Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou recept
Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou na sádle se solí a dochucují kmínem. Krok 1: Ryzce očistěte, seřízněte nohy a pokud jsou klobouky velké a prohnuté, nakrájejte je na ploché kousky, které pěkně přilnou k pánvi. Krok 2: Ve větší pánvi s rovným dnem zahřejte trochu oleje, vložte ryzce t
Podobné recepty jako Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Houbové škvarky z ryzců recept
Krok 1: Do hlubší pánve si dáme rozpálit sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm. Krok 3: Houby přidáme k opražené cibuli a škvaříme za občasného promíchání do podoby zlatavých škvarků.
Podobné recepty jako Houbové škvarky z ryzců
Ryzce pečené na kmíně
Houby podávejte s bílým pečivem nebo tmavým chlebem. Ryzce pečené na kmíně? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Ryzce pečené na kmíně
Houbové řízky smažené na sádle
KŘEMENÁČ JAKO ŘÍZEK: Houby nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v klasickém trojobalu (hl. mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na sádle. Něco navíc:
Podobné recepty jako Houbové řízky smažené na sádle
Růžovky na másle a kmínu recept
Krok 1: Houby zbavíme nožek, omyjeme je a necháme okapat. Krok 2: Každou houbu osolíme, posypeme drceným kmínem a lehce obalíme v mouce. Krok 3: Smažíme je na másle dorůžova Krok 4: Můžeme je konzumovat jen tak, bez ničeho, ale jsou skvělé i k bramborám, jako lehčí oběd. Houby zbavíme nožek, omyjeme
Podobné recepty jako Růžovky na másle a kmínu
Rychlé jednoduché rizoto
Rychlé jednoduché rizoto - recept: Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou
Podobné recepty jako Rychlé jednoduché rizoto
Houby v sádle s bylinkami
Taky milujete vůni lesa a sbírání hub? Bodejť ne, je to skvělý relax a navíc si při té příležitosti můžeme udělat zásoby do kuchyně na zimu. Třeba právě houby v sádle. Pod dušené maso, nebo pečené kuře budou ideální.
Podobné recepty jako Houby v sádle s bylinkami
Houby v sádle
Houby nakrájíme na menší kousky, nožičky drobně nakrájíme. Podle toho kolik máme hub dáme do hrnce sádla, rozpustíme, přidáme nakrájené houby, podle chuti osolíme, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání, dusíme doměkka a vypaření vody.
Podobné recepty jako Houby v sádle
Játra po tyrolsku
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve výpeku dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou (asi 1 lžička) a opět krátce zasmahneme.
Podobné recepty jako Játra po tyrolsku
Bedly na kmíně recept
Nosíte v létě z lesa košíky velkých bedel? Jednodušší recept než ten s jejich úpravou na kmíně snad neexistuje. Přirozenou houbovou chuť podtrhne opečení bedel na sádle a vůně kmínu. S krajíčkem chleba bude požitek z jídla dokonalý.
Podobné recepty jako Bedly na kmíně
Zapečené ryzce s dýní
Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli a nakrájené ryzce. Krok 2: Na pekáček rozložíme na plátky nakrájenou dýni a posypeme ji orestovanými ryzci. Podle chuti osolíme a opepříme a pečeme asi 15 minut. Krok 3: Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a ještě zapečeme.
Podobné recepty jako Zapečené ryzce s dýní
Husí játra
Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlejeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme v trošce vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem.
Podobné recepty jako Husí játra
Srbské rizoto z mletého masa recept
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a strouhaného sýru. Krok 1: Cibule nakrájíme na kostky.
Podobné recepty jako Srbské rizoto z mletého masa
Krůtí kostky na sádle s česnekem a pepřem recept ...
Krok 1: Cibuli orestujeme na sádle do lehce hnědé barvy. Přidáme česnek a krůtí maso nakrájené na kostky. Krok 2: Po zatáhnutí masa osolíme a opepříme. Po cca 10 min. podlijeme vodou. Krok 3: Dusíme 40 min. pod poklicí. Zahustíme jíškou a povaříme 10 min. Je-li potřeba, dochutíme solí.
Podobné recepty jako Krůtí kostky na sádle s česnekem a pepřem ...
Pečené holubinky recept
Krok 1: U větších plodnic holubinek okraje klouboučku sloupneme, třeň odkrojíme. Krok 2: Kloboučky opláchneme, necháme okapat a klademe na plech lupeny nahoru. Krok 3: Posolíme, vložíme do spodnější části trouby a pečeme cca 20 minut při 200 °C. Krok 4: Holubinky pustí hodně šťávy, tu nevyléváme, sn
Podobné recepty jako Pečené holubinky
Vepřové nudličky dušené v paprice
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme kmín. Papriku zbavíme stopek a semen, omyjeme a pokrájíme na cca 0,5 cm široké nudličky. Přidáme k masu.
Podobné recepty jako Vepřové nudličky dušené v paprice
Voňavé brambory na sádle ze sáčku recept
Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek necháme vcelku. Krok 2: Všechno dáme do sáčku kromě soli a sáček uzavřeme, jen nahoře uděláme 3 dírky. Pečeme na 190°C 45 - 50 minut. Krok 3: Solíme až hotové brambory a podáváme s mlékem, oblíbeným dipem nebo zeleninovým salátem.
Podobné recepty jako Voňavé brambory na sádle ze sáčku
Vepřová játra na sádle s jalovcem, hořčicí a čerstvým fíkem recept ...
Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova. Krok 2: Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran.
Podobné recepty jako Vepřová játra na sádle s jalovcem, hořčicí a čerstvým fíkem ...
Játra v sádle recept
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale výborně chutnají i jen tak.
Podobné recepty jako Játra v sádle
Kuře na sádle s povidlovým zelím recept
Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme.
Podobné recepty jako Kuře na sádle s povidlovým zelím