Rychlá drožďovka
Rychlá drožďovka je chutné a výživné jídlo, které se připravuje na oleji s osmahnutou cibulkou a rozpuštěným droždím. K tomu se přidává zelenina a vločky, které se krátce opraží,...
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky je lahodné jedlo, ktoré sa pripravuje z čerstvých václaviek, ktoré sú najprv pokrájané na menšie kúsky a dôkladne umyté. Následne...
Drožďovka
Drožďovka je vynikající pokrm, který si můžete snadno připravit podle našeho receptu....
Rychlé drožďové knedlíčky
Rychlé drožďové knedlíčky jsou chutné a jednoduché jídlo, které si můžete snadno připravit podle našeho receptu. Jsou ideální jako příloha nebo hlavní chod a potěší všechny milovníky tradič...
Blesková drožďovka
Blesková drožďovka je rychlé a chutné jídlo, které začíná na másle osmaženou jemně nakrájenou cibulkou. Následně se přidá droždí, které se rozpustí a uvolní svou cha...
Nejlepší vánoční štóla podle drážďanského receptu
Vánoční štóla je tradiční německý moučník s bohatou historií a oblibou v mnoha zemích. Je ideální péct s předstihem, protože má dlouhou trvanlivost a odležení jí jen prospěje...
Jihočeská kulajda podle rodinného receptu
Jihočeská kulajda je tradiční polévka, která pro mě představuje chuť jižních Čech a symbol domova. Tento pokrm má v naší rodině dlouhou historii, protože ho vařila moje máma, sestra...
Staročeská drožďovka
Staročeská drožďovka je tradiční pokrm, který se vyznačuje lahodnou chutí a aromatickými ingrediencemi. Základem je osmahnutá cibule, která se společně s pórkem a česnekem podus...
Játrová omáčka - snadno a rychle
Připravte si chutnou játrovou omáčku, kterou lze uvařit snadno a rychle podle našeho receptu. Tato omáčka je skvělou volbou pro milovníky jaterních pokrmů a perfektně se hodí k...
Chlebová drožďovka
Chlebová drožďovka je chutné jídlo, které se připravuje na másle, na kterém se nejprve zesklovatí nakrájená cibule. Poté se přidává droždí, které se nechá rozvonět. Do směsi se přidává...
Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
Domácí ruské vejce je retro lahůdka, která má svůj původ ve skromném bistru na pražském Václavském náměstí. Název „ruské“ získalo kvůli svému zařazení mezi jídla sch...
Domácí droždí
Domácí droždí je snadno vyrobitelné, protože všechny potřebné suroviny najdete pravděpodobně ve své domácnosti. Pokud zbyde, můžete ho uschovat v mrazáku na pozdější...
Rychlá polévka ze sušeného droždí
Rychlá polévka ze sušeného droždí je chutné a jednoduché jídlo, které začíná osmažením cibule a česneku na másle, dokud nezískají sklovitou strukturu. Poté se přidají ovesné vločky a...
Babiččina drožďová pomazánka
Babiččina drožďová pomazánka je pochoutka, kterou buď zbožňujete, nebo vám vůbec nechutná. Tento recept vás zavede zpět do dětství, kdy vám ji babička spolehlivě natírala na čerstvý ch...
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Kvásek je důležitou součástí pro přípravu domácího pečiva, jako jsou chleba, rohlíky nebo buchty. Jeho správná příprava z droždí zajišťuje, že těsto bude krásně kyno...
Jednoduchá rychlá nádivka
Nádivka je tradiční pokrm, který k Velikonocům neodmyslitelně patří, stejně jako vařená vejce. Tento recept nabízí snadnou a rychlou verzi oblíbené pochoutky, kterou si může...
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Existuje mnoho způsobů, jak připravit štrúdl nebo závin. Tento recept vás provede jednoduchou cestou, jak udělat štrúdl z jogurtového těsta. Těsto je rychlé na přípravu a levné, což z něj...
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Drůbeží játra restovaná na másle s cibulí a hřebíčkem představují klasické pojetí přípravy jater, které je mnohým známé. Tento recept však zahrnuje drobnou, ale zásadní ing...
Rychlá koprová omáčka
Rychlá koprová omáčka je tradiční český pokrm, který se snadno připravuje. Základem je jíška, která se zalije vývarem. Do omáčky se přidává kopr a koření, které jí dod...