka - recept: Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na.
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Recept Babica vs sapík-ledvinky + video recepty, články a tipy Jídlo.cz
Recepty na Babica vs sapík-ledvinky , video recepty, články a tipy, které vám pomohou připravit jídlo, které bude opravdovým kulinářským zážitkem.
Podobné recepty jako Recept Babica vs sapík-ledvinky + videoy, články a tipy Jídlo.cz
Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky recept
Krok 1: Nejprve prošpikujeme maso špalíčky slaniny a osolíme ho. Prošpikujeme ho tak, že nožem prořízneme otvory, do kterých "navrtáme" slaninu. Ideálně nám to půjde, pokud necháme proužky slaniny před tím v mrazáku zmrznout. Krok 2: Poté na másle necháme zesklovatět cibulku a na ni dáme všechnu zel
Podobné recepty jako Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky
Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce
Na přípravě sulcu není nic složitého, jen je třeba počítat s časem na ztuhnutí v lednici. Hotová huspenina je krásně barevná díky kořenové zelenině, chuťově výborná a navíc plná kolagenu – takže prospěšná pro klouby a chrupavky. Do formy na srnčí hřbet. Krok 1: Vepřové nožičky a maso omyjeme, popříp
Podobné recepty jako Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce
Křenová omáčka od babičky
Přidáme do omáčky a vše ještě asi 10 minut za stálého míchání povaříme. Jakmile omáčka vychladne přidáme zakysanou smetanu a podle chuti citrón a cukr. Pokud bychom přidali zakysanou smetanu a citrón do horké omáčky, srazila by se. Po ochucení můžeme omáčku dle libosti ohřívat. Nejlépe chutná s kned
Podobné recepty jako Křenová omáčka od babičky
Domácí vepřové sádlo a křupavé škvarky podle Florentýny ...
Sádlo vzniká vyškvařením vepřového tuku. Čím je syrové sádlo vyšší, tím budou škvarky lepší. Poctivou tukovou vrstvou se chlubí přeštické prase nebo domácí pašík, občas na vysoké sádlo narazíte i u prasat z menších chovů, poptejte se u svého řezníka. Škvaření sádla nevoní úplně libě, proto ho raději
Podobné recepty jako Domácí vepřové sádlo a křupavé škvarky podle Florentýny ...
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří, několik možností přípravy, dochucování i variace surovin. Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům na české tabuli a my vám předkládáme léty prověřený recept, kterým své hosty zaručeně potěšíte. Beginning of dialog window. Escape wi
Podobné recepty jako Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Králík (zajíc) na černo
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem.
Podobné recepty jako Králík (zajíc) na černo
Kančí guláš po staročesku recept
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu. Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme s
Podobné recepty jako Kančí guláš po staročesku
Šípková omáčka s kančím
Podzim bez dýňové polévky, jablečných koláčů a českých legendárních omáček? Něco takového nemůže během sychravých dnů chybět. :) A proto pro vás máme recept na kančí se šípkovou a domácím karlovarským knedlíčkem. Nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli nadrobno a kančí na menší kousky.
Podobné recepty jako Šípková omáčka s kančím
Svíčková podle naší babičky recept
Do pekáčku dáme maso, osolíme, opepříme, pokapeme citronem, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme zeleninu. Krok 2: Do fáče zabalíme nové koření, celý pepř, bobkový list a přidáme do pekáčku. Krok 3: Druhý den dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, podle potřeby podléváme vodou a pečeme do měkka.
Podobné recepty jako Svíčková podle naší babičky
Utopenci dle mé prababičky recept
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule. Špekáčky oloupeme a rozřízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Podobné recepty jako Utopenci dle mé prababičky
Cibulová omáčka od babičky :) recept
Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou podle našeho receptu a uvidíte, jestli se stane i u vás tou nejžádanější. Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na oleji.
Podobné recepty jako Cibulová omáčka od babičky :)
Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Kapří hranolky: V hlubokém hrnci rozpalte litr oleje, měl by mít zhruba 190 °C a dosahovat do výšky asi 6 cm, je třeba, aby byly kousky kapra při smažení zcela ponořené. Můžete použít také fritézu. Na filetech ponechte kůži a pokrájejte je na proužky asi 2 cm široké. Hladkou mouku smíchejte s paprik
Podobné recepty jako Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Strapačky se zelím II. recept
Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu. Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme přes síto na halušky do slané vařící vody. Vaříme asi 5 minut (nebo do doby, než halušky vyplavou na povrch). Na tuku osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kyselé zelí, zalejeme trochou vařící vo
Podobné recepty jako Strapačky se zelím II.
Čína, jak jí dělám já recept
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou paprikou, zelím, pórkem, kedlubnou, květákem, cibulí a česnekem. Den předem v míse smícháme sójovou omáčku, olivový olej, worcester
Podobné recepty jako Čína, jak jí dělám já
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím recept
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme (není nutné). Kysané zelí nechám
Podobné recepty jako Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Pečené živáňské špízy se šťávičkou recept
Krok 1: Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Krok 2: Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem. Krok 3: Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napichujeme na špejli, neb
Podobné recepty jako Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Strapačky se zelím a cibulkou (Dělená strava podle LK ...
Mouku postupně přisypáváme, těsto je zpočátku tuhé, při zpracovávání zřídne. Množství mouky přizpůsobíme tomu, jak chceme těsto zavářet. Pokud přes haluškové síto, necháme ho řidší, pokud chceme strapačky odhazovat do vařící vody nožem, z těsta rozetřeného na prkénku, přidáme více mouky.
Podobné recepty jako Strapačky se zelím a cibulkou (Dělená strava podle LK ...