Český kapr
Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle. Podáváme ho nejlépe se šťouchanými bramborami. Krok 1: Porce kapra osolíme z obou stran. Na straně, kde je kůže, je pokapeme citronem
Podobné recepty jako Český kapr
Rybí kari s kapustičkami
Rybí kari s kapustičkami Lahodné syté jídlo s nádechem exotiky, které navíc připravíme velmi rychle. Treska, žampiony a kapustičky ochucené kari kořením, chilli a zázvorem mají zajímavou pikantní chuť, kterou zjemňuje kokosové mléko.
Podobné recepty jako Rybí kari s kapustičkami
Halászlé maďarská rybí polévka recept
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i venku v kotlíku nad ohněm. Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na trošce oleje. Krok 2: Papriku omyjeme,
Podobné recepty jako Halászlé maďarská rybí polévka
Halászlé – maďarský rybí kotlík
Maďarské halászlé jsou ikonickým kotlíkovým receptem, který obsahuje různé druhy ryb. Nezáleží tolik na množství druhů, ale na kombinaci dravých ryb a kapra. Kromě kapra a lína proto do kotlíku přidejte také sumce, štiku, candáta, pstruha nebo okouna, a pak nepotřebujete žádnou slaninu navíc.
Podobné recepty jako Halászlé – maďarský rybí kotlík
Rybí filé pečené v jogurtu
Ryby jsou zdravé, ale su001fjogurtem jsou ješte zdravejší! Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je prudce opečte dozlatova a pak opatrně přendejte do pekáčku nebo zapékací misky vymazané máslem.
Podobné recepty jako Rybí filé pečené v jogurtu
Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky ...
Až ochutnáte první sousto, zjistíte, že jíst doporučené dvě rybí porce týdne je vlastně hračka. Pařník vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj vedle sebe filety. Zázvor nakrájejte na tenké plátky, cibulku nadrobno. Posypte rybu a poklaďte ji rozpůlenými cherry rajčaty.
Podobné recepty jako Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky ...
Rybí filé dušené na zelenině podávané s jáhlami na česneku recept ...
Krok 1: Na větší pánev dáme růžičky brokolice, nakrájenou mrkev, nastrouhaný celer, pórek a česnek nakrájený na kolečka. Rybu okmínujeme a položíme doprostřed zeleniny. Zasypeme bylinkami a rozdrtíme po celém obsahu pánve bylinkový bujón. Zalijeme vodou do výše zeleniny a dusíme 20 minut pod poklicí
Podobné recepty jako Rybí filé dušené na zelenině podávané s jáhlami na česneku ...
Nakládané ryby na kyselo
Ryby osušíme, mírně opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout. Nálev: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a dáme vařit do octové vody se vším kořením. Uvaříme zeleninu do měkka a nálev necháme vyhladnout.
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Hvarská gregada – rybí stew s bramborami, vínem a olivovým olejem ...
Pak už stačí jen pár brambor, suché bílé víno a spousta olivového oleje – a během chvíle stvoříte božské jídlo, které vás přenese na břeh moře. Na oleji orestujte na kolečka nakrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek.
Podobné recepty jako Hvarská gregada – rybí stew s bramborami, vínem a olivovým olejem ...
Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku recept
Rybu přelijeme jogurtem, rajským protlakem s koprem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby rozpálené na 180°c a pečeme 15 - 20 min. Zveřejněno 2. 2. 2012
Podobné recepty jako Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku
Uzené ryby
Uzené ryby - recept: Ryby řádně očistit a vykuchat vnitřnosti a žábry. Hlavu necháváme. Potřít solí i uvnitř a nechat odležet v chladnu 2-3 hodiny. Před uzením trochu.
Podobné recepty jako Uzené ryby
Rybí filé s celerem a jablky recept
Rybí filé rozebrat na menší kousky, osolit, opepřit, polovinu filé dát do zapékací misky vymazané syrovým máslem, na filé dát strouhaná jablka,…
Podobné recepty jako Rybí filé s celerem a jablky
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Většina ryb se totiž zpracovává a mrazí přímo na moři na rybářských lodích, aby zůstaly co nejčerstvější. Zachlazené čerstvé ryby k nám jedou zasypané ledem, a jsou tak de facto také mražené. Jemné bílé maso tresky skvěle doplňují čerstvé bylinky. A kdo by nemiloval horké, křupavé, smažené karbanátk
Podobné recepty jako Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem
Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem ...
Krok 1: Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Krok 2: Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat.
Podobné recepty jako Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem ...
Ryba s bílou omáčkou recept
Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Podobné recepty jako Ryba s bílou omáčkou
Rybí kousky v lahodné marinádě recept
Polohrubou mouku smícháme s grilovacím kořením, marinované kousky ryby obalujeme v mouce a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekan
Podobné recepty jako Rybí kousky v lahodné marinádě
Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou recept TopRecepty ...
Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Krok 2: Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Krok 3: Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe kolečka citronu a pečeme doměkka. Krok 4: Oloupané a nakrájené brambory opékáme na másle dokřupava, opepří
Podobné recepty jako Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou TopRecepty ...
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Před uzením ryby omyjeme ve vlažné vodě od zbytků soli a česneku. Není to nutné, ale ryby mohou být slanější od soli či ostřejší po česneku, který ulpí na povrchu ryb. Omyté ryby vložíme do vyhřáté udírny. Porce se nesmí dotýkat, během uzení by se k sobě kůží přilepily.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Zapečené uzené ryby v originálním koření /lze udělat doma/ recept ...
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele, propasírovaného česneku, citronovou trávou, uzenou solí a fenyklem.
Podobné recepty jako Zapečené uzené ryby v originálním koření /lze udělat doma/ ...
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Krok 1: Drůbeží játra dobře prohlédneme a očistíme, pozor dáme hlavně na žluč. Játra rozdělíme na dva díly a na cedníku prolijeme vroucí vodou. Necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Krok 2: V hluboké rozpálené pánvi rozpustíme máslo s olejem a játra, do kterých zapíchneme pár kousků hřebíčku
Podobné recepty jako Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku