Rychlý oběd
Uvařit v co nejkratší době a s minimem ingrediencí báječné jídlo? Kdo by si to nepřál! Pro všechny, kdo bojují s nedostatkem času, je tu recept na bleskový oběd. Masové koule se špenátem v jedné pánvi jsou hotové do půl hodiny, skvěle zasytí a strávníci oblíznou všech deset prstů. Cibuli oloupeme a
Podobné recepty jako Rychlý oběd
Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží) recept ...
Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme. Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako leh
Podobné recepty jako Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží) ...
Hlavní jídla
Rychlé večeře. Česká kuchyně . Čokoláda. Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem Nejlepší recept na palačinky jako od maminky Naprosto dokonalé spaghetti carbonara Poctivá domácí česnečka s bramborem Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem Klasický recept na vánoční bramborový salát H
Podobné recepty jako Hlavní jídla
Hodně rychlý oběd recept
Hodně rychlý oběd, když nevíte, co uvařit. Většinu ingrediencí mívá většina lidí běžně doma, zbývá jen přikoupit špenát. V nouzi si pomůžete i mraženým listovým špenátem, který také můžete mít v zásobě. Za necelou půlhodinu tak může být hodně rychlý oběd na stole.
Podobné recepty jako Hodně rychlý oběd
Jednoduchý kuřecí gyros voní Středomořím
Gyros je typicky řecké, velmi chutné a přitom rychlé jídlo. Základ tvoří stejnojmenná kořenicí směs, v níž nemůže chybět drhnuté oregano a máta peprná, směs mleté sladké i pálivé papriky, pepř a sůl. Tradičně se připravuje z vepřového nebo skopového masa. My pro vás ale máme recept na fantastický ku
Podobné recepty jako Jednoduchý kuřecí gyros voní Středomořím
Rychlý koláč s jablky
Rychlý koláč s jablky připravíme během chvilky. Je to vláčný moučník k odpolední kávě nebo třeba k nedělní snídani. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem, pak přidáme změklé máslo, cukr, mlé
Podobné recepty jako Rychlý koláč s jablky
Výborná rychlá večeře (co dům dal)
Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Rohlík podélně nařízneme, ale neprořízneme úplně. Krok 2: Dovnitř naskládáme salám, sýr, plátky cibule podle chuti, posypeme grilovacím kořením a dáme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Krok 3: Po vytažení natřeme tatarkou a kečupem. Rohlík podélně nařízn
Podobné recepty jako Výborná rychlá večeře (co dům dal)
Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...
Snadno ho můžete vylepšit různými zavářkami, ale snad nic nepřekoná dnešní recept. Vyzkoušejte játrové knedlíčky do polévky, které chutnají jako od babičky! Játra očistěte a namelte nahrubo. Přidejte vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...
Recepty Jídlo.cz
Nejlepší recepty, které budou chutnat vám, vaší rodině i přátelům!
Podobné recepty jako Recepty Jídlo.cz
Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem ...
Vepřo knedlo zelo je nestárnoucí poklad české kuchyně, který si čas od času rádi dopřejeme i dnes. Oblíbený nedělní oběd můžete připravit z různých kusů vepřového masa, my hlasujeme pro šťavnatý bůček s křupavou kůrkou doplněný vláčnými knedlíky s mlékem a sladkokyselým červeným zelím. Bůček: Pokud
Podobné recepty jako Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem ...
Rychlé jahodové knedlíky
V míse rozšleháme vejce, přidáme tvaroh, olej, mouku, kypřící prášek, sůl a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na půl a z každé poloviny vyválíme tenkou placku. Placku za pomoci rádla na pizzu nebo ostrého nože rozkrájíme na čtverce a do každého zabalíme jahodu.
Podobné recepty jako Rychlé jahodové knedlíky
Opravdu jedlé jáhly :) recept
Tento chuťově vyvážený recept v sobě kombinuje jáhly, Nivu, listový špenát a cuketu, dochucené česnekem a bazalkou. Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit v poměru 1:2 (1 díl jáhly : 2 díly voda), trvá to jen 10 minut. Omyjeme špenát, očistíme a nakrájíme cuketu, očistíme a prolisujeme česnek. Nivu
Podobné recepty jako Opravdu jedlé jáhly :)
Jidáše
Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. Do prosáté mouky s cukrem a se solí rozdrobte droždí, přidejte žloutky, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto hustotou podobné mazancovému. Nechte vykynout.
Podobné recepty jako Jidáše
Trdelník z kynutého těsta pečený na ohni
Rukou ho pevně přitlačte, aby se z válečku stal plochý pruh těsta. Mezery zmizí a na trdle je namotaný souvislý prstenec těsta. Potřete ho máslem, posypte cukrem a položte na rošt v dostatečné výšce, aby se těsto pozvolna peklo dozlatova. Rychle upečený trdelník může vypadat krásně, ale uvnitř může
Podobné recepty jako Trdelník z kynutého těsta pečený na ohni
S Klárou v kuchyni: Kulajda s fazolkami
Pokud máte rádi fazolky nakyselo a houbovou kulajdu, zkuste tento lehce kompilační recept, který spojuje to nejlepší z obojího! Zelené fazolky si v polévce zachovají lehkou křupavost, což jí jen prospěje... V hrnci rozpusťte přepuštěné máslo, přisypte špaldovou mouku a umíchejte růžovou jíšku.
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Kulajda s fazolkami
Velikonoční jidáše recept
Krok 1: Z malého množství mléka, mouky, lžičky cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek, který po vzejití přidáme do prosáté mouky s cukrem a špetkou soli. Krok 2: Žloutky utřeme do pěny a spolu se změklým máslem přidáme k mouce a kvásku.
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem
Až budete připravovat nedělní oběd, zkuste jeho verzi nebo si na ni zajděte přímo do restaurace :) Prošpikujte maso špekem a osolte ho, poté opečte z obou stran a dejte stranou. V tom samém hrnci orestujte nastrouhanou mrkev, celer, petržel, po chvíli přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhané jablko
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem
Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
Vařené maso je jeden z nejstarších způsobů úpravy, hned po pečení či rožnění. Vařením maso změkne, ale v chuti je poněkud mdlé. Zvýrazní ji koření, zelenina nebo příloha a omáčka při podávání. Na první pohled fádní jídlo proslavil císař František Josef I., který Tafelspitz označil za své oblíbené a
Podobné recepty jako Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Základ jídla tvoří nasládlá čerstvá mrkev, konzervovaný tuňák a vařené vejce, jejichž delikátní chutě snoubí sójová omáčka. Návykově dobré! Mrkev oloupejte nebo jen očistěte a nakrájejte na tenké nudličky julienne, buď ostrým nožem nebo struhadlem. Vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou.
Podobné recepty jako Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec